Benitez fornøyd med Baros

Benitez tilfreds med Baros, og flere må nå ta scoringsansvar. De røde sliter i Spania. Riise har tro på suksess i CL. Mål av Otsemobor. Cissé er mentalt sterk, sier Houllier. Diouf trives langt bedre i Bolton.

Milan Baros har i løpet av kort tid gått fra å være en desillusjonert innbytter til å bli Liverpools spiss nummer 1. Benbruddet til Djibril Cissé og sommersalgene av Michael Owen og Emile Heskey gjør at Liverpoolsupporterne nå må stole på at tsjekkeren fortsetter å finne veien til nettamskene. Hittil i sesongen står han bokført med syv scoringer på 16 kamper, og Rafael Benitez er svært tilfreds med spillerens prestasjoner.

- Jeg er svært fornøyd med Baros, fordi jeg tror han har modnet mer som spiss enn den jeg så spille for Liverpool for seks måneder siden. Erfaringen fra Euro 2004 har hjulpet ham godt. Å bli turneringens toppscorer har hjulpet på selvtilliten hans. I Liverpool vet han at under normale omstendigheter kommer til å spille hver dag, noe som har gitt ham tro på seg selv. Milan har fremragende kvaliteter. Han er hurtig, dyktig og scorer mange mål. Jeg er fornøyd med ham. Men i likhet med alle angripere og spillere vet han at det er ting han kan forbedre. Noen ganger synes jeg han kan bli en bedre lagspiller. Vi har snakket med ham om denne delen av spillet hans, og han forstår. Men man forandrer ikke bare en spiller fra en dag til en annen. Vi ønsker å utvikle spillet hans over tid, ikke forandre det helt over natten.

 

- Flere må ta scoringsansvar

Rafael Benitez innrømmer at det er ingen ideell situasjon klubben befinner seg i med så få rene spisser i troppen, men håper at flere kan dele på scoringsansvaret fremover. Kewell er en av disse. Australieren viste i begynnelsen av forrige sesong og at han kan spille spiss. Så langt har spilleren med trøye nummer syv hatt en skuffende sesong, men Benitez forsvarerer 26-åringen.

- Kewell behøver å heve nivået sitt, men han har slitt siden han kom tilbake fra landskampen i Australia. Han kom svært sliten tilbake, og han måtte tilpasse seg tidsforskjellen. De ti dagene han tilbrakte der var et problem for ham og oss. Jeg har benyttet Kewell som spiss tidligere, mot Chelsea, og det er mulig han kan spille der igjen. Det blir også muligheter for andre å spille mer nå også, som Florent Sinama-Pongolle og Neil Mellor. De må være klare fordi vi kommer til å trenge dem. Luis Garcia kan også spille spiss, så muligheten er der for andre. Det er to kamper i uke mesteparten av sesongen, så vi kan ikke overlate alt til Milan. Han kan ikke score alle målene selv. Milan kan ikke være den eneste med ansvaret.

 

De røde sliter i Spania

Liverpool har møtt spanske lag 9 ganger på spansk jord i europacupene, med lik fordeling av seire, uavgjort og tap. Siste seier kom mot Athletic Bilbao for 21 år siden. Fra 1998/99-sesongen har de røde kun maktet tre uavgjorte på fem kamper i Spania. På de tre siste besøkene har man ikke fått ballen i nota.

Totalt mot spanske lag: spilt 21, vunnet 8. uavgjort 7, tapt 6, målforskjell 26-21.

Deportivo La Coruña har et meget godt tak på engelske klubber hjemme. Syv kamper har gitt syv seirer, en uavgjort og et tap. Tapet kom mot Manchester United i 2001/02, men beseiret Arsenal samme sesong.

Totalt mot engelske klubber: spilt 15, vunnet 8, uavgjort 2, tapt 5, målforskjell 20-20.

Deportivo har Sergio tilgjengelig etter en kamps suspensjons, mens Mauro Silva er ute med lårskade.

Kveldens kamp på Estadio Municipal de Riazor vises direkte på Viasat Sport 2 fra kl. 20.40 og i redigert opptak på norsk TV3 fra ca. kl. 22.50.

 

Riise har tro på Champions League-suksess

John Arne Riise mener Liverpool kan slå hvem som helst på en god dag, og at laget kan gjøre det helt store i årets utgave av Champions League, bare man kommer videre fra gruppespillet.

- I øyeblikket stilles det få forventninger til oss fordi vi går gjennom en oppbygningsprosess. Folk ser ikke til oss som vinnere av Premier League og Champions League. Rafael Benitez trenger tid, og jeg er sikker på at han vil få oss dit. Men for tre år siden var vi fire minutter fra å nå semifinalen i Champions League, da folk avskrev oss den sesongen. Vi ser tilbake og tenker på hva som kunne ha skjedd. Vi skulle ha vunnet etter å ha vært så nærmere mot Leverkusen, og hadde vi klart det ville vi ha møtt Manchester United, som vi hadde gode resultater mot. Alt kan skje i denne turneringen. Se på finalistene sist sesong – ingen forventet at Monaco og Porto skulle nå finalen. Jeg tror virkelig vi kan overraske noen. Vi har en veldig jevn og tøff gruppe, men kommer vi gjennom den er vi i cupspillet, og vi kan slå alle på en god dag. For tre år siden følte vi at vi kunne gå hele veien. Nå har vi sjansen igjen.

 

Scoring av Otsemobor

Jon Otsemobor er på et to måneders låneopphold i Crewe, og scoret sitt første mål for ”The Railwaymen” mot Leicester i går. ”Semi” lå også bak den første utligningen før han nettet kampens siste mål i det 61.minutt. Crewe-manager Dario Gradi hadde bare lovvord om 21-åringen etter kampen.

- Jon gjorde en imponerende kamp, og jeg er glad for at han scoret. Jeg  var litt sint på ham etter forrige kamp (2-3-tap mot Sheffield U, red. anm.). Men han reagerte positivt, og fortsetter han slik vil han bli en fabelaktig spiller.

 

- Cissé er mentalt sterk

Gerard Houllier tror Cissé har karakterstyrke nok til å komme tilbake igjen fra det alvorlige benbruddet. Eks-manageren benytter Barcelonas Henrik Larsson som et godt eksempel. Svensken fikk et tilsvarende brudd i oktober 1999 da han spilte for Celtic, og ”Henke” gjorde comeback nøyaktig syv måneder senere, i sesongavslutningen mot Dundee United.

- Cissé kan definitivt komme tilbake. Han har mental styrke til det. Han er en fighter og en god konkurransemann. Du har mange eksempler på navn som ikke har kommet seg, men Henrik Larsson er et godt eksempel og et godt navne å nevne for ham. Han kom tilbake sterkere, scorer mål, har spilt for landslaget igjen og er nå i Barcelona.

 

 

Diouf trives langt bedre i Bolton

Også El Hadji Diouf kom på scoringslista for første gang for Bolton i helgen. Senegaleseren forteller til daily Mail at han trives lang bedre i Bolton enn han gjorde i Liverpool.

- Jeg likte Liverpool, men Bolton er bedre for meg. Det er en virkelig vennlig sted hvor det er en god atmosfære mellom spillere, fans og stab. Jeg har ikke mye press på meg her. Det var det i Liverpool, noe jeg synes var vanskelig. Det viktigste er at jeg er lykkelig er nå. Det er hyggelig for meg å løpe ut på banen og samtidig høre at fansen til en forandring applauderer meg.