Avansement i kveld gir penger å bruke i januar?

Rafalusjonen til Benitez er ikke over. Dersom de røde går videre i kveld og får en brukbar sesong i CL, er spanjolen blitt lovet penger å bruke når transfervinduet åpner igjen i januar.

Det er mye penger å tjene på avansement i kveld mot Østerrikske Grazer. Opp mot £15M ligger i potten dersom de røde kvalifiserer seg til gruppespillets seks kamper. Enda mer penger blir det naturligvis å tjene dersom de går videre i Champions League over nyttår. Som kjent er det slutt på gruppespill 2. Etter at siste kamp av gruppespillet er spilt i midten av desember blir det vanlig cup-spill videre. Fraværet blant de beste i E-Cupen var som kjent en av årsakene til at Houllier måtte gå i mai. Nå er det Rafa sin tur til å bevise hva han er god for. Det vil utvilsomt slo ned som en bombe dersom Liverpool ikke klarer jobben og ikke er med i torsdagens trekning. Trekningen for gruppespillet finner for øvrige sted klokken 16.00. Av de som er toppseedet kan Liverpool trekke både Porto og Bayern, samt fire spanske lag. Det er dermed 67 % sjanse for ”hjemlig” motstand for Rafa i CL-gruppespillet.

Kjøper igjen i januar?
Benitez uttalte for noen dager siden at det ikke kom til å bli flere kjøp før transfervinduet blir lukket neste uke. Ikke alle tror på ham, og et av hans target gjennom hele sommeren, Coloccini, kan sees i aksjon når Argentina og Italia i dag spiller semifinale i OL. Kampen går i opptak på NRK2 i morgen. Sjekk vår TV-guide for oversikt over hvem som sender kampen direkte. Det er en dårlig hemmelighet at både en midtstopper og spiss står på handlelista. Blir det ikke kjøp nå, vil Liverpool mest sannsynlig benytte seg at muligheten når transfervinduet åpnes igjen i januar.
- For spillerne og meg er Champions League viktig fordi vi ønsker å spille mot de beste lagene i Europa. Økonomisk er det også viktig for klubben at vi kvalifiserer oss, uttaler manageren før avspark.

Benitez har brukt mye tid til å jobbe med spillerne mentalitet de få månedene han har vært sjef. Før kveldens kamp uttaler han at det har vært nødvendig å jobbe med den biten etter at et tilsynelatende solid byggverk under Houllier nesten gikk i oppløsning forrige sesong. Rafa har prioritert å jobbe med de defensive problemene, men hele laget trenger mer selvtillit i måten de opptrer på utpå banen. – Spiller man bra kommer motstanderen sjeldnere inn i straffefeltet vårt. Våre forsvarere må ha tro på det de gjør. Som regel tar det lengre tid å forbedre forsvaret enn angrepet. Når det gjelder de på topp er det mer snakk om rent talent for å lykkes, sier Benitez.
Ingen av de nye spillerne er tilgjengelig i kveld, enten på grunn av skade eller registrering. Steve Finnan spiller derfor trolig hans siste kamp på midtbanen på en stund, mens Rafa fortsatt må vente å se om Josemi er klar etter skade. Hvis backen ikke kan spille kan han enten velge unge, lovefulle Jon Otsemobor, eller rokkere hele forsvaret. Vi tviler på om Rafa er villig til splitte Hyypiä og Carragher, dersom ikke Henchoz er 100 % enda. Sveitseren fikk en smell i landskamp forrige uke. Benitez har tidligere vist at han ikke er redd for å gi klubbens egne talenter en sjans til å bevise hva de er gode for.
Kveldens kamp starter klokken 21.10 og vises på ITV2 og på webbaserte www.liverpoolfc.tv (abonnement).

 

Kampen på SMS?
Dersom du ikke har mulighet til å følge kveldens viktige kamp på TV kan du abonnere på Supporterklubbens scoringsvarsel. Send i så fall meldingen LFC LIVE til 2180. Her får du det viktigste fra Anfield rett til din mobil.