Cissé ikke til EM

Frankrike bekrefter at Djibril Cisse ikke er aktuell for sluttspillet i EM. Paul Scholes ute mot Liverpool. Man Utd avviser rykter om terror. Seniorer og juniorer opptatt med landslagspill.

Fire kamper for Cissé

Djibril Cissé har fått redusert sin karantene fra UEFA fra fem til fire offisielle landskamper, etter at angriperen appellerte straffen han fikk etter en utvisning på U21-landslaget.  Cissé fikk en ekstra hard straff etter at han vegret seg for å forlate banen etter å ha blitt vist det røde kortet, og noe UEFA vurderte som ”at han fornærmet dommeren”.

Frankrikes trener Jacques Santini uttaler at en reduksjon fra fem til fire kampers avstraffelse fortsatt gjør det svært vanskelig å ta ut en spiller til sluttspillet i Portugal på et slikt grunnlag.  Toppscoreren i fransk fotball synes derfor å være definitivt ute av EM-sluttspillet, hvor han dersom han ble uttatt kun ville vært aktuell for en eventuell semifinale og finale.  Djibril Cissé er som kjent ventet å skrive under for Liverpool til sommeren, og på Anfield vil man neppe være lei seg at spilleren får en ekstra lang ferie.

 

Tre kamper for Scholes

Paul Scholes har blitt tillagt en tre kampers suspensjon, etter at han fiket til Doriva hos Middlesbrough i en kamp på Riverside uten at dommeren reagerte.  Det er ikke aktuelt å appellere avgjørelsen, siden det kunne gjort at spilleren ville miste FA-Cup finalen.  Scholes mister dermed lørdagens kamp mot Liverpool.

 

Old Trafford i terrorspekulasjoner

Engelske aviser spekulerer i dag at Old Trafford skal ha vært et mulig mål for ti personer som i går ble arrestert i England mistenkt for å planlegge terroraksjoner i Manchester.  Til Sky News avviser imidlertid Manchester United at verken de eller politiet kjenner til noe som tyder på at kampen Manchester United-Liverpool på lørdag var et terrormål.  Klubben har vært i kontakt med politiet, men man understreker at dette er kun rutiner i forhold til vanlige sikkerhetstiltak.

 

Landskampspill for røde

Til neste uke vil brorparten av Liverpools førstelagstall være opptatt med privatlandskamper.  Det er bekreftet at Jerzy Dudek vil være med Polen når de er verter for en kamp mot Irland, mens John Arne Riise er i Norges tropp som møter Russland på Ullevaal.

Klubbsesongen er over for Liverpools juniorer, men også flere av disse spillerne vil nå være opptatt med landslagsspill fremover.  Conal Platt er med i troppen til Irland U18, som denne uka spiller tre privatkamper bl.a. mot Norge, mens John Paul Kelly er tatt ut for Irland U17.  Dette er tropper som består av bokstravelig talt unge spillere ment for fremtidige turneringer, mens Paul Willes er med i Irlands U18 tropp som spiller to kamper mot Island neste uke.  Jimmy Ryan skal være med på det Irland U16 som neste uke spiller to kamper mot Nederland.