Birmingham neste

Vanskelig å følge opp den gode kampen mot Deportivo, tror Benitez. Pongolle klar for å gi alt og mener klubben trengte nye ideer. Birmingham avslører taktikken. Heskey gleder seg til å spille på Anfield igjen.

Dagens kamp mot Birmingham på Anfield er den første av tre hjemmekamper på rad, og Rafael Benitez er spent på om laget kan opprettholde samme nivå som mot Deportivo på onsdag.

- Etter en Champions League-kamp er det vanskelig å spille på samme nivå, men å spille hjemme er bedre for oss fordi vi har supporterne med oss. Vi behøver å spille på samme nivå hjemme. Hvis vi vinner, så tror jeg vi vil ha bedre mentalitet i neste kamp. Birmingham er et lag med god organisering med Heskey helt fremme. De er vanskelige å spille mot fordi de spiller trangt og er gode på kontringer. Vi må være oppmerksomme på alle disse tingene.

 

Pongolle klar for å gi alt

Med Djibril Cissé trolig ute for resten av sesongen og med Milan Baros usikker kan fort Florent Sinama-Pongolle være i startoppstillingen mot Birmingham. 20-åringen føler seg nå mer tilpass etter å ha hatt en vanskelig start på karrieren i England, og legger ikke skjul på at managerskiftet var riktig. 20-åringen er villig til å gi alt for klubben.

- Det vanskeligste var å lære språket. For selv om vi lærte engelsk på skolen, så brukte jeg all tiden min på å spille fotball. Som ung spiller er jeg hele tiden ute etter å forbedre spillet mitt. Jeg liker å spille, men noen ganger må man konsentrere seg om å trene bra og være klar for å gjøre det beste for laget. Hvis manageren spør deg om å spille fem eller 10 minutter så er det viktig å gi alt for laget. En uthvilt spiller med friske ben kan være veldig viktig. Den nye spillestilen og de nye spanske spillerne er viktige for oss. Vi behøver nye ting for å nå toppen i Premier League og Champions League.

 

- Cissé i bedre humør

Pongolle har nylig snakket med Cissé, og det ser ut til at humøret er på vei tilbake etter skadesjokket.

- Det er vanskelig fordi Djibril er min beste venn. Jeg vet dette er hardt for ham. Jeg snakket med ham på onsdag, og jeg er glad fordi jeg tror han nå smiler igjen. Jeg tror ikke han er ulykkelig selv om han har brukket beinet. Dersom jeg spiller og scorer et mål for ham, vil det være stort både for meg og for laget.

 

"The Brums" med noe destruktiv taktikk?

Birmingham har fremdeles til gode å vinne på fremmed gress. Fem bortekamper har gitt tre uavgjorte og to tap, mens målforskjellen på 3-5 tyder på et gjerrig bortelag. Totalt har de kun vunnet en av sine 11 ligakamper. Birminghams førstelagstrener Eric Black har da også taktikken klar.

- Selvsagt må vi ta i betraktning hvilket kvalitetslag Liverpool er. Vi må forsøke å kvele spillet deres, men samtidig ønsker vi å reise dit for å vinne kampen. Vi kan ikke satse alt fremover, men samtidig kan vi ikke bare legge oss bakpå. Da vil de ta oss. Det handler om å finne den viktige balansen og om å være organisert, samtidig med å være en trussel.

 

Heskey om tilbakekomsten

Emile Heskey returnerer til Anfield for første gang etter at han ble solgt i sommer. 26-åringen gleder seg og håper på en varm velkomst fra The Kop.

- Det ville vært hyggelig hvis de gjorde det. Jeg hadde noen gode år i Liverpool, og jeg kan ikke vente med å komme tilbake for å spille der. Om jeg angrer, nei, absolutt ikke. Vi sliter i øyeblikket, men vi forventet ikke å være der vi ligger nå. Jeg kjenner ikke til noe lignende av det vi går i gjennom for tiden. Vi har hatt så mye ballinnehav i kampene, og jeg tror ingen sier at vi ikke spiller bra. Det er bare den siste biten når vi kommer inn på banens siste tredjedel. Man kan ikke si at det er dårlige avslutninger eller uflaks, men ingen behøver å fortelle oss at vi må begynne å ta vare på sjansene våre. Å reise til Anfield er alltid vanskelig, men ingen er uslåelige. Arsenal, det beste laget i ligaen i øyeblikket, burde ha tapt mot Southampton forrige lørdag.

Emile Heskey har kun nettet to ganger for Birmingham på 11 ligakamper.

 

God statistikk mot Birmingham

Etterkrigsstatistikken forteller at Liverpool har et meget godt tak på Birmingham i ligaoppgjør på Anfield. På 20 kamper har de røde vunnet 16, mens ”The Brums” har kun reist hjem med alle poengene ved en anledning, den 21.januar 1978. Klubbene har imidlertid kun møtt hverandre to ganger i Premier League. Forrige sesong vant Liverpool 3-1 etter scoringer av Gerrard (straffe), Kewell og Heskey. I 2002/03 ledet hjemmelaget 2-0 før Clinton Morrison sørget for poengdeling med to meget sene scoringer foran Anfield Road End. Han er tilbake i trening etter kneoperasjon, men uaktuell til dagens tv-sendte kamp på Canal+ grunnet kneskade. David Dunn er ute med en akillesskade og Mikael Forssell er kneoperert. Muzzy Izzet returnerer etter fem uker på sidelinjen.