-Vi må trolig vinne resten

Riise tror Liverpool må vinne resten for å greie fjerdeplassen. Houllier ler av pengeryktene. Kewell misfornøyd med egen innsats. Gillespie snart klar for Bristol City. Keane starter trolig mot Liverpool.

John Arne Riise sier i dag at Liverpools Champions League-drømmer etter all sannsynlighet avhenger av seier i de fire siste kampene. Houlliers mannskap har ikke klart å vinne fire strake kamper siden samme tid forrige sesong da man slo Fulham, Everton, Charlton og West Brom. Etter disse kampene avsluttet man sesongen med tap for Manchester City og Chelsea, noe som førte til at man ikke greide å kvalifisere seg for mesterligaen.

 

- Vi må nok vinne de fire siste kampen hvis vi skal vi han en sjanse. Kanskje kan det også gå med tre seiere og en uavgjort, men tap har vi definitivt ikke råd til. Vi kan ikke fortsette å sløse vekk poeng og håpe på at de andre lagene gjør det samme hvis vi skal greie fjerdeplassen. Vi må begynne å vinne kampene våre. Med fire kamper igjen er vi nødt til å gå for 12 poeng, og så får vi se om det holder til slutt. Vi blir nok nødt til å prestere årsbeste for å slå United, men selv det vil nok ikke forhindre at vi blir kritisert. Manchester United borte er sannsynligvis sesongens vanskeligste kamp, men det at ingen forventer at vi skal vinne kan nok tale til til vår fordel. Slår vi United denne helgen, så vil det gi oss et ekstra puff før de siste tre kampene, og det vil også gi fansen noe å feire.

 

I forbindelse med morgendagens sending på Canal + vil det forøvrig bli sendt et intervju med Riise og Solskjær om terrorfrykten rundt fotballen i England.

 

 

Houllier ler av pengeryktene

Gérard Houllier sier han holdt på kutte seg med barberhøvlen da han hørte ryktene om at han har fått øremerket 30 millioner pund til innkjøp av nye spillere uansett om det blir Champions League eller ikke.

 

- Jeg drev og barberte meg da jeg fikk høre historien, og jeg syntes den var så morsom at jeg holdt på å kutte meg i ansiktet. Hvis noen har lovet meg 30 millioner, håper jeg virkelig at de ville fortalt det til meg. Jeg ser gjerne at det er sant, men vi har ennå ikke diskutert hvor mye penger som vil bli frigjort til spillerinnkjøp til sommeren. Foreløpig er alt bare spekulasjoner. Vi ønsker å prestere opp mot vårt aller beste i de fire siste kampene, og så får vi se på hvilke inngrep vi trenger å gjøre før neste sesong. Nå er ikke det rette tidspunktet for slikt prat.

 

- Jeg vet ikke om vi må vinne alle de fire resterende kampene, for det er kamper denne helgen hvor flere lag kommer til å ta poeng fra hverandre. Jeg vil at spillerne skal gå ut på banen for å ha det gøy i de siste kampene. Jeg er av den klare oppfatningen at hvis man ikke har det gøy med det man gjør vil man ikke klare å prestere. Jeg kommer til å be spillerne om å legge igjen presset i garderoben og gå på banen og ha det gøy. Det er nettopp det fotball handler om. Vi har ikke fått de resultatene vi hadde ønsket oss den siste tiden, men jeg mener scoringer er det eneste vi har manglet. Vi er vel omtrent det laget med fleste skudd denne sesongen – vi må bare bli mer effektive. Vi vil gjøre alt for å greie fjerdeplassen, og hvis man leser avisene, skulle man tro at vi hadde falt ned til sjette eller sjuendeplass. Men vi er fortsatt der vi skal være og kommer til å sloss med nebb og klør for å holde oss der.

 

 

Kewell misfornøyd med egen innsats

Harry Kewell innrømmer at han ikke har prestert i sin første sesong for Liverpool, men australieren sier han vil gjøre alt han kan for å rette opp inntrykket.

