Agent: - Owen trenger CL-spill

Agenten hinter om klubbskifte for St. Michael. Nytt tilbakeslag for Owen. Gerrard tvilsom også mot Aston Villa. Kewell optimist foran Chelsea. Siste om Chelsea. Rush om trekningen. Stevie G på 3.plass.

Michael Owen har kun 18 måneder igjen av kontrakten med Liverpool, og spillerens agent Jon Holmes kaster igjen tvil over angriperens fremtid i klubben.

- Champions League-fotball er veldig viktig for Michael Owen. Avgjørende fem måneder venter Liverpool. For Liverpool å ikke kvalifisere seg for Champions League to år på rad, vil ha store økonomiske konsekvenser for klubben. Michael er nå 24 år og nærmer seg toppen av karrieren. Han trenger å spille fotball på høyeste klubbnivå, uttaler Jon Holmes til The Daily Telegraph.

Tidligere har Owen avvist spekulasjoner om at han er på vei bort fra klubben og insistert på at forhandlinger om ny kontrakt allerede er godt i gang. På årsmøtet i går følte Gerard Houllier seg temmelig sikker på at toppscoreren kommer til å skrive ny kontrakt uavhengig av de rødes tabellplassering.

 

Michael Owen opplevde et nytt tilbakeslag på søndag. Nå er det imidlertid ikke Owen selv som skadet seg, men kjæresten Louise Bonsall. Hun ble fraktet til sykehus etter å ha pådratt seg brudd i bekkenbenet i en rideulykke. Ifølge Phil Thompson kan Michael Owen returnere fra skade, og spille sin første kamp siden 27.november når de røde gjester Chelsea i den tv-sendte kampen på Canal+ i morgen. Steven Gerrrard er derimot uaktuell, og er også tvilsom til Aston Villa-kampen lørdag.

- Stevie kommer ikke til å rekke onsdagens kamp. Vi må vente å se angående Villa-kampen, men også det kan bli for tidlig. Vi bestemte at Michael ikke skulle reise med oss til Yeovil etter lørdagens trening, men han har ikke fått noe tilbakeslag og kan være klar til onsdag, uttaler Thompson.

 

Kewell optimist

Harry Kewell mener at de røde ikke har noe å frykte på Stamford Bridge i morgen. Det faktum at Liverpool ikke har vunnet der siden 1989 og ligger 16 poeng bak Claudio Ranieris menn legger ingen demper på optimismen. – Jeg mener at hvis vi har dagen er vi på høyde med lagene i toppen av Premier League, Chelsea inkludert. Noen ganger har vi ikke hatt flyten denne sesongen, men vi kan ikke gråte over spilt melk. Gjort er gjort. De (Chelsea) har noen gode spillere. Frank Lampard har spilt over evne og har gjort det virkelig bra. Jeg har alltid vært en stor fan av Claude Makelele, mens Desailly og Terry er solide i midtforsvaret. Carlo Cudicini er trolig en av de beste keeperen som finnes. De har etgodt lag, men vi må dra dit å spille vårt vanlige spill. Vi har ikke råd til å bekymre oss for dem og vi drar dit med positive tanker. Det blir alltid gode kamper når Liverpool møter Chelsea, og det blir nok ikke annerledes denne gangen. Vi har ikke råd til å tape flere kamper, og vi ønsker ikke å tape flere kamper fordi det sårer oss. Det handler om stolthet. Med de spillerne vi har her vet vi hva vi er i stand til å gjøre, uttaler Kewell til liverpoolfc.tv.

 

Siste om Chelsea

Hernan Crespo er friskmeldt etter å ha vært ute grunnet et virus. Han erstatter trolig Adrian Mutu, som har gått målløs av banen i de siste 12 kampene, eller Jimmy Floyd hasselbaink. Carlo Cudicini returner trolig mellom stengene etter å ha ristet av seg en lyskestrekk. Damien Duff (skulder), Juan S. Veron (rygg) og Emmanuel Petit (kne)er også ute.

 

Rush om trekningen

Ian Rush var en av to som utførte trekningen av FA-cupens 4.runde i fotballforbundets hovedkvarter i går. Ironisk nok ble to av hans tidligere klubber trukket mot hverandre. Rush scoret mål i turneringen for begge klubber, og den nåværende angrepstreneren i Liverpool hadde følgende kommentar til trekningen.

- Det viktigste var å få hjemmekamp, noe vi fikk. Selvsagt er Newcastle et godt lag og jeg tror det blir en flott kamp. Det er et fint oppgjør mellom to angripende lag.

 

3.plass til Stevie G

I en avstemning på FAs nettsider er Steven Gerrard kåret til Englands tredje beste fotballspiller i 2003, bare David Beckham og Wayne Rooney fikk flere stemmer. Midtbanespilleren har vist seg å være svært viktig for det engelske landslaget hvor han fremdeles har til gode å tape en kamp.

1. David Beckham - 38%

2. Wayne Rooney - 19%

3. Steven Gerrard og Frank Lampard - 9%

5. James Beattie - 8%

 

Ex. rød nominert til pris

Craig Johnston er nominert til å bli ”Årets designer”. Han var hjernen bak fotballstøvelen ”Predator”, men har nå designet en ny, ”The Pig”. Støvelen har gummiflekker som fører til bedre ballkontakt og et syntetisk materiale som bedrer ballkontrollen.

 

Paven er Liverpool-supporter

Det fikk Jerzy Dudek bekreftet da han i fjor møtte Johannes Paul i Vatikanstaten. Også paven var målvakt i sin ungdom, men uten å spille profesjonelt. Han fortalte Dudek at han ble glad i byen under et pavebesøk i Liverpool i 1981. Dessuten følger han lagets kamper.