Diouf klar for Bolton

El-Hadji Diouf går til Bolton på lån ut sesongen. Kirkland, Carragher og Gerrard med for England. U21-spillere uttatt. Kilder hevder Owen ikke var for grådig i lønnsforhandlingene med Liverpool. Angel, Mista og Barton linkes av engelske søndagsaviser.

El-Hadji Diouf er etter mye om og men nå endelig klar for Bolton på lån ut sesongen. Angriperen, som har blitt kåret til årets afrikanske spiller to ganger, ble tidenes nest dyreste Liverpool-spiller da Gérard Houllier hentet ham fra Lens for to år siden. Angriperen har imidlertid aldri slått til på Anfield. Diouf avslo tilbud fra Portsmouth og Malaga etter å ha blitt imponert over Sam Allardyce og hans lag, som knuste Danny Murphys Charlton 4-1 i serieåpningen. ”El-Hadji ble overbevist av det manageren sa og av klubbens ambisjoner,” sa Diouf agent Alexander Grouet etter at avtalen var i boks.

 

Glad Kirkland uttatt for England

Chris Kirkland har foreløping tapt kampen om keeperplassen i Liverpool til Jerzy Dudek, men den lovende sisteskansen har likevel blitt uttatt av landslagstrener Sven Göran Eriksson til neste ukes privatlandskamp mot Ukraina, sammen med klubbkollegaene Jamie Carragher og Steven Gerrard. Kirkland innrømmer at karrieren fort kunne falt i grus da han som 11-åring ble fortalt at han aldri ville nå fram som profesjonell fotballspiller: ”Jeg hadde planer om å bli midtbanespiller i mine skoledager, men da jeg ble fortalt at jeg ikke dugde, bestemte jeg meg for å prøve meg i mål. Så ble jeg fortalt at jeg ikke dugde til det heller. Jeg kan ikke huske nøyaktig hva treneren min sa, men faren min husker hvert ord. Jeg sluttet på laget, men jeg ga ikke opp keeperkarrieren. Faren min  trente meg opp. Han skjøt på meg i det uendelige, så jeg har mye å takke ham  for. Det var veldig gøy å bli uttatt i landslagstroppen, men for å ha noen mulighet til å spille for England, må jeg først spille på klubblaget. Dette er en massiv sesong for både klubben og for meg personlig.”

 

U21-spillere uttatt

Flere Liverpool-spillere er uttatt til å spille for sine respektive U21-landslag til uka. Utlånte Anthony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle er som ventet tatt ut i Frankrikes tropp til kampen mot Spania, John Welsh er med i Englands tropp mot Ukraina, mens Robbie Foy er med i Skottlands tropp til oppgjøret mot Ungarn

 

- Owen ikke for grådig

Real Madrid-klare Michael Owen benekter at kontraktsforhandlingene med Liverpool brøt sammen på grunn av for høye lønnskrav. Manager Rafael Benitez skylder på Owens agent Tony Stephens for bruddet. