- Jeg trives langt bedre nå

Biscan glad for endelig å få spille i sin favorittposisjon. Benitez’ tanker om reservelaget og U18. Viktig at reservelaget benytter samme spillesystem som førstelaget. Toshack tar over Wales.

Igor Biscan kom til Liverpool høsten 2000 for £5,5M. Etter strålende prestasjoner i kampene mot Manchester United og Arsenal så det ut til å være et røverkjøp. Men deretter gikk det nedover for karrieren til kroaten. Gerard Houllier benyttet også Igor i flere posisjoner spilleren ikke mestret – høyreback, midtstopper, høyrekantspiller. Under Rafael Benitez har han fått en ny vår og har storspilt de gangene han har fått muligheten. 26-åringen er svært fornøyd med endelig å få spille i sin favorittposisjon – sentralt på midtbanen.

- Det vil være lett for meg å si at ”dette er den jeg virkelig er” fordi jeg har spilt noen gode kamper. Men jeg er veldig klar over at skulle jeg spille dårlig neste kamp og gjøre en feil, vil noen si ”hva med dette? Ingenting er forandret”. Jeg ønsker å forbedre meg enda mer. De siste fire årene føler jeg at jeg har spilt på alle andre plasser enn i min naturlige posisjon. Jeg vil likevel ikke bruke det som en unnskyldning for ikke å spille bra. Faktumet er at jeg ikke har prestert slik jeg forventet etter at jeg signerte for Liverpool. Sentralt på midtbanen er mer naturlig for meg. Jeg trives med fotballen igjen, og jeg føler at jeg har fått vist hva jeg kan i de kampene jeg har spilt denne sesongen. Jeg føler at jeg har vist at jeg faktisk kan spille fotball. En av mine ambisjoner denne sesongen var å vise at jeg fortjente å spille for Liverpool Football Club. Selv om jeg bare er tredjevalg, bringer det med seg ansvar. Det første jeg måtte gjøre var å bevise at jeg var verdt det. Når du spiller bra og laget får gode resultater, føles alt mye bedre. Det er det som skjer med meg nå. Jeg føler at jeg får vist mitt beste og at jeg er mer involvert som midtbanespiller. Det er så mange gode spillere i min posisjon, spillere i verdensklasse. Hvis jeg spiller så godt jeg kan når jeg får sjansen, blir jeg glad. Jeg bruker cupkampene til å få opp trivselnivået fordi det er ingenting jeg har hatt mulighet til før.

 

Igor Biscan spilte midtstopper mot Marseille forrige sesong og ble utvist. Etter det ble han henvist til benken. Kroaten innrømmer at han var usikker på fremtiden etter den kampen.

- Det var stunder jeg virkelig vurderte om jeg skulle forlate klubben, fordi jeg trodde det ville være den beste løsningen for å få orden på karrieren. Jeg visste at jeg måtte få spille mer på midtbanen og vise hvor god jeg er. For 18 måneder siden var jeg veldig nær en overgang, men noe skjedde i siste minutt. Det har vært vanskelig for meg, men nå kan alle se at jeg spiller i min favorittposisjon. Det er der jeg spilte før jeg kom til Liverpool, og det var derfor klubben kjøpte meg. De siste seks månedene føler jeg at jeg har forbedret meg fordi jeg har spilt sentralt på midtbanen. Siden pre-season har jeg fått mer selvtillit. Det utgjør en stor forskjell, og manageren har påvirket spillet mitt i en positiv retning.

 

Og fansens støtte er viktig for Igor.

- Hver gang jeg hører publikum synge ”Igor, Igor”, betyr det mye for meg. Det var spesielt viktig for meg da jeg følte meg deprimert. For så lenge jeg blir her, vil jeg gi fansen noe tilbake for den støtten jeg har fått. Jeg håper de dømmer meg ut fra prestasjonene jeg gjør i min naturlige rolle. Man kan bare gjøre sitt beste. Selv da ting gikk galt, gjorde jeg mitt beste.

 

Igor Biscans kontrakt går for øvrig ut etter sesongslutt.

 

Benitez’ tanker om reservelaget og U18

To strålende kamper i Carling Cup er unnagjort, og Rafael Benitez har begge gangene mønstret reservelaget. Derfor synes det rart at de nest beste sliter i reservelagsserien hvor de kun har vunnet to av 12 kamper, tapt syv. U18 sliter enda mer, vunnet tre og tapt syv. Manageren synes ikke det er riktig å fokusere på resultater på de nivåene, men at ungguttenes bidrag til seniorlaget er det viktigste.

- Det er viktigere å vinne på førstelaget. Vi vinner ikke alle reservelagskampene, men alle kan se at de unge spillerne er vel forberedt for førstelaget av Hugh McAuley. Så jeg er fornøyd med det.

 

Hensikten med reservelaget er å sørge for at spillerne får en enklest mulig overgang til seniorfotball, og at det derfor er viktig at reservelaget spiller etter samme system som førstelaget.

- Jeg synes det alltid er bedre å ha flere unge spillere på reservelaget fordi de har en bedre vinnermentalitet og står hardt på for å nå førstelaget. På reservelagsnivå ønsker vi å spille på samme måte som førstelaget, så hvis jeg trenger noen kan de komme rett inn og vite hva jeg forventer. På U18-nivå er det ikke så viktig å spille det samme systemet som førstelaget. Det avhenger av kvaliteten på spillerne vi har, men jeg tror det er bedre for juniorene å spille ulike systemer og taktikker. På den måten lærer de mer om spillet.

 

Toshack ny Wales-manager

John Toshack er utnevnt til ny Wales-manager. 55-åringen, som trakk seg fra samme stilling etter kun en kamp for 10 år siden, har signert en fem års kontrakt.

- Etter 26 år i seks forskjellig land og over 1000 kamper på trenerbenken, så er dette en av de få jobbene som virkelig motiverer meg, sier Toshack.