Carra endelig tilbake

Jamie Carragher starter for reservelaget i kveld, etter å ha vært savnet av bl.a. kapteinen og manageren. Interessant reservelag i mini-derby. Houllier har tro på Biscan og Cheyrou fremover.

Liverpool gleder seg over comeback

Det er nøyaktig fire måneder siden både Jamie Carragher og Milan Baros brakk benet i samme kamp på Ewood Park.  I dag spiller Carragher sin første virkelige kamp etter bruddet, når Liverpools reservelag møter sine likesinnede fra Everton til et såkalt ”mini-derby”.  Scouseren har allerede fått prøve matchstøvlene i et par interne oppgjør på Melwood, men det er først nå han for alvor nærmer seg et comeback på førstelaget.  I mange tilfeller oppdager en først hvor mye en spiller betyr når han er borte fra laget, og det har vært tilfellet med Carra etter hvert som Liverpool har prøvd en rekke løsninger på backplassene.  Det er et inntrykk manager Gérard Houllier er enig i:  - Da Jamie og Milan ble alvorlig skadet mot Blackburn sa jeg at jeg heller ville ha tapt kampen enn å miste to av mine spillere.  Dette ble ikke sagt for å overdrive.  Vi har virkelig savnet Jamie, og vi visste at vi kom til å gjøre det.

- Han verdsettes høyt her, og det var derfor vi ga ham en ny kontrakt nå under skadeoppholdet.  Han vil starte kampen mot Everton, og det vil være godt å ha ham tilbake.  Hans entusiasme er smittende.

Kaptein Steven Gerrard går enda lengre og sier at han har savnet Jamie like mye som Owen og Kewell:  - Jamie har blitt undervurdert over lang tid.  Bare fordi han ikke scorer mål eller slår pasninger på 50 meter vil ikke folk gi ham den rosen han fortjener.  Vi vet alle at han svetter blod for dette laget.  Spillere som ham er ikke bare savnet ute på banen, men også i garderoben.  Etter min vurdering har det vært et like hardt slag å miste Jamie Carragher som det har vært å ha Michael Owen eller Harry Kewell ute.

 

Reservene møter Everton

Hugh McAuley og hans elever tar turen til Southport og sin gamle ”hjemmebane” når reservelaget i kveld spiller bortekamp mot Everton.  Det vil være et interessant mannskap som Hughie kan disponere, ikke minst siden man i tillegg til nevnte Jamie Carragher også vil få se Steve Finnan tilbake på banen etter skade.  Høyrebacken vil spille minst 45 minutter, og Gérard Houllier tror at Newcastle om halvannen uke kan være en aktuell dato for et comeback på førstelaget for iren.

Ved siden av de to backene, som trolig er et førstevalg for Houllier, vil ventelig reservene ha et fransk preg mot de blå.  Mot Aston Villa på lørdag var hele hjemmelagets reservebenk besatt av franske spillere og Djimi Traore, Bruno Cheyrou, Anthony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle kan få mer kamptrening i dag.

 

Fortsatt mulighet for skuffende kjøp

De fleste er enig om at Igor Biscan har hatt en bra sesong som midtstopper i 2003/04, og at han har gjort det bedre enn mange forventet.  Juryen er nok imidlertid fortsatt ute i spørsmålet om den tause kroaten virkelig er god nok for et Liverpool på det nivået som man søker etter.  Manager Houllier undrer seg imidlertid over denne tvilen:  - Jeg er fortsatt forbløffet over å få tilsendt brev hvor fans sier at Biscan ikke er en god spiller.  Igor har gjort en utmerket jobb som midtstopper.  Noen spillere har gjort den jobben i ti år, men han har bare spilt der i tyve kamper.  Gi ham tid og han kan bli en fryktinngydene god midtstopper.
Houllier mener også at et annet av hans kjøp det er blitt satt spørsmål ved, Bruno Cheyrou, endelig er klar til å bidra positivt på Liverpools førstelag:  - Jeg tror at han nå har lagt sine problemer bak seg og er klar til å være i førstelagstroppen hele tiden.  Folk kan være veldig urettferdige, og de tar ikke hensyn til ting.  Jeg tviler ikke på kvalitetene til Bruno.  Han var uheldig som ble plaget av skader under forrige sesong, og han ville hatt en meget god sesong hvis så ikke hadde skjedd.  Nå som Bruno er helt frisk vil han bidra til Liverpools fremtid.