Dårlig statistikk i ligaen etter E-Cup

Tallenes tale er klar; Liverpool taper nesten alltid poeng etter å ha spilt europacup i midtuken. Bolton har ikke råd til å beholde El-Hadji Diouf. Henke Larsson trøster Djibril Cissé.

Vi savnet spissene våre mot Birmingham lørdag. Luis Garcia og Dietmar Hamann ble de største syndebukkene da de brente hver sin 100 %-sjanse. Spørsmålet er likevel om det hadde gjort noen forskjell og hatt med våre beste angrepsspillere? En statistikk viser at Liverpool er det topplaget som tar minst poeng i ligaen etter å ha spilt E-Cup i midtuken. De røde har siden forrige sesong kun tatt 0,69 poeng i snitt på 13 Premier League kamper som har blitt avviklet rett etter et E-Cup oppgjør. Chelsea har til sammenligning vunnet 13 av 18 kamper. Manchester United sliter også. Djevlene fra Old Trafford har bare vunnet 5 av 14. Slik ser tabellen ut:

 

 

Spilt

Vunnet

Uavgjort

Tap

Snitt (p)

Chelsea

18

13

4

1

2,39

Arsenal

14

7

6

1

1,93

United

14

5

5

4

1,43

Liverpool

13

2

3

8

0,69

 

Etter neste runde i Champions League skal vi spille mot Arsenal på Anfield…

 

Diouf blir for dyr for Bolton?

Boltons manager, Sam Allardyce, regner ikke med at de har råd til å beholde utlånte El-Hadji Diouf – selv om de skulle ønske å kjøpe ham. Afrikaneren ble sendt på utlån fra Liverpool i sommer etter en rekke brudd på disiplinære retningslinjer. Han har også vært i søkelyset på andre måter, og har på tross av sitt talent, ikke markert seg positivt på Anfield. Liverpool betalte £10M for ham etter siste VM, og vil ha mest mulig for ham ved et eventuelt salg. Allardyce uttalte i går at Liverpool forlanger mer penger enn Bolton har råd til å betale.

 

Henki trøster Cissé

Mange husker beinbruddet til Henrik Larsson for fem år siden. Skaden er den samme som Cissé pådro seg mot Blackburn. Svensken tenkte sitt da han så bildene fra Ewood Park, og sier at angrepsspilleren må være forberedt på en lang og tøff vei tilbake. – Det viktigste akkurat nå er for Cissé å akseptere hva som har skjedd. Mange vil reagere med både sinne og depresjoner når de blir utsatt for en slik alvorlig skade. De første tre månedene er ikke de verste, fordi det går raskt fremover etter operasjonen. Det er imidlertid viktig å lytte til kroppen og gi den tid til å lege skaden ordentlig. Henke sier noe av det vanskeligste var å akseptere at kroppen også trengte pauser til å reparere seg selv.