Alonso og Garcia presentert

Xabi Alonso og Luis Garcia er i troppen mot Bolton. Begge kommer til å løfte laget, mener Benitez. Alonso og Garcia om overgangen til Liverpool. Benitez utelukker ikke flere spillerkjøp. Favoritter til å signere Wiltord.

Nyinnkjøpte Xabi Alonso og Luis Garcia ble i ettermiddag offisielt presentert som Liverpool-spillere for den engelske pressen. Alonso snakker godt engelsk, og ser frem til å spille sammen med Steven Gerrard på de rødes midtbane. Luis Garcia ønsker å bli på Anfield i mange år og hjelpe Rafael Benitez til suksess.

 

Manageren var svært fornøyd da han introduserte sine to nye spillere. Begge kommer til å debutere borte mot Bolton i søndagens tv-sendte oppgjør på Canal+ (avspark kl.17.05).

- Alonso og Garcia kommer med i troppen til helgens kamp, og jeg er sikker på at de vil løfte laget. De vil gi oss flere valgmuligheter på midtbanen og i angrep. Vi får bedre konkurranse om plassene og selv på trening vil de hjelpe til med å forbedre laget. Deres ankomst vil sørge for at troppen jobben hardere. Jeg er sikker på at de kommer til å tilpasse seg den engelske fotballen raskt fordi de de er veldig gode spillere.

 

 

Xabi Alonso

Den tidligere Real Sociedad-spilleren mener han er klar for å gjøre sin debut, og håper den kommer mot Bolton.

- Jeg ønsker å spille mot Bolton, men det er managerens avgjørelse. Jeg har ikke snakket med ham om det ennå. Vi hadde kamp i går og trente igjen i dag. Jeg er sikker på at vi kommer til å snakke om Bolton og laget senere i uken.

 

Midtbanespilleren trives med sitt nye liv på Merseyside og håper han kan hjelpe klubben til suksess.

- Jeg vet at det er et gap mellom oss og de tre beste, men jeg tror vi kan være utfordrere til ligatittelen denne sesongen. Jeg ønsker ikke å snakke om mitt eget spill og hva jeg kan gjøre, men jeg tror jeg kan hjelpe laget. Jeg trives å være i Liverpool. Så snart jeg fikk greie på deres interesse ønsket jeg å komme hit fordi det er en storklubb med en lang historie. Anfield er en spesiell plass, supporterne er flotte og jeg kan ikke vente med å få spille.

 

22-åringen har også fått forsikringer fra den spanske landslagssjefen, Luis Aragonés, om at en karriere i England ikke vil forspille sjansene for spill på Spania.

- Før jeg signerte snakket jeg med landslagssjefen. Jeg var bekymret over å forlate Spania, men han fortalte meg at han kommer til å følge Premier League og holde kontakten. Han sa han ville komme å se meg spille og at spill i utlandet ikke ville være til hinder for min landslagskarriere.

I morgen kl.13.00 offentliggjør Luis Aragonés troppen til privatlandskampen mot Skottland 3.september og VM-kvalifiseringen mot Bosnia 8.september.

 

Alonso er imponert over Steven Gerrard, og gleder seg til å spille sammen med klubbkapteinen.

- Jeg har sett Steven Gerrard i de siste to kampene på Anfield, og han er en veldig god spiller. Jeg tror vi kan få til et godt samarbeid for laget hvis det er det manageren ønsker.

 

 

Luis Garcia

Den nye kantspilleren forteller i et intervju til liverpoolfc.tv om hvor vanskelig det var å forlate Barcelona, om hans beundring av Rafael Benitez og om det å skulle spille i drakt nummer 10.

- I prinsippet var det en vanskelig avgjørelse fordi det er ikke lett å forlate en klubb som Barcelona. Jeg veide for og i mot og hadde en samtale med manageren. Vi diskuterte et par viktige saker. Når man tar i betraktning navnet Liverpool har i verdensfotballen og historien de har, er det en stor plass å komme til. Det hjalp meg til å ta avgjørelsen. Jeg ser frem til mange lykkelige år i Liverpool og forhåpentligvis kan jeg finne min plass på laget. Å signere for Liverpool er noe jeg er glad og fornøyd med.

 

26-åringen spilte under Rafael Benitez i Tenerife og kom godt overrens der.

- Jeg har tidligere hatt et godt forhold til Benitez. På et tidspunkt snakket vi om muligheten for meg å komme til Valencia. Da jeg til slutt gikk til Liverpool, var det viktig for meg å være en del av planene hans. Jeg vet at han prøver å danne et grunnlag for et lag som kommer til å oppnå ting de neste årene. Det var en av grunnene til at jeg kom hit. Vi drar alle i samme retning og skaper en god framtid for klubben. At det var spanske spillere her fra før var ikke viktig, men det gjør det lettere å kommunisere.

 

Garcia (bildet) kjenner godt til engelsk fotball.

- Vi er så heldige at det overføres engelske kamper i Spania. Jeg har sett mange Liverpool-kamper, og jeg la spesielt merke til atmosfæren på stadion. Det er noe jeg gleder meg til å få oppleve.

 

Om å overta drakta nummer 10 etter storhetene John Toshack, Jan Mølby, John Barnes og Michael Owen uttaler han følgende.

- Det var noe jeg tenkte mye på og det var en viktig avgjørelse. Jeg vet at nr. 10 har stor betydning i Liverpool. Det er noe jeg er spent på og vil gjøre meg inspirert.

 

Den tidligere Barcelona-spilleren tror også han at Liverpool kan utfordre topplagene i Premier League.

-I Spania har vi situasjonen med to lag i toppen i Barcelona og Real Madrid. I England er det noe likt, men jeg vil inkludere Liverpool blant de beste. Vi kan kjempe om titlene sammen med Arsenal, Chelsea og Manchester United.

 

 

 

Utelukker ikke flere spillerkjøp

Etter gårsdagens bleke forestilling er det kanskje ikke overraskende at Rafael Benitez vurderer ytterligere spillerkjøp.

- Om vi kommer til å handle mer? Jeg vet ikke. Alt jeg kan si er at vi alltid leter etter spiller som kan forsterke oss. Vi pleier å si i Spania at vi liker gode og billige spillere. Men det er ikke lett å finne. Overgangsvinduet stenger og vi tiden begynner å renne ut, men jeg kan si dere at jeg er fornøyd med spillerstallen jeg har.

 

Favoritter til å signere Wiltord

Ifølge Sky Sports seiler Liverpool opp som favoritter til å sikre seg Arsenals frigitte kantspiller/spiss Sylvain Wiltord.