- Milan vil bare bli bedre

Gérard Houllier mener at Milan Baros er maks 60 prosent av sin kapasitet. Liverpools manager forbannet på Norge angående John Arne Riise. FIFA vil ha redusert Premier League.

Baros både scorer og skaper mål

Milan Baros har vist god form etter at han kom tilbake fra sitt benbrudd, men ifølge Gérard Houllier har motstanderne bare fått en smakebit av hva den unge tsjekkeren har kapasitet til å prestere:  - Han har vist i de siste kampene hva vi har savnet.  Han er frisk, han er direkte, og han er en meget besluttsom angriper.  Han gir oss mer kraft og vi oppmuntrer ham til å ta enda mer initiativ.  Han får ting til å skje, og han letter noe av ansvaret til Michael.

- Milan bidrar alltid med noe til laget, det er derfor jeg kjøpte ham.  Han scorer ikke bare mål, han skaper dem også, noe han viste mot Everton.  Det sier seg selv at han ennå ikke er det ferdige produktet, og nå er han bare 50 eller 60 prosent av sin kapasitet.  Men hans status blir stadig større, og han er blitt mye bedre til å holde på ballen og beregne sine løp.

- Vi vil se mye mer til ham i løpet av de neste årene, slik som en gjør med alle angripere som bare er 22 år.  Skaden satte ham tilbake, men ikke glem at rett før det scoret han to mål som hjalp Tsjekkia til sluttspillet i EM, og det ene av dem var mot Nederland.

 

Riise skadet med Norge

Gérard Houllier var forbannet på Nils Johan Semb da han tidligere benyttet John Arne Riise i en hel privatlandskamp uten ”tillatelse”, og nå raser vår franske sjef mot den nye duoen Hareide/Bjørnebye.  John Arne Riise har slitt med en lyskeskade i lengre tid, og situasjonen ble forverret etter at han spilte mot Nord-Irland nylig.  Venstrebacken ble derfor igjen på Merseyside da Liverpools tropp reiste til Sofia i går, og Stig Inge Bjørnebye kan forvente seg en telefon fra Monsieur Houllier en av de nærmeste dagene:  - Han (Riise) var skadet, og reiste til landskampspill med Norge.  Der spilte han i 70 minutter, noe som var mer enn han var ment å spille, og han har ikke vært spilleklar siden.  Dette er typisk for et landslag.  Jeg er ikke fornøyd, og jeg vil snakke med Stig Inge Bjørnebye for å si ifra hva jeg mener.

 

Blatter vil ha 18 lag i Premier League

Den mektige presidenten i FIFA, Sepp Blatter, har vært i et møte med det engelske fotballforbundet og Premier League.  Der uttrykte Blatter et sterkt ønske om å redusere antall kamper for topplagene i England, og han har tidligere sagt at han vurderer en liga på 16 som ideell for de store nasjonene:  - Hvis man går vekk fra omkamper i cupene kan man ha 18 lag.  Vi ønsker å sørge for at det ikke blir satte av for mange datoer til nasjonale turneringer.  Vi bør ha mellom 43 og 47 datoer for nasjonal fotball.  Spillere bør ikke spille mer enn 60 kamper i løpet av et år.

 

Liverpool på Viasat Sport 2

Kl 18:00 i kveld vises et timeslangt program om Liverpool i serien ”Goalden Goals”, hvor en vil få se mange avgjørende, flotte, og spektakulære mål fra spillere i helrødt.