Benitez i 150

Rafa Benitez har i dag vært sjef i 150 dager på Anfield. Mye usikkerhet rundt begge lagene. Baros og Pongolle på topp? Jamie Carragher mener savnet etter Michael Owen er stort.

Liverpool er ute etter å reise kjerringa etter det forsmedelige nederlaget mot Birmingham forrige lørdag. Det svei ekstra å gå på et liganederlag på hjemmebane – mot et antatt dårligere lag. Rafa har i dag vært sjef på Anfield i 150 dager, og kritikerne vil si at vi ikke er nærmere toppen enn for et år siden. For de som velger å se bak resultatene, er det likevel stor optimisme. Med et relativt slunket transferbudsjett har spanjolen likevel klart å finne frem til typer som kan gå rett inn og forsterke laget – og ikke kjøpt spillere som kan bli gode om noen år til. På få måneder har han klart å løfte spillere de fleste trodde var ferdig i klubben – og samarbeidet med Akademiet i Kirkby blomstrer igjen. Personlige konflikter mellom Melwood og Akademiet under Houlliers regjeringstid hold på å sette et strupetak på klubben. Sist, men ikke minst; Liverpool fremstår som et fotballag med en offensiv profil, som tør å gå ut hardt på hjemmebane og etter hvert også har funnet en riktig formel på bortebane.

 

Resultatene styrer imidlertid fotballen. Det gjelder også for Rafeal Benitez. Avansement i Champions League og fremgang i Premier League er et must dersom Liverpool F.C. skal kunne si seg fornøyd. Det er de to turneringene de røde må prestere i hver sesong for å styrke sin posisjon. Skader på viktige nøkkelspillere og en i utgangspunktet tynn stall har gitt utfordringer underveis. Investorpenger som trolig var lovet tidlig i sesongen, lar fortsatt vente på seg. Salget av Michael Owen var utenfor Rafas kontroll da han kom. Det har derfor ikke vært en ”easy ride” for Mr. Benitez de 150 første dagene. Finn et sitat der manageren klager sin nød, og vi blir overrasket. Rafa har ikke gjort det til en vane å syte og klage over verken skader eller dommere. Han opererer i det stille, lærer raskt, bygger lag i stedet for å dyrke enkeltspillere og har vist seg som en klok mann på transfermarkedet. The Liverpool Way er ikke bare en tilnærming vi har sett på fotballbanen, de fleste vil også se kvaliteter i Liverpools nye manager klubben har manglet på mange, mange år.

 

God statistikk mot Palace

Lagene som inntar parketten på Anfield i ettermiddag sliter begge med skader. Det er enda ikke bekreftet at Milan Baros spiller, men de fleste antar at han starter sammen med Sinama-Pongolle. Den franske unggutten synes fortsatt å ha rangen ovenfor utfordrere som Neil Mellor. Boy Mellor ligger imidlertid an til å bli involvert på et eller annet tidspunkt. Gjestene sliter med skader på Andy Johnson og Fritz Hall. Gonzalo Sorondo er definitivt ute, mens Wayne Routledge trolig er tilbake etter skade.

 

Crystal Palace har aldri vunnet over Liverpool i Premier League. De har bare tatt to poeng av 21 mulige i den sammenheng. Londonerne har kun vunnet en gang på Anfield. Det skjedde i 1991, da Gabbiadini og Thomas scoret i 2-1 seieren.

 

Liverpool har enda ikke spilt uavgjort i ligasammenheng på hjemmebane denne sesongen.

 

Carra savner Michael Owen

Jamie Carragher er den eneste spilleren som har spilt samtlige minutter i ligaen denne sesongen. I dagens aviser vedgår han at savnet etter Michael Owen er stort. Det har ikke bare gjort dem mer sårbar for skader, men også fratatt dem en av Englands største talenter på fotballbanen.

 

- For meg er Michael Owens Englands beste fotballspiller, ved siden av Steven Gerrard. Da vi mistet Owen var det derfor et stort tap. Folk sier at det vil ramme Arsenal hardt å miste Henry, men jeg tror det rammet oss hardere å miste Michael. Arsenal har spillere som letter kan fylle tomrommet.

 

Det tidligere romkameraten til St. Michael fortsetter: - Jeg ønsker ikke å fremstå som respektløs ovenfor de øvrige spillerne i stallen vår. Men vi mister først en verdensstjerne til Real Madrid, og får deretter Stevie skadet i to måneder. Klart det rammet oss hardt. Den eneste som ikke virker stresset over dette er manageren. Han har aldri brukt dette som unnskyldninger og sier bare det er ingenting vi kan gjøre og bare må fortsette å fokusere på den jobben vi skal gjøre.

 

Nytt poeng for U18

Dårlig plasserte U18 tok sitt andre poeng på to kamper etter 1-1 hjemme mot Crewe. Målet kom av Barrett etter nydelig forarbeid fra Platt.