Benitez fornøyd med poengene

Den tredje seieren på tre kamper i ligaen smakte godt, selv om den satt langt inne i en tidvis nervøs forestilling mot Southampton. Nye skadebekymringer for Benitez foran storkampen mot Chelsea.

Vi har sett Liverpool spille både bedre og vakrere fotball enn i dagens kamp mot Southampton. 1-0 seieren og de tre poengene i et tett og hektisk juleprogram smakte uansett godt og er rett medisin før Chelsea venter 1. Nyttårsdag. Både manager Rafa Benitez og kaptein Steven Gerrard forventer mer av Liverpool de neste ukene.

 

Gerrard fikk et kutt i ansiktet, nærmere bestemt på det venstre kinnet, under kampen og måtte et par ganger ut på sidelinjen for å få stoppet blødningen. Da han mottok bestemannpremien etter kampen var han imidlertid klar i talen:

 

- Det er av og til viktigere å vinne fotballkamper og ta med de tre poengene enn akkurat måten vi vinnre på, sa en andpusten kaptein rett etter kampslutt. En ambisiøs Gerrard la imidlertid til: - Vi har vunnet tre kamper på rad. Det er fint, men tre er ikke nok. Vi må vinne enda flere kamper og vi må ha bedre uttelling enn vi har hatt i ligaen hittil. Forhåpentligvis er dette noe å bygge på. Klar tale fra kapteinen!

 

Manageren var inne på samme sporet da Sky Sports rettet mikrofonen til spanjolen: - Det er alltid vanskelig å spille to slike tette kamper. Det viktigste var til syvende og sist poengene. Vi kontrollerte lenge kampen, men det var en tøff kamp og vi måtte krige for å vinne. I den andre omgangen ble vi for nervøse og begynte kanskje å tenke på hva som skjedde mot Portsmouth. Vi spilte på langt nær opp mot vårt beste, men akkurat i dag var poengene viktige for oss – nå tenker vi bare på seier nummer fire.

 

Finnan ute – operasjon for Kewell?

Skademarerittet for Benitez fortsetter. Rett før avspark bekreftet han mistanken om at Milan Baros hadde fått føling med hamstringen sin igjen. Manageren kunne ikke si noe sikkert om når toppscoreren er tilbake igjen. Forhåpentligvis stiller han fra start lørdag. Utelukkelsen av Harry Kewell fra dagens kamp bekrefter også at plagene i lysken kan føre frem til operasjon for kantspilleren. Australieren har slitt med plager hele høsten og det medisinske personellet vurderer nå om han må under kniven. Han vil i så fall miste de neste par månedene.

 

Som ikke det var nok mistet vi i tillegg høyrebacken Steve Finnan med en skade i leggen. Han måtte sy åtte sting i pausen etter å ha blitt byttet i 1. omgang. Iren må trolig stå over de neste par ukene. Skaden kom ekstra ubeleilig fordi også Josemi er skadet for tiden.