Baros klar for kamp!

Milan Baros kan være i aksjon igjen for reservene allerede kommende uke. Houllier gleder seg til å møte Newcastle. Toppnavnene tilbake. Få skader hos gjestene. Poll pipeblåser i morgen.

Baros spiller for reservene på onsdag?

Godt nytt på skadefronten. Milan Baros kan være i aksjon igjen allerede når reservelaget møter Bolton kommende onsdag. Tsjekkeren har som kjent vært satt ut av spill helt siden han brakk ankelen mot Blackburn i september, men han har forsert treningen denne uken, og ser ut til å bli klar for spill på onsdag.

- Det er godt å se at Milan snart er tilbake, og jeg håper og tror han vil spille for reservene i neste uke, uttalte manager Gerard Houllier i dag.

Men om det i det heletatt blir noen kamp på Lancashire County FA Ground i Leyland kommende onsdag, gjenstår ennå å se. Det er nemlig spådd temperaturer ned mot minus 10 grader i nordvest England i midten av neste uke!

Houllier ser fram mot Newcastle-kampen

Gerard Houllier sier til Liverpools offisielle hjemmeside i dag at han ser frem mot morgendagens cupkamp mot Newcastle med spenning.

- Spillerne kan ikke vente med å få spilt denne kampen. Jeg er sikker på at det blir en flott og spennende kamp. Liverpool mot Newcastle har en tendens til å bli bra kamper, og det blir alltid produsert scoringer i disse matchene. Det er to jevne lag som møtes, og jeg håper vi ved hjelp av støtten fra våre egne fans kan utnytte hjemmebanefordelen, sier manageren før 4.runde oppgjøret.

- Jeg husker forresten ennå FA cupfinalen mellom de to lagene i 1974. Jeg så kampen på TV hjemme i Frankrike, og jeg vet at FA cupen er noe helt spesielt for fans over hele verden, legger han til.

Toppnavnene tilbake

Manager Houller kan for øvrig glede seg over å ha Michael Owen, Steven Gerrard, Dietmar Hamann og Harry Kewell tilbake for fullt igjen. Kampen mot Wolves på onsdag var faktisk den første denne sesongen hvor denne stjernekvartetten har vært skadefrie samtidig! I tillegg har jo Steve Finnan, Jerzy Dudek og Jamie Carragher nylig returnert fra skader, og alle disse forventes å starte kampen i morgen.

- Disse fire (Owen, Gerrard, Kewell og Hamann, red.anm) er spillere i verdensklasse, så det er klart at vi har savnet deres tjenester. Alle lag ville ha gjort det. Nå får vi snart Milan Baros, Chris Kirkland og Florent Sinama-Pongolle tilbake fra skader også, og det vil være flott å få en helt skadefri tropp å velge imellom igjen, erklærer franskmannen.

Sju mann ute

De røde må imidlertid klare seg uten fem kjente navn igjen i morgen også. Milan Baros (brukket ankel), Vladimir Smicer (akilles), Florent Sinama-Pongolle (lyske), Chris Kirkland (brukket finger) og Patrice Luzi (rygg) er alle skadet, mens Salif Diao og El-Hadji Diouf som kjent har reist til Afrika-mesterskapet for å spille for Senegal.

Det forventes for øvrig at Igor Biscan nå må gi fra seg midtstopperplassen til Stephane Henchoz før møtet med "skjærene" fra nord-øst, mens Houllier trolig vil flytte Emile Heskey fram i angrepet igjen for å gi Michael Owen mer støtte enn han fikk onsdag kveld.

Få skader hos Newcastle

Hos gjestene er det ventet at Jonathan Woodgate klarer å riste av seg et mindre lyskeproblem og vil starte kampen. Craig Bellamy er også i full trening igjen etter sin kneoperasjon, og kan muligens få spiletid. Lee Bowyer er imidlertid ute med hofteskade. Det samme gjelder Steve Caldwell med en lårstrekk, mens Lomana LuaLua er reist for å delta i Afrika-mesterskapet.

Newcastle-manger Bryan Robson mener at uansett hvem som vinner i morgen, så vil det bli en fin skalp i beltet for vedkommende klubb.

- Laget som vinner denne duellen vil ha en god sjanse til å nå FA-cupfinalen. Både Gerard Houllier og jeg vet det. Vi må spille opp mot vårt beste for å nå neste runde. Et omkamp er det minste vi håper på, sier han.

Han får støtte i det hos sin franske stjerne Laurent Robert.

- Vi må gå for et trofé denne sesongen, enten FA-cupen eller UEFA-cupen, og klarer vi det og i tillegg klarer fjerdeplassen på tabellen, vil jeg si vi har hatt en god sesong. Kampen i morgen blir en stor utfordring for oss. Vi har fått en vanskelig bortekamp. Liverpool er et sterkt lag, sier Robert.

Newcastle har for øvrig bare tapt en av sine tolv siste kamper, og er ubeseiret i de fem siste bortekampene.

Poll dømmer

Dommer i morgensdagens TV-sendte FA-cup batalje er Graham Poll. 40-åringen er en av de mest rutinerte toppdommerne i England, og på linjene får han med seg Robert Lewis og Russel Booth. Alan Wiley er fjerdedommer.

Dette er tredje kampen Poll dømmer Liverpool denne sesongen. Han dømte de røde i 2-1 tapet for Manchester United, da han overså et straffespark til Florent Sinama-Pongolle. Likeså dømte han det uavgjorte oppgjøret mot nettopp Newcastle på St.James’ Park i desember.