Benitez håper på ny seier på hjemmebane

På en pressekonferanse i ettermiddag bekreftet Rafa at Baros fortsatt er skade. Manageren mente også Chelsea hadde svakheter og går for alle tre poeng. Stephen Henchoz sier han er feilsitert.

Dagen før Chelsea møtte liverpool.no Rafa Benitez til pressekonferanse på Melwood. Manageren strålte som vanlig og både opplagt og optimistisk før morgendagens møte med serielederen.

 

Rafa bekreftet, som vi antydet tidligere i dag, at Milan Baros er ute med skade og helt uaktuell til kamp om et lite døgn. Han mente imidlertid det var gode sjanser for at toppscoreren vår kunne bli klar igjen mot Norwich mandag 3. januar.

 

Steve Finnan trente som normalt i dag og spiller fra start mot Chelsea etter å ha sydd åtte sting i pausen mot Southampton.

 

Om morgendagens motstander menter Benitez at de hadde funnet svakheter på motstanderen de ville forsøke å utnytte. Han antydet at Liverpool kom til å gå offensivt ut og gå for alle tre poengene. Rafa sa videre at midtbanen kom til å bli veldig avgjørende, men at de var godt forberedt og alltid spilte med stor selvtillit på hjemmebane. Han håpet at det også ville slå positivt ut i morgen.

 

Liverpool kommer trolig til å spille i en 4-5-1 formasjon med Garcia, Hamann, Alonso, Gerrard og Riise på midtbanen og Mellor alene på topp.

 

Benitez svarte kun kryptisk på spørsmål om hva som kommer til å skje på transferfronten når vinduet åpens igjen 1. januar. På spørsmål svarte han først at han ikke tenkte på nye spillere før etter kampen mot Norwich 3. januar. Til oppfølgerspørsmålet om det betydde at ingen nye spillere var på plass før i midten av uken, korrigerte han seg litt og sa at han hele tiden hadde folk som jobbet for seg med disse tingene…

 

Henchoz feilsitert

Etter det vi forstår hadde Benitez en samtale med Stephen Henchoz om dagens negative presseoppslag. Sveitseren skal ha benektet at uttalelsene om både Benitez og Liverpool F.C. kom fra han selv og la all skyld på et feilaktig presseopplag i hjemlandet. De ukarakteristiske oppslagene som har blitt sitert overalt i media i dag skal også ha irritert Stephane kraftig.

 

PS: Det foreløpig siste navnet som kobles til Liverpool før transfervinduet åpnes etter Lyn-keeperen Ali al-Habsi. Dagbladet.no skriver at Liverpool er en av tre klubber som har vist interesse for spilleren. Ali al-Habsi fikk Kniksen-prisen som årets beste keeper i Tippeligaen i år og ble nylig kåret til turneringens beste keeper da han spilte Gulf Cup for Oman.