Benitez holder fast ved sine ”Young Guns”

Til tross for at Liverpool møter fjorårets ligacupvinner på Anfield i morgen kveld, holder han fast ved å bruke et nesten rent B-lag. Benitez: - Gerrard spilleklar om 10 dager eller mindre. Forsvarer soneforsvaret.

Rafa Benitez sier i dag at han kommer til å fortsette å bruke de nestbeste i ligacupen. Manageren tror fansen er enig i det. – Vi ønsker å vinne alle turneringer, men vi må også prioritere. Jeg vil ikke risikere noe i de tidlige rundene i Carling Cup, spesielt nå som vi har nok spillere på skadelista.

 

Manageren forklarer videre: - Det er nesten umulig å lykkes i alle turneringene og bruke de samme spillerne hele tiden. Jeg tror de fleste støtter meg i at Premier League er førsteprioritet foran Champions League, FA-Cupen og Carling Cup.

 

Benitez avslører allerede i dag at han trolig stiller med samme lag som mot Millwall. Det betyr at spillere som Mellor, Whitbread, Potter og Warnock av ungguttene spiller, samtidig som Biscan, Diao og Dudek også er tilbake på laget. Etter det vi har grunn til å forstå vil unggutter som Raven, Partridge og Welsh være på benken. Det kan være aktuelt å starte med Finnan i stedet for Josemi.

 

Skadeoppdatering

På dagens pressekonferanse kunne manageren gi følgende oppdatering på våre skadede spillere: Steven Gerrard har begynt å trene med ball og bør være spilleklar innen 10 dager eller mindre. Nuñez vil begynne å trene med resten av spillerne til uken. Det er fortsatt litt for tidlig å si noe 100 % om Milan Baros. De både håper og tror at han fortsatt spiller til helgen, men vil vite mer om et par dager.

 

Forsvarer sitt soneforsvar

Den veltalende spanjolen hadde svarene klare da journalistene i dag begynte å ta opp tråden om soneforsvar igjen. – Jeg så mange mål i siste runde av Premier League hvor det ble sluppet inn mål i kamper hvor forsvaret dekket spillere og ikke soner. Han fortsatte: - Poenget er at det blir gjort personlige feil uansett hva slag system man bruker. Vi gikk 3-4 kamper nesten uten å slippe inn baklengs før Birmingham. Lørdag mister først midtbanen en enkel ball, som ender med corner. Deretter sover vi i to sekunder, og blir straffet. Her må vi bli bedre og skjerpe konsentrasjonen. Men du risikerer alltid å bli straffet hardt når det oppstår personlige feil.

 

Kewell må bli sterkere

Harry Kewell er en spiller som har blitt kritisert i høstens kamper. Australieneren har vært innom benken en del ganger, men har startet de siste kampene på grunn av skadesituasjonen. Rafa er enig i at Kewell er langt fra toppform, og mener han også har forklaringen. – Harry er en av de beste spillerne i Premier League på sitt beste. Han har vært litt småskadet, og ikke ett hundre prosent på den måten, men det forklarer ikke alt, sier manageren videre. – Kewell mangler for tiden selvtillit og må bli sterkere fysisk. Det hjelper ikke å spille mange kamper for å forbedre disse tingene. Dette er noe vi må jobbe videre med på treningsfeltet. Benitez avslutter: - Både Harry, supporterne og fansen vet at han kan bedre og at spillet også må bli bedre.

 

Etter det vi har grunn til å tro vil Middlesbrough-Liverpool bli sendt i opptak på Canal+ Sport lørdag 20. november klokken 20.10.