Dagens notiser om Benítez

4-års kontrakt og £25000 i uka, tror The Guardian. Benítez sier han er interessert i Liverpool. Ryktes om interne problemer i Valencia. Beskrivelse av treneren Benítez. ”Lawro” positiv til evt. ansettelse av spanjolen.

Mot lukrativ kontrakt for Benítez?

I The Guardian antydes det at Rafael Benítez vil bli tilbudt en 4-års kontrakt med £25000 i uka, mye mer enn hans nåværende lønn i Valencia, men tilsvarende det Gerard Houllier hadde i Liverpool.  Her spekuleres det også i at spanjolen vil forsøke å overtale argentinerne Roberto Ayala, en høyt ansett midtstopper, og playmakeren Pablo Aimar til å være med på flyttelasset til Merseyside. Avisa hevder videre at Benítez skal ha et møte med klubbpresident Jaime Orti i løpet av de neste 24 timene, og at møtet vil ende med at Valencia-treneren melder overgang til de røde.

 

Men fra Liverpool FC vil det ikke foreligge noen offisiell  uttalelse fra Liverpool FC før Rick Parry vender tilbake fra Barbados om 11 dager.

 

Viser interesse for Liverpool

Benítez innrømmer at han har vært i kontakt med sin agent angående den ledige stillingen på Anfield.

- Liverpool er en av disse klubbene som trenere alltid drømmer om å kunne lede. Jeg har vært på Anfield flere ganger som trener for det gjestende laget og atmosfæren der er herlig. De har snakket med min agent Manuell Garcia Quilon for å finne ut mer om min situasjon. Jeg er lykkelig i Valencia og jeg vil bare forlate klubben for et stort europeisk lag, og Liverpool er en av disse, skal 44-åringen ha uttalt til journalister i dag.

 

Ikke lykkelig, men bare ”lykkelig” i Valencia?

Om hvor lykkelig Benítez er i Valencia strides man egentlig om. Det ryktes at han var nær ved å få sparken i fjor og at det også denne sesongen har vært interne uroligheter, spesielt når det gjelder spilleroverganger. Det er kjent at han er desillusjonert over å ha lite penger til bruk på spillerkjøp. Transferpolitikken blir dessuten diktert av sportsdirektør Jesús García Pitarch, noe Benítez er lite begeistret for. Valencia-treneren beundrer imidlertid den engelske strukturen der manageren velger hvem som skal kjøpes og hvem som skal selges.

 

Beskrivelse av treneren Benítez

Til Liverpool Daily Post gir den spanske journalisten, Guillem Balague, følgende beskrivelse av Benítez som trener.

- Han er en flittig person og en veldig vitenskapelig trener. Han benytter datateknologi for å følge med på spillernes diett og fysiske utvikling, og han er interessert i hvordan han kan bruke data i fotballsammenheng. Han tar fremdeles litt avstand mellom seg og spillerne, og han holder god disiplin. Han snakker veldig godt engelsk. Han vil ikke ha noen problemer med å kommunisere med spillerne. Han er en fotballmann, en veldig stor fotball-fan og er fan av engelsk fotball. Han elsker den. Han hadde perioder i både Manchester United og Arsenal på 1990-tallet for å se om han kunne lære noe av deres treningsmetoder. Han er fremdeles ung for å være manager, og vil like utfordringen å ta over en av de største klubbene innen fotballen.

 

"Lawro" positiv til ansettelse av spanjolen

Liverpool-legenden Mark Lawrenson sier i sin spalte i Liverpool Daily Post at han tror Rafael Benítez vil bli en stor suksess på Anfield hvis han utnevnes til Gerard Houlliers etterfølger. Selv om Lawrenson aksepterer at enkelte supportere er skeptiske til nok en utlending i managerstolen, insisterer han på den nåværende Valencia-treneren har gode muligheter for å føre de røde tilbake hvor de hører hjemme – på toppen av ligatabellen.

- Gitt at Rafael Benítez nå ser ut til å ha den ene foten innenfor inngangsdøren på Anfield, er det likevel noen folk som kanskje er litt bekymret for at Liverpool erstatter en utenlandsk trener med nok en utlending. Er ikke dette tiden for å returnere til de tradisjonelle britiske treningsmetodene og ikke hoppe på noen som ikke har erfaring fra Premier League og uten kunnskaper om klubbens rike tradisjoner? Noen vil også vurdere det som å fly fra en varm stekepanne og inn i ilden. Dessverre, men jeg er uenig. Jeg forventer at Benitez vil legge all frykten til side i løpet av et par måneder etter overtakelsen. Hans oppførsel er rolig, men han er en fantastisk manager som har gjort en fabelaktig jobb for Valencia i verdens beste liga. Selv om Benítez er en beskjeden mann, spiller laget hans på en virkelig god måte. For de som ikke har sett dem så mye, så har Valencia to midtbanespillere, Ruben Baraja og David Albelda, som virkelig liker å gå framover, og resten av laget er svært villige til å følge etter. Men når de må, kan de forsvare seg også med Roberto Ayala som den ledende forsvarsspilleren. Deres ønske er ikke å legge seg i forsvar, men å angripe motstanderen og avgjøre kampene. Den aggressive tilnærmingen med høyt press passer i Premier League og er totalt ulik den måten Liverpool spilte på under Gerard Houllier. Og om potensielle spillerkjøp, har denne mannen den nære kjennskap til de beste spillerne i spansk fotball, med muligens flere tilgjengelig fra hans gamle klubb som har £70M i gjeld. Forestill dere - Pablo Aimar trekker i trådene på midtbanen og Ayala ved siden av Hyypiä? Benitez vil sikkert bruke det beste talentet som finnes på Anfield og forsterke med noen topp klassespillere.