- Vi må avansere i Mesterligaen

Det sier Liverpools nøkkelspillere foran morgendagens skjebnekamp. Deportivo La Coruna lover å gjøre sitt beste mot Monaco - kampens utfall kan bli avgjørende for Liverpool. Nicolas Anelka linkes.

Jamie Carragher, Steven Gerrard og Sami Hyypiä er tre av spillerne som har mest ansvar for at Liverpool presterer når det virkelig gjelder mot Olympiakos i morgen kveld. Nå har alle tre sagt noen ord om hva de tenker før lagets videre Champions League-skjebne skal avgjøres.

- Det er en veldig viktig kamp, for vi ønsker definitivt ikke å være med i Uefacuptrekninga seinere denne uka. Morgendagen er sånn sett som en cupfinale. Nødvendigheten av å oppnå suksess gjelder ikke meg personlig. Det gjelder ikke overgansvinduer i januar eller til sommeren. Dette handler om klubben, sier Steven Gerrard, med klar henvisning til dem som forsøker å knytte ham til klubber i øst og vest.
Kapteinen ønsker å fokusere på det sportslige, og han er sikker på at Liverpool vil mønstre spillere som kan score mål i morgen.
- I tillegg til at jeg kan score, kan definitivt Milan Baros det. Det samme gjelder Antonio Nunez, som vi også har fått tilbake fra skade nylig, oppsummerer kapteinen.

Jamie Carragher trekker også fram skadesituasjonen de røde har opplevd i det siste, men han mener at det verste burde være overstått nå.
- Vi har vist stor karakterstyrke og kommet oss gjennom det. I de tre siste kampene har vi også spilt svært godt, synes Carra.
Han innrømmer at det kan bli hardt å kapre ligagullet denne sesongen at det derfor er desto viktigere å sikre seg suksess på andre fronter.
- Denne klubben starter alltid sesongen med den målsetningen å vinne sølvtøy. Vi har vist at vi har vært et godt cuplag de siste sesongene, påpeker den lokale forsvarspilleren.

Midtstopperkollega Sami Hyppiä er på sin side opphengt i at Milan Baros ser ut til å gjøre comeback etter skadeavbrekket.
- Det kunne ikke ha passet bedre, for Milan Baros betyr mål, og vi trenger å score i morgen. For oss er Roma-kampen målestokken. Da var det en fantastisk atmosfære. Nå trenger vi å løfte supporterne til de samme høydene som da, sier den store finnen.
Han har oppskriften klar for å unngå det samme som skjedde i Hellas, nemlig ettmålstap.
- I den første kampen ga vi spissene deres altfor mye plass. De trenger ikke mye tid og rom for å skape noe, så i morgen må vi gå tettere i dem, sier Hyypiä.

Spanjoler spiller for æra
I motsetning til Liverpool, som kan komme seg gjennom nåløyet, har Deportivo La Coruna lite å spille for mot Monaco i morgen. Spanjolene er allerede slått ut og planlegger å hvile flere av sine beste spillere, noe som er bekymringsfullt for Liverpool, som kan bli avhengig av denne kampens resultat. Deportivo La Corunas manager, Javier Irureta, lover iallfall at laget hans vil gjøre sitt beste.
- Det er viktig for oss å vinne, for æras skyld. Dessuten er det penger å tjene på hver kamp i Champions League, påpeker Irureta.

Ungdomscupen
Ungdomscupen betyr nok ikke så mye som Mesterligaen, men den 21. desember møter Liverpool U18 uansett Wealdstone U18 til dyst. Nå er det dessuten klart at vinneren av dette oppgjøret vil møte Tottenham U18 eller Nottingham Forest U18 i den neste runden.

Anelka linkes
I rekken av spisser som linkes til Liverpool, nevnes nå en gammel kjenning i Nicolas Anelka. Franskmannen skal selv ikke være avvisende til en retur til Anfield. Framtida hans i Manchester City sies å være uviss, og Kevin Keegan og co. skal angivelig ha verdsatt den 25 år gamle spissen til £ 8 millioner.