Benitez roser Carra

Rafael Benitez mener Jamie Carragher nå er på et nivå med de beste midtstopperne han har trent tidligere. Josemi utestengt. Ny låneperiode for Jon Otsemobor.

- Like god som Ayala

Jamie Carragher har bare blitt bedre og bedre etter at Rafael Benitez ga ham full tillit som ny makker til Sami Hyypiä i de rødes midtforsvar.  Den allsidige scouseren står fram som en av Liverpools beste for øyeblikket, og manageren roser Carra opp i skyene som en del av den lagdelen han har jobbet mest med så langt:  - Når han spiller slik han gjorde mot Deportivo La Coruna er Carragher på samme nivå som hvilken som helst forsvarer jeg jobbet med i Valencia.  Når vi får jobbet mer taktisk med ham vil han bli enda bedre.  Det jeg liker med ham er at han alltid snakker ute på banen.  Han har en meget god mentalitet.

- Hans samarbeid med spillerne rundt seg er veldig viktig for oss.  I Valencia pratet alle om Roberto Ayala, men spilleren som tok kontrollen i forsvaret var faktisk Pellegrino.  Det var han som bestemte når han skulle presse høyt, eller falle av.  Ayala var den beste spilleren av de to, men han spilte alltid bedre ved siden av Pellegrino.

- Carragher har nå mer selvtillit som midtstopper.  Han vet nøyaktig hva han skal gjøre som forsvarer, og det gjør det lettere for ham å spille så bra.  Jeg hadde sett ham tidligere, som høyreback, og også hørt at han kunne spille venstreback.  Jeg ble så fortalt at han hadde gjort det veldig bra mot slutten av forrige sesong som midtstopper.  Han er rask, god i lufta, aggresiv, og slår fornuftige og enkle pasninger.

- Når et lag ikke fungerer vet du at det er mye som må gjøres.  Vi har startet med forsvaret.  Vi ønsker å bygge opp spillet bakfra, og ha mye bevegelse i vårt angrepspill.  Da sørger du først for at forsvaret fungerer.  Det er også lettere å jobbe med forsvarere.  De arbeider gjerne hardere enn mange andre spillere.  Vi vil siden fokusere mer på midtbanen og angrepet.  Det betyr ikke dermed at vi ikke allerede arbeider mye med midtbanespillerne og angriperne.

 

Ny høyreback mot Charlton

Siden reglene nå er blitt slik at spillere soner umiddelbart for røde kort, må Josemi sone i morgen etter utvisningen han fikk mot Fulham.  Det betyr altså minst en forandring på laget fra det som løp ut på Craven Cottage.  Det mest sannsynlige er at Steve Finnan går rett inn på plassen til spanjolen, ellers har man f.eks muligheten til å kjøre Jamie Carragher ut på backen og la Djimi Traore spille ved siden av Sami Hyypiä i midten.

 

Semi fortsatt i Crewe

En som ikke vil spille høyreback på Anfield i morgen er Jon Otsemobor.  21-åringen har utvidet sin låneperiode hos Crewe Alexandra med en måned, og vil nå være knyttet til klubben fram til 24.november.