Aimar: - Liverpool vil være en ideell klubb for meg

Pablo Aimar er ikke fornøyd i Valencia og siteres i dag på at en overgang til Premier League og Liverpool vil være ideelt for ham. Gerrard: - Vi må vinne de neste kampene for å holde følge.

Rafael Benitez’ interesse for sin tidligere spiller i Valencia, Pablo Aimar, er ikke av nye dato. Den tekniske lille midtbanespilleren har imponert mange siden han slo igjennom i junior-VM i 1997. Benitez forgjenger som manager i Valencia kjøpte ham til spansk fotball i januar 2001 for rundt £15M. Den lille teknikeren med den store fotballhjernen har siden vært en favoritt på Mestalla. Argentineren har imidlertid bare startet ni kamper denne sesongen og siteres i tabloidavisen Daily Star på at han kunne tenke seg et klubbytte.

 

- Jeg har ikke vært fornøyd denne sesongen, sier han til den engelske avisen om situasjonen sin i Valencia. Aimar sier videre: - Rafael Benitez er en glimrende trener og han kjenner meg inn og ut som spiller. Liverpool vil være en ideell klubb å gå til dersom jeg ikke har en fremtid her. Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke får mer spilletid. Ranieri har ikke fortalt meg hvorfor jeg han ikke bruker meg mer. Slik jeg ser det er engelsk fotball best i Europa etter Spania. Jeg tror ikke jeg ville fått problemer med å omstille meg til Premier League.

 

Aimar har kontakt med Valencia frem til 2008, og vil eventuelt ikke bli en billig mann å kjøpe ut.

 

Gerrard: - Vi må vinne kamper som dette

Liverpool er laget med beste statistikk på hjemmebane i ligaen, og bare seier mot Southampton i den sene ettermiddagskampen med avspark klokken 17.30, er godt nok. Lagets kaptein, Steven Gerrard, sier at en eventuell seier mot Chelsea 1. Nyttårsdag ikke vil være verdt så mye uten full pott i ettermiddag. Han mener Liverpool må vinne 5-6 kamper av de neste kampene for å posisjonere seg i toppen av ligaen.

 

- Vi har slått Arsenal og Chelsea kommer hit om noen få dager. Vi møter disse lagene på hjemmebane uten frykt. Vi vet at hvis vi spiller som mot Arsenal kan vi slo også Chelsea. Skulle vi ikke vinne mot lag som Southampton vil imidlertid ikke en seier mot toppklubber bety så mye som den burde. Vi trenger en sterk ”run” på 4, 5, 6 kanskje syv kamper, for å komme i ønsket posisjon i ligaen. For å kvalifisere oss til Champions League må vi vise mer stabilitet både på bortebane.

 

Kapteinen forsetter: - Alle vet hvor viktige kampene i jula og nyttår er. Vi ønsker å bruke disse kampene til å krype oppover tabellen. Denne sesongen har vi klart å gjøre Anfield til et fort igjen, og vi spiller alltid med mye selvtillit på hjemmebane. Det var også målet vårt. Vi må begynne å gjøre det samme på bortebane også for å ta jevnt med poeng hele veien. Personlig tror jeg det bare er selvtilliten og trua på oss selv som har stoppet oss.

 

Dårlig statistikk på bortebane

Ettermiddagens gjester kommer til Anfield med den dårligste bortebanestatistikken i hele ligaen. De jakter fortsatt sin første seier siden Harry Redknapp kontroversielt nok ble ny manager for The Saints. Liverpool har bare unngått å score en gang på Anfield i ligaen denne sesongen, da de tapte mot Birmingham. På de ni hjemmekampene hittil har de helrøde vunnet syv, spilt en uavgjort og altså tapt én.

 

Benitez regner med å ha både Alonso og Garcia i startoppstillingen. Tilbake fra skade og sykdom er trolig både Harry Kewell og Neil Mellor. Begge disse kan også risikere å være med fra avspark. Det blir også sagt at Chris Kirkland har trent de siste dagene, noe som kan bety at keeperen er tilbake på benken.

Jerzy Dudek kan spille sin 150. kamp i dag, mens Kewell kan gjøre sin 50. start for de røde. Kirkland er en kamp unna et halvt hundre ligakamper for Liverpool.

 

SMS fra dagens kamp

Dersom du skal i juleselskap til svigers eller av andre årsaker ikke får med Liverpool v Southampton klokken 17.30 i dag, kan du få scoringsvarsel rett til din mobil ved å sende meldingen:

LFC LIVE START til 2180.