Alonso tror seieren er vendepunktet

Alonso håper snuoperasjonen mot Fulham sparker i gang sesongen. Benitez roser Kewell. Nytt U18 tap. Valeron mener Liverpool er svekket. Ikke lenger en europeisk storhet.

Seieren mot Fulham er sesongens første borteseier. Det så lenge stygt ut på stillingen 2-0 til Fulham, men en kanonsterk annen omgang sørget for 2-4 på Craven Cottage. Arkitekten bak forvandlingen, Xabi Alonso tror seieren kan være vendepunktet som gir oss et løft.

 

–Dette ble et utrolig resultat, forhåpentligvis vil det påvirke vår sesong. Vi spilte ikke så dårlig i første omgang, men gjorde to feil som vi ble hardt straffet for. Da vi gikk ut til annen omgang fortsatte vi i samme stil, men det tidlige målet forandret alt. Kanskje kan den første scoringen, via motspilleren, forandre atmosfæren i klubben, sier Alonso som selv satt inn 2-3 med et nydelig frispark.

 

-Det var deilig å score mitt første mål for klubben og enda bedre ettersom det kom på et så viktig tidspunkt. Det så tøft ut da Josemi ble utvist, men målet ga oss selvtillit og hjalp oss til seieren. Nå må vi glemme kampen og forbedre oss til møtet med Deportivo La Coruna. Det blir en ny stor aften på Anfield, Deportivo bør være motiverte, dette kan være deres siste sjanse til avansement i gruppen, fortsetter spanieren.

 

Benitez støtter Harry Kewell

Harry Kewell har hatt en tung sesongstart preget av strekkskade. Han gikk glipp av seieren mot Fulham, men manager Rafael Benitez er full av lovord om den dribleglade australieren. –Kewell er en veldig viktig spiller for oss, han kan spille i flere posisjoner, men skaden gjør det vanskelig for ham. Han har reist langt for å spille for Australia, men nå vil dere snart se det beste fra Kewell, lover Benitez.

 

Nytt tap for U18

Den tunge sesongstarten fortsetter for John Owens og Liverpools U18-lag. Lørdag tapte de røde 2-0 for Wolves. Dette var lagets sjette tap i løpet av ni kamper. –Vi spilte ikke så bra som vi burde, sa Owens. Wolves scoret da Liverpool spilte med ti mann mens James Smith var på sidelinjen med ankelskade. –Heldigvis viser røntgenbildene at ingen ting er brukket, fortsetter Owens. U16-spiller Mitchell Bailey fikk sin debut på U18-laget da han kom inn på tampen for Phil Townley.

 

Laget: Paul Lancaster, James Smith (James Frayne 35), Calum Woods, Lee Peltier, Danny O'Donnell, Paul Barratt, Ryan Wilkie, Danny Guthrie, Karl Noon, Phil Townley (Mitchell Bailey 80), Danny Smith.

 

Liverpool ikke lenger noen europeisk storhet

Det har gått tjue år siden Liverpool løftet serievinnercup-pokalen i Roma. Nå innrømmer Rafaen Benitez at Liverpool ikke lenger er den maktfaktoren i Europa som man en gang var. –Når du tenker på engelske klubber i Europa tenker du først på Liverpool, deretter Manchester United, Arsenal og andre lag. Liverpool er ikke Europas sterkeste lag lenger, du må se på de lagene som har vunnet noe de siste årene. Vi er en storklubb, en viktig klubb, men ikke den beste for øyeblikket. Jeg er ikke fornøyd med vårt spill i e-cupen så langt, ettersom vi spiller bra hjemme og dårlig borte. Jeg forsøker å finne balansen i laget slik at vi kan vinne både hjemme og borte, sier Benitez.

 

Valeron mener Liverpool er svekket

Juan Valeron mener Liverpool er svekket foran mesterligamøtet på Anfield. –Liverpool uten Steven Gerrard og Michael Owen er mindre farlig. Vi frykter ikke stemningen på Anfield, det er en magisk arena, men fansen scorer ikke mål, det gjør vi spillerne. Deportivo går alltid for tre poeng mot engelske lag, vi er klare til kamp mot Liverpool. Dette er vår første finale for sesongen og vi må vinne for å avansere, sier Valeron som legger til at han tror Alonso og Garcia blir viktige spillere for Liverpool framover.

 

Rekord for Rush

Ian Rush scoret for tolv år siden sitt første mål noensinne på Old Trafford. Det var hans 287 mål for Liverpool, hvilket var tangering av Roger Hunts klubbrekord. Don Hutchison scoret også i kampen før Mark Hughes scoret to etter pause slik at kampen i 1992 endte 2-2. På denne dagen i 1958 ble Billy Liddell for første gang vraket fra førsteoppstillingen. Vi vant imidlertid 1-0 mot Fulham etter Louis Bimpsons sene scoring. Verre gikk det da vi møtte Everton for sju år siden. Neil Ruddock laget selvmål før Danny Cadamarteri drev gjøn med Bjørn Tore Kvarme og fastsatte sluttresultatet til 2-0 på Goodison Park.