A stairway to heaven....?

Skjebnens veier er uransakelige. I morgen kan unge Paul Harrison få sin Liverpool-debut, nesten på dagen 15 år etter at faren ble presset til døde på Hillsboroughs kalde betongtribuner.

En tenåringskeeper kan få sin debut på Anfield i morgen. Og hvilken emosjonell debut det i tilfelle vil bli. Samme dag som hele Anfield minnes faren og onkelens død på Hillsborough med ett minutts stillhet til ære for de 96, kan nemlig unge Paul Harrison ta Patrice Luzis plass på Liverpools reservebenk. Det var i ettermiddag ennå ikke helt avklart om Luzi ville bli spilleklar, og dermed kan det bli unge Harrison som entrer matta om Jerzy Dudek skulle måtte forlate banen med skade i morgen.

 

Torsdag var det 15 år siden fire år gamle Paul mistet sin far Gary i Hillsborough-tragedien. Også onkelen Stephen døde i ulykken. Begge ville nok ha vært utrolig stolte om de hadde fått oppleve Paul i førstelagstroppen til Liverpool.

 

Pauls mor, Karen, ble i dag intervjuet av Liverpool Echo, der hun snakket om hvor spesielt det i tilfelle vil være for Paul å kanskje skulle entre Anfield-matta nesten på dagen 15 år etter farens død.

 

- Det er helt utrolig. Det er ikke lenge siden at Paul fikk beskjeden om at han ville bli frigitt av klubben etter denne sesongen. Det knuste hans hjerte å få den beskjeden. Men nå virker det som om skjebnen vil at han skal bli involvert med førstelaget i morgen, noe som ville vært helt utrolig omstendighetene tatt i betraktning.

 

Både Paul og moren besøkte farens gravsted i går, før de som vanlig møtte opp til den årlige minnegudstjenesten på Anfield, sammen med nesten 7000 andre. For øvrig det høyeste antallet mennesker som har vært samlet til en minnegudstjeneste på Anfield noensinne.

 

Den unge keeperen legger ikke skjul på at det ville vært en drøm som gikk i oppfyllelse om han fikk sin debut foran The Kop i morgen.

 

- Jeg har vært fan av Liverpool så lenge jeg kan huske. Faren min døde på Hillsborough da jeg var fire år gammel, men så snart jeg var gammel nok begynte min bestefar å ta meg med på kampene på Anfield. Jeg vet at min far ville ha vært meget stolt av meg om han visste jeg var keeper for Liverpool. Det har vært drivkraften for meg.

 

- Jeg var så ung da han døde, at jeg husker han ikke så veldig godt. Men jeg har likevel noen spesielle minner av han. Han brukte å følge Liverpool hele tiden, og var sesongkortholder.

 

- Fra familienes ståsted vil det være veldig passende om Paul får spille en rolle i morgendagens kamp. Spesielt på denne tiden av året, uttalte avtroppende formann i Hillsborough Families Support Group, Trevor Hicks, i går.

 

Så får vi se hva skjebnen velger å bringe i morgen……