- La Gerrard ta straffene

Alan Hansen foreslår Steven Gerrard som fast straffeeksekutør. Michael Foley-Sheridan frigis. Nye suspensjonsregler for 2004/05. Ken Brierley har gått bort. Jimmy Ryan på Irland U16.

Gerard Houllier står fremdeles fast på at Michael Owen fremdeles skal ta straffesparkene hvis han vil, men Liverpool-legenden Alan Hansen uttaler til BBC Sport at det er på tide at spissen overlater den jobben til Steven Gerrard.

- Han bør ikke ta dem. Så enkelt er det. Når man ser Michaels statistikk på 10 misbrukte straffer av 23 mulige betyr det bare en ting - at du ikke er god nok som straffeskytter. Mange har nevnt at det er vanskelig å frata førstevalget på spissplassen og en spiller med Owens omdømme og status ansvaret fra ellevemeteren. Det er ikke vanskelig når han bommer på dem. Det har også vært viktige straffer, i FA-cupen mot Portsmouth og nå mot Southampton på et viktig tidspunkt i kampen. Han fortsetter med dette tre stegs tilløpet og han slår dem ikke godt nok. Jeg foreslår at Liverpool-kaptein Steven Gerrard, som har scoret fra krittmerket tidligere, ville være det naturlige valget til å overta.

 

Foley-Sheridan frigis

Bare få dager etter at syv U19-spillere har fått beskjed om at de kan forlate klubben avslører midtbanespiller Michael Foley-Sheridan (bildet) at også han frigis når kontrakten går ut til sommeren. Faktisk har den irske U21-landslagsspilleren fått lov til å reise allerede nå, så fremt en irsk klubb ønsker å signere han før overgangsfristen (i Irland starter sesongen om våren, red. anm.).

- Liverpool er enige om å frigi meg straks hvis en irsk klubb ønsker meg før transfer-deadline. Jeg ser ikke på en retur til Dublin som et skritt bakover i karrieren. Brian Kerr og Don Givens har gitt landskamper til spillere i den irske ligaen tidligere, uttaler Michael Foley-Sheridan.

 

Nye suspensjonsregler for 2004/05

Etter dagens regelverk går det 14 dager før karantenen trer i kraft etter en utvisning og 5, 10 og 15 gule kort. Dette blir det nå endringer på for å tilfredstille FIFAs krav, foreløpig en prøveordning som skal gjelde neste sesong. Ved utvisning skal suspensjonen starte umiddelbart, og ved for mange gule kort vil det gå syv dager før spilleren begynner soningen. For forseelser på banen dommeren går glipp av og som hadde kvalifisert til rødt kort vil det bli høring allerede i løpet av en uke, og ikke flere uker og eventuelt måneder som det kan gå nå. Her vil også utestengelsen iverksettes straks.

 

Eks. spiller død

Liverpoolfc.tv melder at tidligere Liverpool-spiller Ken Brierley har gått bort i en alder av 77 år etter lang tids sykdom. Han ankom Liverpool fra Oldham for £7000 i april 1945, og debuterte for de røde tre år senere. Totalt spilte han 61 kamper og scoret seks mål for klubben før han returnerte til Oldham i 1953 for £2750.

 

Jimmy Ryan uttatt på Irland U16

Midtbanespilleren Jimmy Ryan er tatt ut på det irske U16-landslaget som skal delta i en turnering i Portugal i perioden 7.-10.april. Irland møter Portugal, Tyrkia og Russland. Jimmy Ryan har spilt 15 kamper på Liverpools U17-lag denne sesongen, derav ni fra start.