Carra: -Vi er ikke langt bak de beste

Jamie Carragher mener Liverpool ikke er langt bak de beste, og han tror bestekompis Michael Owen snart vil forlenge med klubben.

Årest seriemesterskap ser igjen ut til å bli en kamp mellom Arsenal og Manchester United, men Carragher mener at andreomgangen mot Newcastle forrige helg viser at Liverpool er gode nok til å konkurrere mot de beste. Nå håper han at Liverpool kan ta med seg den formen inn i dagens oppgjør mot Everton: ”Jeg mener fortsatt at vi har litt igjen til vi er på Arsenal og Uniteds nivå, men vi er ikke så langt bak som enkelte folk ser ut til å mene. Andreomgangen mot Newcastle forrige helg viste vi Liverpool-spill av god gammel klasse, og nå må vi sørge for å holde det gående. Everton-kampen betyr enormt mye, særlig for de lokale spillerne, og vi må gjøre det vi kan for å få de utenlandske spillerne til å forstå hvor viktig denne kampen er for alle involverte. Er det ikke utrolig at alle utlendingene som kommer hit har vært Liverpool-supportere hele livet? Steven Gerrard, Danny Murphy og meg selv er de lokale gutta. Michael Owen regnes ikke. Han kommer fra Wales, og bor der også! Vi vet alle betydningen av å slå Everton og hvor vondt det gjør for fansn når vi ikke vinner troféer.”

 

Carragher er også overbevisst om at Michael Owen snart kommer til å signere en ny avtale med Liverpool: ”Michael og jeg er bestekompiser, og vi har snakket om hva han kommer til å gjøre. Han ønsker å bli, og jeg tror også innerst inne at han kommer til å bli værende på Anfield. Jeg gjør det jeg kan for å overbevise ham om at det ikke finnes andre alternativer. For eksempel, så vil han aldri få en romkamerat som meg igjen! Han er en fantastisk spiller, og det kommer alltid til å være spekulasjoner rundt ham. Ingen kan skylde på ham for at han vil ha alt klart for seg før han binder seg. En fotballkarrière er kortvarig, og alt må stemme når han skriver under på en ny langtidskontrakt. Jeg skrev under noen få dager etter at jeg fikk et tilbud, men med Michael er det annerledes. Å spille for Liverpool er det største jeg kan oppnå. Michael er annerledes fordi han er et fenomen med en fantastisk merittliste. Hvordan kan man erstatte en slik spiller? Jeg vil bli knust dersom han forsvinner, men jeg er overbevisst om at han blir i Liverpool.”

 

Dagens Merseyside-derby har avspark kl 16:00 og vises direkte på Canal+. Vi oppdaterer i tillegg kampen fortløpende her på liverpool.no, og du kan også følge med via vår SMS-tjeneste. Send kodeord <varsle lfclive> til 1984.