- Tøft men riktig å sparke Houllier

Rick Parry i et åpenhjertig intervju om å sparke sin gode venn Houllier, Gerrards loyalitet og et ønske om å ”bli mer engelsk”.

Tøft men riktig å sparke Houllier
I et intervju med the Sunday Times sier Rick Parry at det gjorde ham vondt å overbringe Gerard Houllier beskjeden om at han ikke lenger var ønsket som manager på Anfield. Liverpools Chief Executive forteller at spillernes sult etter trofeer måtte komme først, og dermed var franskmannens dager i klubben talte.

- Å gi Gerard beskjeden var det tøffeste jeg noensinne har gjort. Det kan ikke sammenlignes med noe, profesjonelt eller privat. Det var følelsesladd for oss begge, sier Parry.

Rick Parry begynte sin jobb samtidig som Houllier kom til klubben. Duoen utviklet etter hvert et godt vennskap.

- Vi hadde et veldig ærlig forhold. Jeg husker godt at vi satte oss ned hjemme hos Gerard tidlig i 2000 og etablerte to hovedregler. Den ene var at vi måtte være åpne overfor hverdanre uansett hva som skulle skje. Det andre var at dersom vi skulle komme til en situasjon hvor manageren måtte forlate klubben var det nødvendig å skulle profesjonelle og private forhold. Det var umulig å komme rundt det – Gerard er ikke dum og det var bare å si ”Gerard, det er umulig å kamuflere dette. Dette er hva styret ønsker…”


Profesjonell avgjørelse
Parry hevder media, aksjeeiere og supportere ikke hadde noen innvirkning på styrets avgjørelse om å sparke Houllier.

- Avgjørelsen ble tatt utelukkende fra tabellen og en vurdering om hvordan vi så ut til å kunne gjøre det neste sesong. Hvor var signalene som tydet på at vi ville heve oss etter sommeren? Det handler ikke om straffemisser eller skader. Det må være mer enn det, sier Parry i det åpenhjertige intervjuet.

Nøkkelspillere spillere som Michael Owen og Steven Gerrard la heller aldri skjul på at de har amisjoner langt høyere enn fjerdeplass i Premier League. Frykten for å miste denne duoen hadde dermed en vesentlig innflytelse på styret. Parry tror signaleffekten etter at Houllier ble sparket vikrer tilfredsstillende på Owen og Gerrard slik at de overbevises til å bli på Anfield. Begge har lenge vært ønsket av storklubber i Europa, og Parry sier han kan forstå om Gerrard velger å forlate klubben. Forrige uke uttalte Alex Ferguson at han ønsket midtbanemotoren til Old Trafford.

- Du aksepterer Fergies kommentar med et smil. La oss være realistisk. Men det er likevel bekymringsverdig at Stevie kunne blitt lokket bort. Jeg er ikke i tvil om at han helst vil vinne trofeer her, men å vinne noe i det hele tatt – uansett hvor – er til slutt hva spillere ønsker, sier Parry med klar referanse til Alan Smiths kontroversielle overgang til erkefienden Manchester United.

- Dersom en spiller vil flytte på seg så skjer det. Det er den virkelige verden. Jeg tror Stevie og Michael ønsker å vinne tittelen med oss, men de må overbevises om at vi beveger oss i riktig retning. Hvem vet om noen banker på døra for Stevie dersom han er suksessful i EM? Dette er ikke en sommer vi kan forvente å overleve på loyalitetsmessig.


Vil bli mer engelsk
Mange kritiserte Liverpool under Gerard Houllier for å satse for hardt på ukjente utenlandske spillere. Rick Parry innrømmer at man nå ønsker å ”bli mer engelsk”.

- Det er sant at vi vil bli mer engelske. Spillerne og supporterne ønsker det. Men dersom de aktuelle er gode nok, spiller ikke nasjonalitet noen rolle. Når det gjelder en ny utenlandsk manager, er det litt ironisk at om vi så på Gerard Houlliers CV kunne han sett ut som en god kandidat. Det er feil å si at vi ikke ønsker oss noen som Gerard, at han ikke kan være utenlandsk. Hva som er sikkert er at vi ikke ønsker å gjøre er å gå for det trygge, viss trygg betyr middelmådig, forklarer Parry som  garanterer en spennende sesong 2004/05.

- Vi har kontroll over situasjonen. Vi vet i hvilken retning vi gå. Behold troen, for neste sesong vil bli utrolig spennende. Det er trist, og urettferdig, men det faktuma at vi sparket Gerard er nok til å løfte en del av fansen.
- Den utløsende faktoren skjer når vi har en spennende offentliggjøring om hvem den neste manageren er.