Benitez: - Vi har alle skyld i nederlaget

Liverpools nye manager nektet å peke ut syndebukker etter det forsmedelige tapet mot Grazer i går. Selv om de røde gikk videre til det lukrative gruppespillet, var det en dårlig 2. omgang foran nesten 43.000 tilskuere.

Liverpool gikk på et flaut nederlag i sesongens andre hjemmekamp da de samtidig sikret seg en plass i trekningen til gruppespillet i Champions League i morgen ettermiddag. Etter en 1. omgang hvor Liverpool kontrollerte alt, gikk laget mer eller mindre i oppløsning etter en kjempescoring av Grazer 10 minutter ut i andre omgang. Kampen jevnet seg ut, og det kunne kommet mål begge veier. Gerrard ble snytt for nok et straffespark og på merkelig vis fikk gjestenes kaptein bli på banen selv etter å ha mottatt to gule kort av den spanske kamplederen. Begge kortene kom etter felling av Gerrard i andre omgang. UEFA kunne etter kampen ikke kommentere hendelsen utover at det vil bli sendt en rapport om saken. Heldigvis fikk hendelsen ingen betydning for kamputfallet (les: avansement). Etter en kamp hvor Rafa brukte Potter i 90 minutter, kjørte inn Diao på midtbanen og tok byttet ut Kewell for Warnock før det var gått en time, endte det totalt sett bra. Liverpool er for bare tredje gang i historien kvalifisert til Champions League. Storklubber som Anderlecht, Inter Milan, Deportivo La Coruna og Monaco gikk også videre etter tirsdagens kamper. Rosenborg kom med en langspurt i Israel og sikret seg dermed også plass i gruppespillet. I kveld spilles de siste kvalifiseringskampene.

 

Rafa ikke fornøyd

Etter kampen var Rafael Benitez ikke fornøyd, men tok selv ansvar for fadesen sammen med resten av laget i stedet for å peke ut syndebukker. – Jeg er en del av laget. I kveld må vi dele på skylden. Vi har fortsatt mye å lære og et stort forbedringspotensial i viktige faser av kampen. Vi spilte dårlig både i forsvar og på topp. Vi spilte bra den første halvtimen, men var ikke gode nok etter det. Årsaken er at vi ble for nervøse og mistet altfor lett ballen, spesielt etter scoringen. Vi må bli flinkere til å holde på ballen og ikke miste hodet når slike ting skjer. Bare sammen kan vi finne løsninger og bli enda bedre.

Jamie Carragher sa det slik etter kampen: - Dette var skuffende fra vår side. Det viktigste var selvsagt å gå videre, men vi skal prestere bedre enn det vi gjorde. Ikke minst for Supporterne som møtte opp i stort antall. De fortjener det. Samtidig må jeg overbringe mine gratulasjoner til GAK. De kom til Anfield, spilte bra og vant. Vi var langt unna toppen av Premier League i fjor. Det vil fortsatt ta tid før vi er helt der vi skal være.