Benitez forbereder hardt juleprogram

Rafa glad for å ha en nesten skadefri tropp foran fire kamper på ni dager, hvor han må vurdere å bytte spillere og system. Milan Baros nest beste sportsmann i Tsjekkia.

Viktig jule- og nyttårsprogram

Liverpools spillere vil nå ha et par fridager før man begynner forberedelsene til fire ligakamper som skal spilles i et tidsrom på mindre enn ni døgn.  West Bromwich på kvelden 2.juledag blir etterfulgt av en hjemmekamp mot Southampton to dager senere, før laget kaster seg inn i det nye året med kamper mot Chelsea og Norwich 1. og 3.januar.

Rafael Benitez har nå ”bare” Djibril Cissé og Vladimir Smicer som uaktelle av utespillerne, og det er også håp om at keeper Chris Kirkland vil være tilbake i troppen til høytidens kamper.  I 3-1 seieren mot Newcastle benyttet Rafa sin kanskje mest offensive startoppstillingen siden han kom til klubben, og den vellykkede 4-4-2 oppstillingen har gitt manageren nye muligheter selv om han innrømmer at det er en ellver han ikke kan bruke når som helst:  - Det å benytte 4-4-2 var et godt valg for oss.  Vi vil alltid prøve forskjellige formasjoner, men det vil avhenge av hvilke spillere du har tilgjengelig.  Jo flere spillere du har til rådighet, jo flere muligheter har du.  Jeg har lenge tenkt på muligheten til å bruke 4-4-2.

- Vi kunne nå benytte seks spillere som alle har en offensiv innstilling.  Hvis en skal gjøre det må en være i stand til å kunne holde på ballen, og det har gitt meg et nytt alternativ for fremtiden.  Jeg kan ikke alltid bruke en slik oppstilling, men nå som de fleste av våre spillere er skadefrie er det noe jeg kan vurdere å benytte mer i fremtiden.

- Vi står nå ovenfor et hardt spilleprogram, og det gjelder å utnytte den troppen vi har maksimalt.  Denne seieren gjorde godt på vår selvtillit.  De tre poengene har brakt oss nærmere topp fire og det at vi spilte godt vil ha gitt oss fornyet tro på at vi kan ta igjen forspranget.

 

Milan populær i hjemlandet

Milan Baros er blitt nr.2 i kåringen av ”Årets Sportsmann” i Tsjekkia for 2004.  Tikjemperen Roman Sebrie overtok tittelen som Pavel Nedved vant i fjor, mens høydehopperen Jaroslav Baba kom på plassen etter toppscoreren i Euro 2004.