 

- Jeg er den første til å innrømme at jeg ikke har spilt bra. Jeg var ikke fornøyd med formen for et par måneder siden, og jeg er heller ikke fornøyd nå. Det er lett å finne unnskyldninger, men jeg er ikke typen som skylder på skader eller på at det var min første sesong i klubben. Skadene betydde at det tok tid før jeg ble 100 prosent kampklar, men ikke noe mer enn det. Manageren kjøpte meg for å score mål og for å spille fram andre, og nå må jeg begynne å betale tilbake. Det skylder jeg ham, for jeg har ikke gjort det ennå. Jeg tror nok han er fornøyd med enkelte ting, men jeg har helt klart ikke gjort nok. Jeg vet at supporterne ikke er fornøyde med tingenes tilstand. De kan se hva som skjer, og de vet hva jeg er kapabel til. Alt jeg ønsker å gjøre er å vise dem hva jeg er god for. Jeg må bare jobbe knallhardt. Jeg står igjen etter treningene for å gjøre det lille ekstra, slik at jeg kan forbedre spillet mitt.  Når man er i en slik situasjon, er knallhardt arbeid det eneste som nytter. Som spiller vil man alltid gå gjennom slike perioder. Noen ganger lykkes man i alt, mens andre ganger går tingene litt tyngre. Egentlig er dette en veldig interessant situasjon fordi man må jobbe for å komme tilbake. Jeg vet ikke hva som kreves, men jeg håper at et godt skudd eller en god pasning kan gi meg tilbake selvtilliten. Likevel er jeg ikke sikker på om det er nok, for jeg har jo hatt både gode pasninger og gode skudd uten at det har hjulpet nevneverdig på spillet mitt ellers. Alle synes å ha et svar på problemene, men det er nødt til å komme innenfra. Andre kan rettlede deg, men de kan ikke gjøre tingene for deg.

 

 

Gillespie trolig til Bristol City

Som vi skrev tidligere denne uka er sesongens toppscorer på U19-laget, Steven Gillespie, på det nærmeste klar for Bristol City, og deres manager Danny Wilson regner med at avtalen er i boks i løpet av kort tid: ”Steven liker det han har sett her, og han ønsker å skrive under for oss. Nå er det bare snakk om å sette seg ned med ham og hans agent for å diskutere betingelsene. Dette kommer til å finne sted neste uke, og jeg ser ingen grunn til at det skal bli noen problemer. Jeg har også snakket med hans foreldre, og de er veldig fornøyde med tilbudet.”

 

 

Keane starter trolig for United

Hos hjemmelaget forventes det at kaptein Roy Keane er tilbake på laget etter at han fikk med seg 15 minutter som innbytter mot Charlton i midtuka. Med ham tilbake må trolig Eric Djemba-Djemba vike. Ryan Giggs er også trolig med igjen på bekostning av David Bellion, mens Christiano Ronalde muligens tar Darren Fletchers plass på midtbanens høyrekant. Louis Saha og Ruud van Nistelrooy blir etter all sannsynlighet spissmakkere igjen, mens Solskjær kan være tilbake på benken etter å ha stått over mot Charlton. Kleberson og Forlan er klare igjen etter skade, men Paul Scholes er suspendert og spiller definitivt ikke.

 

I forrige ligakamp mot Fulham startet Liverpool kampen med Michael Owen som eneste rene spiss, med Smicer og Cheyrou liggende i rommet bak. Heskey, Baros og Diouf kom alle innpå i andre omgang, og spesielt de to førstnevnte vil nok ha et berettiget håp om å få starte kampen i morgen. Steve Finnan er tilbake etter sin skulderskade, men han må nok i beste fall nøye seg med en plass på innbytterbenken. Anthony Le Tallec er også tilbake i trening, men han er neppe aktuell for troppen mot United.