Baros nærmere førstelaget

McAuley fornøyd med Baros og Welsh. Jim Smith advarer Houllier & Co. Tommy Smith kaller Stevie G for verdens beste midtbanespiller. Coventry forhandler om permanent overgang for Stephen Warnock.

Milan Baros spilte samtlige 90 minutter mot Manchester United i sin tredje reservelagskamp etter ankelbruddet i september. Tsjekkeren skaffet straffesparket som Danny Murphy scoret på i det 59.minutt, og sikret dermed uavgjort 1-1. David Bellion hadde gitt hjemmelaget ledelsen mot slutten av 1.omgang. Manager Houllier uttalte før kampen at Milan Baros kun trengte en reservelagskamp til før han var aktuell for førstelagstroppen. Dermed blir 22-åringen sannsynligvis med til Portsmouth, og får da trolig en plass på benken? Og reservelagstrener Hugh McAuley var svært fornøyd med hva angriperen viste.

- Jeg synes vi var mye bedre i 2.omgang, fordi vi ikke kom skikkelig i gang før pause. Vi spilte ballen mye tidligere og sendte den framover langt mer, noe som ga Milan Baros flere muligheter til å skape noe for oss. Milan var fabelaktig, fin og skarp. Han viste god bevegelse uten ball, og han var klar til å utfordre og skape sjanser. Han kan være fornøyd med innsatsen i kveld. Milan løper mye, hans kampform er bra og han ønsker å spille kamper. Han løper inn i gode posisjoner innenfor og rundt straffeområdet, og gjør det han er best til nemlig å utfordre forsvareren og skyte fra alle mulige vinkler.

Også Danny Murphy fikk en fin gjennomkjøring, og Hugh McAuley hadde følgende å si om midtbanespilleren.

- Danny Murphy er fornøyd med nettkjenningen, og han var mye bedre i 2.omgang. Han spilte fra seg ballen tidligere og tok ikke like mange ballberøringer. Vi tjente på det.

Av andre aktuelle spillere til søndagens kamp så var også Igor Biscan, Djimi Traore, Salif Diao og El Hadji Diouf på banen hele kampen. Senegaleserne ble utelatt fra førstelagstroppen forrige helg etter at de kom for sent hjem fra African Nations Cup. Duoen viste heller lite i går som skulle tilsi at de blir funnet verdig en plass i troppen mot Portsmouth. Men Harry Kewells suspensjon frigir imidlertid en plass på benken.

 

- Lys fremtid for Welsh

Reservelagskaptein John Welsh spilte hele U21-landskampen mot Nederland på onsdag og var ikke aktuell til gårsdagens reservekamp. Hugh McAuley er imidlertid svært fornøyd med spillerens utvikling denne sesongen, og midtbanespilleren bør se lyst på fremtiden.

- John fortjente debuten på det engelske U21-landslaget. Han har jobbet hardt og han gjør en spesiell jobb for laget, og han gjør det veldig bra. John vil være fornøyd med hvordan han spilte i debuten. Han har kommet positivt fra det og vi alle er svært glad på hans vegne. Vi har stor tro på ham.

 

Jim Smith advarer Houllier & Co.

Selv om Portsmouth har fordel av hjemmebane i omkampen i FA-cupens 5.runde mot de røde på Fratton Park søndag, mener Portsmouths assistent-manager Jim Smith at Liverpool er favoritter. Smith var svært fornøyd med sitt lags prestasjon i 1-1-kampen på Anfield, men anser ikke at sjansen for avansement er særlig stor.

- Jeg gir Liverpool favorittstempelet, og vi må spille på hele vårt register for å få et godt resultat. Jeg føler vi kom godt fra det i 1.omgang på Anfield, men vi hadde flaks etter pause, før vi utlignet. Vi var litt heldige som slo dem hjemme i ligaen, men dessverre er vi ikke like sterke som på Anfield sist søndag. Lua-Lua er cup-tied og ved siden av Patrik Berger (kne) og Steve Stone (legg) så er Amdy Faye suspendert.

 

Jim Smith var manager for Portsmouth da Liverpool beseiret dem på straffespark i semifinalen i FA-cupen i 1992. Han håper å få revansje for det bitre tapet, og advarer de røde.

- Den semifinalen var det mest hjerteskjærende tapet som spiller eller manager, så pass opp Liverpool. Liverpool liker ikke hurtigheten til Yakubu og vi er ute etter å utnytte det.

 

- Stevie G er verdens beste midtbanespiller

Kop-legenden Tommy Smith hyller Steven Gerrard som den beste midtbanespilleren i verden for øyeblikket.

- Nobby Stiles fortalte meg en gang at han synes Steven Gerrard var det nærmeste man kom Duncan Edwards, og det er et fabelaktig kompliment for en spiller. Jeg synes Gerrard var praktfull mot Portsmoth. Han satte motstanderen konstant under press og han må være den beste midtbanespilleren i verden akkurat nå.

 

Coventry forhandler om Warnock

22-årige Stephen Warnock har imponert Coventry-manager Eric Black såpass under låneoppholdet at de nå arbeides med å sirke spilleren på permanent kontrakt.

- Jeg er svært imponert av ham, ikke bare som fotballspiller, men også som menneske. Han holdning er praktfull og han trener på samme måte som folk i toppklubber gjør. Han har stor entusiasme og et stort ønske om å være fotballspiller, slik et fåtall andre unggutter vil blant de vi har her. Jeg ville bli svært glad om vi sikrer oss ham på langtidskontrakt, og vi forhandler om det i øyeblikket.