- Smicer er best teknisk

Det mener Anthony Le Tallec. Michael Owen får støtte fra sjefen, som lover mer offensiv fotball. – Jeg har aldri tenkt på å gå, sier Bruno Cheyrou. Neil Mellor får ikke forlate West Ham? Siste nytt om Gary McAllister.

- Teknisk sett er Vladimir Smicer stallens beste spiller. Ballkontrollen og pasningsteknikken hans er førsteklasses, skryter Anthony Le Tallec. Det er sikkert hyggelig å høre for tsjekkeren som for tiden er skadet etter et overtråkk.

Sammen med Steven Gerrard og Emile Heskey, er også Michael Owen en spiller som Le Tallec trekker fram.

- Det kan se ut som han ikke gjør noe særlig, men han sparer seg til han får ballen. Da eksploderer han. Måten han leker seg med forsvarere og keepere er briljant, mener den unge franskmannen.

 

Fortsatt offensiv fotball

Michael Owen får også støtteerklæringer fra en annen og langt eldre franskmann, Gérard Houllier. I de seks kampene som har gått siden spissen returnerte etter sitt skadefravær, har han scoret null mål - høyst uvanlig til den karen å være.

- Målene vil komme, jeg har all mulig tillit til ham. Michael har en sterk psyke og jeg tror ikke han lar seg påvirke av denne tørken. Fysisk er han der han skal være, så alt han mangler er et mål, mener Gérard Houllier, som spår at Owen vil ha scoret 20 ganger før sesongens slutt.

Hvis Owen skal nå de 20 målene Houllier snakker om, trenger han god støtte fra spillerne rundt seg. Det har det vært så som så med denne sesongen. Franskmannen lover i hvert fall å fortsette den offensive trenden fra forrige kamp.

- Vi fortjener ros for å spille sånn på bortebane. Etter første omgang burde vi ha ledet, men i stedet lå vi under. Jeg var redd det ville påvirke spillerne, men heldigvis så fortsatte de i samme stil, sier Houllier.

 

Cheyrou takler kritikk

Bruno Cheyrou har hatt en sær karriereutvikling på Merseyside, selv til Premier League å være. Etter først å ha vært sammenlignet med Zinedine Zindane spilte han skitt en stund, før han plutselig scoret i bøtter og spann mot Chelsea, Wolverhampton og Newcastle (2).

- En del av kritikken mot meg var berettiget, innrømmer franskmannen.

- Jeg har aldri tenkt på å gå, selv om jeg vet at andre klubber har vært etter meg, legger han til.

 

McA blir agent

Etter hva vi erfarer får ikke Neil Mellor lov til å returnere til Anfield denne uka. Årsaken skal være at West Ham-sjef Alan Pardew ikke tillater en slik retur før neste mandag. Årsaken er antakelig at Hammers sliter med en tynn spillerstall etter at Jermain Defoe ble solgt til Tottenham sist uke. Mellors trøst får være at Gérard Houllier ønsker ham velkommen tilbake til Anfield etter et mislykket utlån.

Gary McAllister avsluttet nylig sin fantastsiske spillerkarriere på grunn av sykdom i familien. Sky Sports melder i dag at den tidligere midtbanespilleren har sluttet seg til agentbyrået SFX som spillerkontakt og talentspeider. SFX har blant andre - iallfall inntil videre - Michael Owen på sin skryteliste.