Benitéz vil bruke Kewell på venstrekanten

Harry Kewell avslører i dag at Rafael Benitéz akter å bruke han i hans favorittposisjon, på venstresiden av midtbanen.

Harry Kewell har i dag avslørt at Rafael Benitéz ønsker å bruke han som breddeholder på venstrekanten. Kewell spilte som kjent i flere posisjoner under Gérard Houllier, både på høyre- og venstre kant og som spiss i noen kamper, men spilleren selv har aldri lagt skjul på at han liker seg best på venstresiden av midtbanen. Og nå har altså den nye manageren slått fast at australieren får spille i sin favorittposisjon, noe han er strålende fornøyd med.

 

- Den nye manageren har gitt meg ett godt innblikk i hvordan han tenker å bruke meg, og det er altså på venstresiden, noe som er helt greit for meg. Nå trenger jeg kun å konsentrere meg om den posisjonen, og det tror jeg skal gå fint. Det er til stor hjelp å vite hvilken posisjon manageren kommer til å bruke deg i. Men ikke misforstå meg, jeg likte også å spille på topp, og jeg likte også å spille på høyrekanten. Jeg elsker simpelthen å spille fotball, uansett posisjon, men det er selvsagt bedre å ha kun en posisjon å konsentrere seg om. Da vet du hvor du skal være ved dødballsituasjoner og lignende, men i kamper kan det selvsagt likevel hende at du må skifte posisjon uansett, sier Kewell til Liverpool Echo.

 

- Jeg startet min karriere på venstrekanten, men har spilt i ulike posisjoner grunnet skader på lagkamerater. Jeg hadde faktisk en av mine beste sesonger som ren spiss.  Uansett er det manageren som bestemmer laget, og hvor den enkelte skal spille, legger han til.

 

Kewell håper nå at det faktum at han får spille i sin beste posisjon, kan føre til at  han finner tilbake til den formen han viste tidlig i sin Liverpool-karriere i første del av forrige sesong. Han mener selv at formen gikk radikalt nedoverbakke etter jul, men er nå fast bestemt på å få sin Anfield-karriere på fote igjen, og etablere seg som en av Liverpools nøkkelspillere under Rafael Benitéz.

 

- Jeg er ikke skuffet over antall mål jeg har scoret for Liverpool. Jeg tror det er 12. Men det faktum at nesten alle kom i første halvdel av sesongen var en skuffelse for meg, og gjorde at før og etter jul nesten ble to helt forskjellige sesonger for meg personlig. Jeg slet litt med en skade etter jul, men kan ikke skylde på det. Men nå føler jeg meg i fin form. Ryktene om at jeg pådro meg en skade i preseason var helt feil. Jeg hadde litt vondt i skinnleggen etter et spark, men etter behandling ble jeg helt fin igjen. Jeg har ikke mistet en eneste trening eller kamp i oppkjøringsfasen, så min fysiske form er slik den skal være. Ankelen er helt fin, ettersom jeg hadde god hvile og behandling i hele sommer, avslører australieren.

 

- Rafael Benitéz har noen geniale idéer, og det er fantastisk å samarbeide med han. I de siste par årene har jeg hatt seks forskjellige managere, men sine egne idéer, så jeg er vant til litt av hvert. Nå håper jeg på litt stabilitet i karrieren, men du vet jo aldri hva som skjer i fotball. Den nye manageren har kommet inn nå, og tar tak i spillere som er vant med å spille på en viss måte, og ettersom det ikke er hans måte å gjøre tingene på, må han jo forandre på det. Det er vanskelig for han, og det er selvsagt vanskelig for spillerne, men gi oss et par måneder og jeg er sikker på at vi skal gjøre det bra.

 

- Managere sier alltid de skal få det beste ut av meg ved å forandre min stil, og det var kanskje det som påvirket meg i fjor. Men jeg ønsker ikke å bruke det som en unnskyldning, for den eneste som kan få det beste ut av deg, er deg selv, avslutter Kewell som for øvrig har tatovert seg i løpet av sommeren. En blå(!) fugl – et symbol fra hjemlandet - preger nå hans hånd.