Ambisjonene avgjørende for Owen

Michael Owen trengte en ny utfordring for å utvikle seg videre. - Vi trenger Champions League, sier Sami. Champions League-trekning torsdag kl.16.00. Thompson tror på Benitez.

Michael Owen sier at hovedgrunnen til at han forlot Liverpool var ambisjoner. Det var ingen vanskelig avgjørelse å ta. Nå ser han frem til sitt nye liv i Spania.

- Siden jeg var 10 år ønsket jeg ikke bare å bli fotballspiller, jeg ønsket å bli blant de beste fotballspillerne i verden. Det finnes fremdeles mange foran meg, men om man vil komme seg inn i den gruppen må man bryte ut av sikkerhetssonen. I et nøtteskall er det anledningen til at jeg bestemte meg for å forlate Liverpool til fordel for Real Madrid. Jeg har alltid brent for lysten til å presse meg selv, og det er grunnen til at jeg er svært skuffet over noen av reaksjonene til min overgang. Jeg vet ikke om det er et engelsk trekk å slå seg til ro med hva en har. Jeg ble forbløffet da jeg hørte folk si ”hvordan skal han klare å komme på førstelaget”.De sa ikke ”fantastisk, han drar til den største klubben i verden”. Jeg lyver hvis jeg ikke innrømmer at jeg brukte et par dager å tenke over om jeg bare skulle bli i Liverpool. Deler av meg sa ”bare la karrieren fortsette, du er trygg her. Familien er rundt deg og alle liker deg.” Men brorparten av meg er ambisiøs. Jeg hadde ti dager på å bestemme meg og i åtte av dem følte jeg drivkraften til å forbedre meg som spiller og person.  Sven-Göran Eriksson var en av de første til å si at jeg ville dra fordel av en ny utfordring. Jeg er stolt av meg selv for at jeg tok steget ut av sikkerhetssonen og satset på noe mer uvisst og skremmende. Det handlet ikke om penger, bare om mine ambisjoner. Jeg vet at mange Liverpool-fans er skuffet, men jeg tror det var et vennlig farvel. Jeg hadde aldri problemer med Benitez, og hvis overgangen til Real Madrid hadde brutt sammen, hadde jeg vært klar til å fortsette karrieren på Anfield. Hvis jeg hadde vært illojal, hadde gått på Bosman neste sommer. Jeg sa til Liverpool at jeg ønsket at de skulle få penger for meg. Ok, kanskje det ikke er like mye som de kunne ha fått for et par år siden, men hadde jeg hatt tre-fire år igjen kunne jeg blitt priset ut av en overgang.

 

Michael Owen kan spille sin første offisielle kamp for Real Madrid når de gjester Mallorca i den tv-sendte kampen på TV2 Xtra førstkommende søndag kl. 19.30. 

 

 

-Vi trenger Champions League

Liverpool leder 2-0 etter det første kamp i Champions League-kvalifiseringen mot Grazer AK, men Sami Hyypiä forønsker ikke å ta avansementet for gitt.

- Vi kommer til å gå til kampen som det skulle være hvilken som helst annen kamp på stillingen 0-0. Vi ønsker å vinne, og det er en stor kamp for oss. Vi leder 2-0, og ønsker ikke å ta noe for gitt. Vi ønsker å kvalifisere oss for gruppespillet i Champions League, hvor klubben hører hjemme. Det var smertefullt å se Champions League-kamper hjemme sist sesong, og vi var ikke med. Vi håper å gjøre opp for det i år.

 

 

Trekning torsdag kl.16.00

Klarer de røde siste hinder kan man sette seg ned å se trekningen av gruppespillet på Eurosport eller Viasat Sport 2 torsdag 26.august kl. 16.00.

 

 

Thompson tror på Benitez

Tidligere assistent-manager Phil Thompson viser ingen bitterhet over å ha mistet jobben på Anfield, men har tro på at Rafael Benitez kan lykkes i jakten på trofeer.

- Det har vært en stor snuoperasjon på Anfield etter at jeg forlot klubben, men jeg tror Rafa fortjener enhver rett til å forandre på ting og hente inn nye spillere. Ting trengtes å bli forandret på, uten tvil, og det var en modig avgjørelse å hente inn spanske spillere og spanske trenere. Jeg synes Rafa fortjener en sjanse. Rafa gjorde sine saker bra i Valencia med å vinne titler og fansen ser frem til denne sesongen. Jeg tror han vil gjøre det bra og han trenger tid. Jeg har blitt imponert over Josemi, som er mer defensiv enn Steve Finnan, og han var etter min mening banens beste i åpningskampen mot Tottenham.