- Vi kan vinne EM!

Michael Owen mener England kan klare det, og lar seg ikke engang skremme av «verdens beste lag». To spiss-ess med tillit til Jamie Carragher. Vladimir Smicer kritiserer Gérard Houllier.

- England er et av seks-sju lag som kan vinne EM. Vi har den rette blandingen av kvalitet og rutine. Dette EM-et og det neste VM-et er antakelig de mesterskapene da min generasjon vil være på vårt beste. Hvis vi har litt flaks i tillegg, vil vi greie det, tror Owen, som er sikker på at det ville utløse ekstatiske tilstander på balløya.

- Jeg er supporter, og fulgte rugbylandslagets nylige suksess med stor interesse. Det skapte oppstuss da de vendte hjem, så det er lett å tenke seg hva som vil skje dersom vi vinner EM, sier spissen forhåpningsfullt.

Om søndagens motstander, Frankrike, sier han at det antakelig er verdens beste lag. Han er likevel ikke skremt.

- De har noen fantastiske spillere, men jeg vil ikke gjøre dem større enn de er. Det er mulig å score mål på alle lag, og særlig med de kvalitetsspillerne som vi har på midtbanen og på topp. Defensivt har jeg selvfølgelig stor respekt for Thierry Henry – han har videreført angrepspillet til en ny dimensjon – men som sagt er jeg opptatt av å ikke over-hype spillerne, og jeg vet at våre forsvarere er kapable for oppgaven, analyserte Owen på dagens pressekonferanse.

 

Skryt til «Carra»

Owen la til at det samme gjelder dersom hans bestekamerat Jamie Carragher må steppe inn i midtforsvaret for strekkskadde John Terry.

- Jamie vil ikke svikte noen. Han er sterk som en okse, mentalt robust og har en enestående vilje til å vinne.

Også Ian Rush skryter av Jamie Carragher, en spiller mange vil anse som et svakt ledd dersom han spiller i Englands midtforsvar på søndag.

- Carragher spilte som vanlig mot Island forleden dag. Solid, sikkert og uten noe ekstra krimskrams. Etterpå fikk han mye fortjent oppmerksomhet, bemerker Rush.

- På grunn av sin allsidighet er Carragher et uvurderlig medlem av stallen. Han vil ikke svikte noen, fastslår også Ian Rush.
Selv håper Carragher selvfølgelig på å få spille, og han er ikke bekymret for at han har mindre erfaring i midtforsvaret enn på høyrebacken.
- Det viktigste er å komme på laget. Hvis jeg er det, spiller det ingen rolle hvor, påpeker Englands "potet".

«Vladi» kritiserer Houllier

Vladimir Smier, som nå linkes til så vel Southampton som Lens, innrømmer at han ikke var tilfreds med tingenes tilstand under Gérard Houllier.

- Vi spilte aldri slik vi gjør med Tsjekkia. Vi vant 0-2 i Frankrike ved å spille med tre offensive midtbanespillere. Det ville vi aldri ha gjort med Liverpool. Vi forsvarte oss til 1-0. Det er ikke måten å vinne serien, fastslår tsjekkeren, som – i likhet med sin landsmann Milan Baros - ryktes å være henrykt over tanken på Rafael Benitez som ny manager. Begge vil ventelig bli i Liverpool og kjempe for en fremtid på Anfield.

 

Ryktebørsen

Parmas kaptein, forsvareren Matteo Ferrari, linkes i dag til Liverpool. 24-åringen, som er i Portugal sammen med Italias landslag, skal ha mottatt et tilbud om femårskontrakt fra en ukjent Premier League-klubb.