Cheyrou ble endelig helten

Gérard Houllier og Steven Gerrard berømmer tomålscorer Bruno Cheyrou. Manageren var glad og stolt. Emile Heskey ble skadet. Disse er klar for 5.runde.

Bruno ble matchvinner

Er det de hvite skoa som gjør det?  Ikke vet vi, men en Bruno Cheyrou i mer tradisjonelle fotballstøvler har nå endelig fått fatt på karrieren på Anfield.  Franskmannen scoret i ligaoppgjørene mot Chelsea og Wolves, men det er nok likevel de to fulltreffere mot Newcastle som skaper de største overskriftene.  En presis avslutning etter en retur i feltet, og en perfekt heading i hjørnet, sørget nemlig for at Liverpool er videre til 5.runde i FA-Cupen.  Banens beste, Steven Gerrard, mente at både laget og Cheyrou trengte dette:  - Vi behøvde dette etter tapet mot Spurs og uavgjort mot Wolves.  Det var viktig at vi ga fansen noe å tenke på.  Alle vet at vi er et godt cuplag, og vi viste det.  Gi Bruno kreditt.  Han har måttet ta imot mye kjeft, men slo nå tilbake med disse to scoringene.

Gérard Houllier berømmet også sin matchvinnende landsmann:  - Jeg er glad for at Bruno Cheyrou scoret to mål siden han er en spiller med teknikk, og som også har evnen til både å skape og score mål.

 

 

- En flott fotballkamp

Manageren la ikke skjul på at han var svært fornøyd over å ha slått ut så bra lag som Newcastle av FA-Cupen:  Jeg er både fornøyd og stolt i kveld siden det var en vanskelig kamp og vi spilte bra.  Det var en flott fotballkamp, en skikkelig cupkamp.  Vi scoret tidlig og de utlignet med et forbløffende skudd.  Første omgang var jevn, men i andre omgang ba jeg guttene trå til fordi vi ønsket ikke omkamp.  Jeg synes unge Le Tallec gjorde det virkelig bra da han kom inn, og Jerzy gjorde en flott redning mot slutten fra Shearer.  Jamie Carragher er et symbol på den spiriten som hersker her og var absolutt glimrende.  Stephane Henchoz var tilbake og gjorde det veldig bra ved siden av Sami.  Vi har savnet Jamie og Stephane denne sesongen.

 

Heskey skadet hamstringen

Houllier kunne etter kampen fortelle at Emile Heskey ble byttet ut i pausen fordi han hadde skadet baksiden på det ene låret.  Det er usikkert hvor alvorlig skaden er.

 

Ni lag klare

Disse er foreløpig klare for FA-Cupens 5.runde:  Liverpool, Arsenal, Portsmouth, Chelsea, Swansea, Birmingham, Burnley, Sunderland og Tranmere.  Coventry og Colchester spilte uavgjort, mens Telford-Millwall ble utsatt.  Fem kamper spilles på søndag.  Trekningen for 5.runde er mandag ettermiddag.