Benitez: - Vi er klare for Chelsea

Spillerne har trent godt. Benitez ønsker å fokusere på det positive. Dødballer øves det mye på. Landskamper ødelegger. Laget trenger mer tid. Kewell optimistisk, og vet han har mer på lager. Stor selvtillit i Chelsea.

Med en elendig borteform reiser Liverpool til London for å møte Chelsea. Stamford Bridge har de siste årene vært en marerittbane for de røde, bortsett fra sist sesong da Bruno Cheyrou sikret en 1-0-seier. På de tretten foregående besøkene i ligaen har Merseyside-laget ikke maktet å vinne der, 0-4-9 er fasiten. Men Rafael Benitez mener laget er klar for utfordringen.

- Vi har god mentalitet og alle spillerne har trent bra. Jeg var skuffet over tirsdagens kamp, og resultatet var ikke bra. Vi har trent godt og er forberedt på søndagens kamp mot Chelsea. Jeg ønsker at vi skal tenke på de positive tingene vi har gjort hjemme og forandre på de tingene vi har gjort dårlig borte. Vi vet at Chelsea-kampen vil bli vanskelig. De har et godt lag, men vi er Liverpool Football Club og kan vinne mot alle lagene. Chelsea har en god manager og noen gode spillere. Drogba er en bra spiss, og vil bli en trussel.

 

Benitez vet at et poeng på bortbane hittil er for lite.

- Alt jeg kan si er at vi arbeider hardt med å endre på det. Jeg må innrømme at det er vanskelig å forklare hvorfor vi har begynt så bra hjemme, men ikke borte. Vi behøver å forandre på det. Det er vanskelig å spille på et høyt nivå hele tiden, særlig hvis man møter et godt lag borte.

 

Manageren legger til at det har vært arbeidet med dødballer hele forrige uke og denne uken, men ville ikke si noe direkte om de kom til å gå vekk fra sonemarkering på dødballer hvis det viser seg å ikke fungere fremover. Hovedsaken er at man på slutten av sesongen har en positiv statistikk å vise til på dødballene.

 

Rafa ville heller ikke kommentere om han trodde Alonso og Hamann kunne bli en bra midtbaneduo. Spanjolen prater ikke om enkeltspillere, men både Biscan og Diao er også aktuelle på sentral midtbane.

 

Også Chelsea har ny manager foran sesongen og trenger å samkjøre mannskapet sitt. De ser ut til å ha klart det allerede, mens Liverpool sliter. Hvorfor? Benitez kunne ikke gi noe direkte svar på det, men det kunne avhenge av flere ulike faktorer, blant annet at Mourinho har arvet et godt mannskap, samt har hatt mer penger til rådighet. Benitez la til at han trodde Chelsea ville bli mer underholdende med tiden, men at det nå i begynnelsen var viktigst å vinne fotballkamper.

 

Heller ikke de kommende to ukene med internasjonale kamper vil hjelpe Liverpool med å samkjøre laget.

- Hvis man har seks uker uten landskamper og man trener hele uken, så kanskje man ser flere ting. Men hvis man må starte opp hver 15. dag og forberede markering eller bevegelser om igjen, så er det vanskeligere. Vi vet at dette er situasjonen og at ting kanskje vil se bedre ut i løpet av to-tre måneder.

 

Benitez tror klubben har spillerne til å snu selv om Michael Owen er forsvunet til Real Madrid og Steven Gerrard er skadet. – Vi vet hva vi må gjøre. Vi har ideene. Det er bare det at andre lag kan bli mer aggressive og man må vite hva man skal gjøre, avhengig av motstanderen.

 

Kewell optimistisk

Harry Kewell føler at de røde har god mulighet til å slå ubeseirede Chelsea.

- Vi vet at det kan bli tøft, men vi er på ingen måte redde for Chelsea. De er et godt lag, men det er vi også. Jeg vet at det er en klisjé, men det er elleve mot elleve på søndag. Hvis vi spiller bra, kan vi få et bra resultat.

 

Australieren startet på benken i Athen etter å ha stått over mot Norwich med skade. Han håper nå å være med fra start igjen, til tross for at han har vist svak form i høst.

- Jeg vet hva jeg kan klare, og jeg har tro på mine evner. Det har gått opp og ned for meg så langt, men jeg vet at jeg har langt mer å tilby. Kritikken jeg har fått bryr jeg meg ikke om. Jeg er min verste kritiker, og jeg vet alltid når jeg presterer bra og ikke fullt så bra. Jeg vet hvilke kvaliteter jeg kan vise. Jeg arbeider med å nå mitt beste nivå.

 

Stor selvtillit hos Chelsea

Chelseas midtbanespiller Frank Lampard tror at London-klubben fremdeles vil stå uten tap etter møte med Liverpool.

- Vår selvtillit øker hele tiden. Jeg har aldri tidligere hatt en slik tro på at vi kan fortsette med å vinne. Forrige sesong spilte vi godt, men dette er den beste sesongstarten vi har hatt. Selvtilliten flyter i laget og alle kjenner hverandres arbeidsoppgaver. Vi vet vi kan tape, men vi har troen, og den blir bare bedre og bedre mer vi vinner. Den forbedrer når man har et forsvar som holder tett og angripere som scorer mål.