Aldridge: - Bruno er som en ny spiller

John Aldridge berømmer Bruno Cheyrou, og spilleren selv sier han er klar til å vise hva han er god for. Gerrard trives i offensiv rolle. Owen og Finnan fullførte kampen med skader. Covenry vil ha Warnock. Cissé scoret igjen.

Med den formen han har vist de siste ukene, er Bruno Cheyrou som en ny spiller å regne for Liverpool. Det synes i hvert fall tidligere Liverpool-helt John Aldridge, som innrømmer at han var en av mange som ikke hadde noen særlig tro på franskmannen etter det han hadde vist den første tiden i klubben. Nå mener Aldo at kritikerne må se på 25-åringen med nye øyne: ”Bruno Cheyrou har hatt sine kritikere de siste 18 månedene, inkludert meg selv. Hans spill forrige sesong var langt fra overbevisende, og de hvite støvlene gjorde det ikke noe særlig bedre. På grunn av den skuffende starten, måtte det noe helt spesielt til for at supporterne skulle skife oppfatning. Det har han greid den siste måneden. Han har rett og slett vært et funn! Han ser ut som en ny spiller nå som han spiller i rommet bak de to spissene. I den rollen briljerer han med elegante pasninger og tunge løp inn i boksen. Han er god på hodet og vet hvor målet står. Han fikk ikke vist sine kvaliteter da han spilte på kanten. Jeg har flere ganger påpekt hvor viktig det er at midtbanespillerne scorer mål, og både Harry Kewell og Bruno Cheyrou bidrar nå til dette. Cheyrous form sammen med flere spilleres tilbakekomst etter skade gjør at resten av sesongen nå ser mye lysere ut for Liverpool. Med Steven Gerrard og Didi Hamann som klare førstevalg på midtbanen blir det vanskelig for Bruno Cheyrou å beholde plassen på laget, men hvis han klarer å fortsette i samme sporet blir det veldig vanskelig å utelate ham. Gérard Houlliers valgmuligheter har helt klart økt betraktelig.”

 

Aldridge berømmer også den franske unggutten Anthony Le Tallec, som i går storspilte i sin første ligakamp fra start for de røde: ”Han gjorde en kjempejobb da han kom inn mot Newcastle i cupen – han er en smart spiller som har alle muligheter til få en stor karrière på Anfield.  Han har en god førstetouch, han har gode pasninger og han går på løp hele tiden, noe som er utrolig viktig på dette nivået. Laget virker mye bedre defensivt med Jamie Carragher og Steve Finnan tilbake etter skade og med stopperduoen Hyypia og Henchoz intakt igjen. Med Milan Baros og Florent Sinama-Pongolle på vei tilbake, og med en Michael Owen som blir bedre og bedre for hver kamp, er det også flere muligheter framover på banen.”

 

Cheyrou klar for oppgaven

Bruno Cheyrou håper at mer spill på Liverpools førstelag vil føre til at han får vist at han har det som skal til for å bli en suksess i den røde trøya. Han innrømmer at han ikke har gjort en tilfredsstillende jobb hittil, men han sier at nå er tiden inne til å gjøre opp for seg og vise hva han kan: ”Det har vært en frustrerende tid for meg, og jeg øsker nå at alt det vonde kan bli glemt. Forrige sesong er historie. Nå er det bare 2004 som gjelder. Alt jeg ønsker er å bli en suksess i Liverpool, og det var nettopp derfor jeg kom hit. Tolmodigheten er oppbrukt, og det er nå jeg må levere varene. Jeg håpet på å få en ny start denne sesongen, og jeg syntes det gikk veldig bra under pre-season. Jeg startet den første kampen mot Chelsea, men siden det har jeg vært ute av spill med en ryggskade og en brukket tå. Jeg har vært uheldig med skader, men jeg har aldri gitt opp. Jeg har jobbet knallhardt på trening og håpet at en ny sjanse ville komme.”

 

Gerrard stortrives i sin offensive rolle

Liverpool-kaptein Steven Gerrard sier at han stortrives i sin mer offensive mitbanerolle, og han er glad for den friheten Houllier nå har gitt ham. Gerrard kunne ha scoret hat trick i gårsdagens derby, men dessverre var Everton-keeper Nigel Martyn i det umulige hjørnet. ”Man er nødt til å være disiplinert når man spiller mot Everton, men med det systemet vi bruket har jeg frihet til å komme bakfra og gå på løp inn i boksen. Jeg trives med den offensive rollen jeg har fått. Jeg kom til flere målsjanser i går, og jeg er sikker på at jeg kommer til å score snart. Nigel Martyn hadde noen fantastiske redninger, og vi hadde vunnet kampen lett hvis det ikke hadde vært for ham,” sa Gerrard etter kampen.

 

GH: - Vi gjorde alt bortsett fra å score

Gérard Houllier har hatt for vane å skryte av spillerne sine etter kampene uansett hvordan man har spilt, og i går var intet unntak. De fleste er nok likevel enige i at laget fortjener skryt etter etter å ha spilt en kjempekamp mot Everton. Houllier berømmet sine spillere for innsatsen og sa at det eneste som mangelet var målene. ”Stevie kunne ha scoret hat-trick og var rett og slett fantastisk. De to keeperne var glimrende, og Nigel Martyn reddet helt klart det ene poenget for Everton i andre omgang. Ved pause kunne det stått 3-3 eller 4-3, men etter sidebytte var det kun ett lag på banen. Anthony Le Tallec var uheldig som fikk headingen sin reddet på streken, og Jamie Carragher hadde heller ikke flaksen på sin side. Det ville vært fantastisk hvis Carra hadde scoret mot sin gamle favorittklubb! Jeg synes den kreative delen av spillet vårt var veldig oppløftende og pasningene satt bra. Everton er et godt lag, og med spillere som Rooney, Ferguson og Radzinsky kan de skape problemer for hvem som helst. Hvis dette hadde vært en boksekamp, hadde vi vunnet på poeng," sa Houllier.

 

Liverpools manager berømmet også Steve Finnan og Michael Owen, som begge fullførte kampen med smerter etter å ha blitt skadet tidlig i kampen: ”Det var noen tapre krigere for oss der ute i dag. Michael fullførte kampen til tross for at han pådro seg en nakkeskade.  Det tar ham alltid noen kamper før han er tilbake i toppslag etter skade, og jeg synes han virket giftigere enn på lenge mot Everton. Steve Finnan måtte sy noen sting i foten i pausen etter duellen med Gravesen, men han ønsket å fortsette, og jeg synes han gjorde en god jobb.”

 

Coventry vil ha Warnock

Coventry-manager Eric Black innrømmer at han ønsker å kjøpe Stephen Warnock etter at forsvarsspilleren scoret i 1-1-kampen mot Ipswich på Highfield Road i går. Spilleren som er på utlån fra Liverpool sendte Sky Blues i føringen like før pause. ”Det ville vært fantastisk for oss hvis vi fikk ordnet en permanent avtale for Stevie,” sa Black etter kampen i går.

 

To nye Cissé-mål

Liverpool-aktuelle Djibril Cissé scoret to nye mål i går da hans klubb Auxerre slo Bordeaux med hele 5-0 i den franske toppserien i går.