Benitez svarer på kritikken

Etter å ha blitt utsatt for sterk kritikk for avgjørelsen om å forlate Valencia, blant annet fra sin egen kaptein, tar Rafael Benitez nå til motmæle. Mer motstand for Liverpools stadionplaner.

For første gang etter den tårevåte avskjeden med Valencia tirsdag forteller treneren alle tipper som Liverpools neste manager mer om hvorfor han trakk seg. Uttalelsene til radiostasjonen Onda Cero kommer ikke minst som svar på tiltale til dem som mener han er grisk og grådig. Lagkaptein David Albelda er en av som har anklaget manageren for kun å tenke på penger.

 

På portugisisk radio avslører imidlertid Benitez også et anstrengt forhold til flere av spillerne sine. Tidligere har det blitt avdekket mange interne stridigheter, noe som nesten førte til at 44-åringen fikk sparken i fjor sommer. – Jeg er evig takknemlig overfor Valencia og skylder dem mye. Likevel var det aldri pengene som tvang frem denne avgjørelsen. Det skjedde for mange ting internt som gjorde det veldig vanskelig for å meg å fortsette. Albelda har bevist at han ikke kjenner meg særlig godt. Penger har aldri vært noe motiv for meg. Jeg trenger ikke penger for å være lykkelig. Jeg er 44 år og har en familie som jeg setter veldig høyt, og vet hva ekte lykke er. Det jeg derimot trenger er gode arbeidsforhold. Valget jeg gjorde var ikke enkelt. Min kone og jeg evaluerte situasjonen sammen. Vi følte imidlertid begge at vi også hadde gitt klubben mye. Selv om jeg hadde kapasitet til å forsette, hadde jeg ikke lenger styrken til å få spillerne til å yte 100 % i hver kamp. Forholdet til dem var aldri enkelt. Et fjerde år ville gjort alt enda vanskeligere. Derfor valgte jeg å slutte. Etter min mening er det en ærlig avgjørelse, avslutter Rafael.

 

Motgang for nye stadion

Senere i sommer vil kommunen ta en beslutning på om Liverpool får byggetillatelse til et nytt stadion for 61.000 tilskuere i Stanley Park. Til tross for at planene også inkluderer en svært omfattende oppgradering av hele bydelen, finnes det også mange motstandere til prosjektet. Everton har hele tiden forsøkt å påvirke offentlige myndigheter og LFC til en delt løsning. Noe som vil redde de blå ut av ei vanskelig knipe. Everton har verken konkrete byggeplaner lenger eller penger til å gjennomføre et slikt prosjekt. Klubbens nye Chief Executive, Trevor Birch, kom med et utspill i sakens anledning for et par dager siden. Den tidligere reservelagspilleren på Anfield har etter få dager på Goodison innsett at klubben står ovenfor store problemer i årene som kommer, og foreslår derfor spleiselag. Liverpool på sin side har både økonomi og et sterkt ønske om å bygge et eget anlegg. De aller fleste supporterne (også blå!) er i mot en deling. Liverpool har hele tiden sagt at det ikke finnes en plan B. Om de kommer til å revurdere noen av de andre 17 tomtene som de også har sjekket ut i sakens anledning eller velger å bli på Anfield dersom de får nei fra kommunen, vil tiden vise.

I går leverte kompromissløse Joe Kenny inn 10.000 underskrifter til kommunen fra folk i området. Kenny har vært klubbens hovedmotstander til byggeplanene og er fra sin tid i kommunestyre ikke kjent for å snakke i små bokstaver.

 

Linker

www.nogroundshare.com

www.lfcnewstadium.co.uk