Bulgarsk vinter bekymrer ikke de røde

Liverpools spillere og manager frykter ikke den bulgarske vinteren, og tror på avansement og gode spilleforhold i kveld. Seier mot Burscough. Collymore i sex-skandale. Ince tar en sesong til.

Liverpool ble møtt av bulgarsk vinter da de ankom Bulgaria, og trente under svært vinterlige forhold i Sofia i går kveld.  Det så ifølge Liverpools offisielle nettsted ikke ut til å bekymre spillergruppen nevneverdig. Både Milan Baros, Michael Owen, Steven Gerrard, Jamie Carragher og Anthony Le Tallec så ut til å takle forholdene bra skal man dømme ut i fra skuddtreningen!

 

Liverpool trente i 50 minutter på kamparenaen i går, og banen så ut til å tåle treningen bra trass i all snøen som har kommet i den bulgarske hovedstaden.  Sami Hyypiä uttalte etter treningen at forholdene ikke bekymrer han i det heletatt, og at forholdene vil være like for begge lag i kveld. Han mente at ”svømmebassenget” man spilte i under kampen mot Steaua Bucharest var mye verre.

 

- Banen vil ikke bli noe problem for oss her i Sofia. Forholdene vil bli like for begge lag. Banen har varmekabler, og det redder situasjonen, uttalte den store finnen.

 

Murphy tror på avansement

Heller ikke Danny Murphy er nevneverdig bekymret for forholdene, og har god tro på avansement i UEFA-cupen for de røde. Super Dan har faktisk tro på at Liverpool kan gå hele veien til finalen i Gøteborg i mai.

 

- Alle Liverpool-fans husker UEFA-cup finalen for tre år siden, og hvor fantastisk en opplevelse det var. Det ville vært en utrolig prestasjon å nå finalen på nytt, spesielt med tanke på kvaliteten på lagene som fortsatt er igjen i turneringen. Vi kan møte lag som Roma, Valencia og Barcelona om vi skulle gå videre.

 

- 2001-finalen er et minne for livet, og jeg er sikker på at de andre spillerne som opplevde den føler det samme. Dersom vi kan vinne turneringen en gang til, kan vi også berge noe fra en sesong der vi ikke har svart til forventningene. Spesielt om vi kan klare en fjerdeplass i ligaen i tillegg. Det er en flott prestasjon å vinne en europeisk klubbturnering, og for meg blir sesongen en suksess uansett dersom vi skulle klare å heve troféet i Gøteborg, sier Murphy.

 

Houlliers kamp nr.50 i Europa

Kveldens møte med Levski i Sofia blir Gérard Houlliers kamp nr. 50 i Europa som Liverpool-manager, og han håper nå at hans mannskap kan fullføre jobben man begynte så bra på Anfield. Trass i en 2-0 ledelse fra første kamp, og bare 3 tap på 25 bortekamper i Europa som manger for de røde, tar han imidlertid ingen ting for gitt.

 

- Jeg er sikker på at spillerne vil opptre profesjonelt. Vi har en god statistikk i Europa, og vi håper å gjøre den enda bedre i kveld. Spillerne har en oppgave å utføre, og det er å få oss til neste runde. Men vi er bare halveis ennå, og må gi 100%. Levski er et bra lag med gode ferdigheter, og de vil prøve å komme seg inn i kampen igjen. Vi vil prøve å score et verdifullt bortemål, og klarer vi det vil Levski få en vanskelig oppgave. Vi ser frem mot matchen, og mener vi er i stand til å sikre oss avansement, slår manageren fast.

 

Forholdene bekymrer ikke manageren

Gérard Houllier er i likhet med sine spillere, heller ikke bekymret for baneforholdene i Bulgaria.

 

- De kan umulig bli verre enn de var i Romania i forrige runde, og det blir like forhold for begge lag.

 

Avansement i Liverpool Senior Cup

Keeper Paul Harrison var helten da Liverpool med et U-18 lag sikret avansmenet til semifinalen i Liverpool Senior Cup på bekostning av Burscough i går kveld. De røde vant 5-3 på straffespark-konkurranse, etter at det stod 1-1 etter ekstraomganger. Kampen ble ironisk nok avgjort da Harrison reddet straffesparket til Stephen McNulty, som så sent som i fjor var å finne i Liverpools spillertropp.

 

Det var imidlertid en nedtur for de røde at spissen Mark Smyth ble skadet etter bare fem minutter, og måtte forlate banen med en ødelagt ankel. Burscough tok ledelsen, men Steven Gillespie (bildet) utlignet etter 58 minutter. Liverpools straffespark ble satt i mål av nevnte Gillespie, Adam Flynn, David Raven, Mark Jones og Danny Guthrie.

 

Trener John Owens hadde følgende å si om kampen: - Det var en fin test for våre gutter mot et seniorlag. Burscough baserte seg på lange baller og spilte meget direkte. Men våre midstoppere David Raven og Adam Flynn forsvarte seg utmerket mot dette. Det var en jevn kamp, og vi er takknemlig for at Paul Harrison sørget for avansement.

 

Collymore i sex-skandale

Tidligere Liverpool-spiss Stan Collymore har fått sparken som sidekommentator i Radio 5 etter at det ble avslørt at han har vært involvert i en sex-skandale.  Collymore, som er gift og har en datter, har innrømmet at han har deltatt i såkalt ”dogging”, det vil si sex på offentlige steder med totalt ukjente personer. Collymore blir i dag sitert på at han har deltatt på slike aktiviteter minst et dusin ganger, og at han er oppriktig lei seg for den skade dette har påført han nærmeste, som han nå håper skal klare å tilgi hans eskapader.

 

Ince tar en sesong til

Tidligere Liverpool-kaptein Paul Ince har tidligere bebudet at han ville legge opp etter denne sesongen. Nå har imidlertid Wolves-spilleren forandret mening, og gjort det klart at han kommer til å ta en sesong til som aktiv spiller selv om hans klubb skulle rykke ned fra toppdivisjonen.