- Vi spiller for fremtiden vår

Uten CL-spill og god innsats i UEFA-cupen tror Murphy flere spillere blir ofret til sommeren. Houllier håper på full pott i de neste tre kampene. Henchoz om Southampton og ustabile Liverpool. Nye rykter om Michael Dawson.

Danny Murphy, som har to og et halvt år igjen av kontrakten, mener at hele troppen spiller for fremtiden sin. Han innrømmer at han kan være en av spillerne som kan bli ofret for å bringe inn nye spillere til sommeren, men selv de beste spillerne i klubben er ikke garantert en plass på laget neste sesong. Alt vil avhenge av resultatene denne sesongen.

- Det er en viktig tid for klubben og laget. Fra nå og fram til sesongslutt vil være avgjørende for folks fremtid. Jeg snakker om spillerne. Staben har ingenting med spillerne å gjøre. Styret tar seg av det. Spillerne kan bare gjøre sitt beste for deres egen fremtid. Mange av spillerne her kjemper for fremtiden. Så enkelt er det. Det er mange som har kontrakter som går ut om to år eller 18 måneder. En plass i Champions League og en god opptreden i UEFA-cupen vil befeste spillernes stilling. Men mislykkes vi i begge turneringer, vil det motsatte skje. Det kan skje med meg og alle andre. Ingen er større enn klubben. Det kan skje meg ganske mange av oss.

 

Houllier håper på full pott

Gerard Houllier ønsker seg maksimalt antall poeng i de tre neste ligakampene mot Southampton, Portsmouth og Wolverhampton. Og det er et ”must” hvis Liverpool skal klare den viktige 4.plassen i Premier League.

- Vi skal gi vårt ytterste i de neste tre kampene, fordi det kan gi ni poeng. Spillerne vet hva som står på spill i øyeblikket. Det er et viktig stadium av sesongen. Jeg kommer kanskje til å rotere litt på spillerne for å gi friske ben sjansen. Spillerne trenger litt pause av og til. Vi har ikke den samme styrken og selvtilliten i forsvarsrekka i øyeblikket, så når vi scorer det første målet så blir vi litt engstelige. Southampton spilte veldig godt da de vant på Anfield, og scoret allerede i det første spilleminuttet da de kontret på vår corner. De slipper ikke inn mange mål. Forrige sesong scoret Emile Heskey et viktig mål og vi klarte å vinne kampen. Det fine med spillerne her er at de ikke er totalt nedbrutte etter å ha spilt dårlig og de er ikke høytsvevende etter å ha spilt godt. På søndag vil Marseille-kampen være glemt, og tankene og energien vår er konsentrert på Southampton.

 

Henchoz om Southampton-kampen

Liverpool har vunnet 11 ligakamper, Southampton 15 og ni har endt uavgjort i Southampton etter krigen. Kun to av disse har vært spilt på St. Mary’s Stadium, med en seier til hvert av lagene. Paul Sturrock er nylig ansatt som ny Southampton-manager og Stephane Henchoz tror dermed ikke at det blir noe lettere å ta alle tre poengene i morgen.

- Southampton borte vil bli en vanskelig kamp. De har ny manager, men alle kampene i Premier League er vanskelige, spesielt bortekampene. Med ny manager vil de trolig få et løft, men det betyr ikke at de kommer til å spille bedre. De begynner kanskje bedre de første 20 minuttene, men det er opp til oss å roe dem ned. Men kampen om 4.plassen er tøff, og det er veldig jevnt. Newcastle er kanskje hovedutfordreren, men vi har elleve kamper igjen. Det gjenstående programmet ser ikke alt for dårlig ut  for oss med syv hjemmekamper.

 

Henchoz: - Vi er for ustabile

De røde har som best klart å vinne tre ligakamper på rad, og det har skjedd ved kun to anledninger denne sesongen. Stephane Henchoz har problemer med å skjønne hvorfor Liverpool ikke har vist mer stabil form denne sesongen.

- Hvert eneste poeng fra nå er svært viktig, og det har vært kamper nylig som vi burde ha vunnet, men kun klart uavgjort. Denne sesongen har vi vært for ujevne, og det er problemet. Vi er ikke stabile. Noen ganger vinner vi to kamper og tror at vi er tilbake, men så i den tredje kampen spiller vi ikke bra, og vi gir fra oss poeng. Jeg kan ikke si at vi skal gå ubeseiret gjennom resten av kampene denne sesongen. Det er press på oss, men ikke noe mer enn vanlig. Jeg håper vi har klart 4.plassen før siste kamp, men hvis vi må slåss i den siste kampen mot Newcastle så vil vi gjøre det. Vi har spillerne og jeg vet at vi skal greie det.

 

Nye rykter om Dawson

Ifølge engelske avisoppslag håper Liverpool å sikre seg Nottingham Forests midtstopper Michael Dawson til sommeren. Forest ønsker seg £5M for spilleren, men det ryktes at Liverpool kun er villig til å betale £3M. 20-åringen blir spådd som den fremtidige engelske landslagskapteinen og fotballveteranen Des Walker beskriver spilleren som den beste forsvarsspilleren han har spilt sammen med. Andre vil ha det til at midtstopperen er bedre enn hva Rio Ferdinand var på samme alder.