Benitez går fra Valencia

Fra Spania bekreftes det nå at Rafael Benitez har takket nei til en ny avtale, og forlater klubben med øyeblikkelig virkning. Dermed ligger veien åpen for ansettelse på Anfield.

En talsmann for den spanske toppklubben bekreftet tidlig på ettermiddagen at Rafael Benitez og Valencia har skilt lag. Benitez har takket nei til en toårs forlengelse av kontrakten, og har nå sagt opp jobben som manager for laget han ledet frem til nytt ligamesterskap for kort tid siden.

 

Etter et par år med indre utroligheter i Valencia kommer ikke dagens beslutning overraskende på dem som kjenner klubben. - Benitez har ledet dem til to ligamesterskap og en triumf i UEFA-Cupen på tre sesonger. Han er som en Gud for supporterne, men det er dessverre først i senere tid at styret har innsett kvalitetene hans og gitt ham frie tøyler. Sist sommer hold de på å sparke ham på grunn av indre stridigheter. Nå kan det virke som om de må betale for det, sier en spansk journalist til Sky Sport News.

 

Alle forventer nå at spanjolen tar over managersetet på Anfield. Liverpool F.C. vil fortsatt ikke uttalte seg om saken, men bekreftet i helgen at de forventet en avgjørelse om ca 14 dager. Det stemmer bra i henhold til Benitezs oppsigelsestid. En klausul i kontrakten tillater ham å gå vederlagsfritt fra Valencia på 15 dagers varsel.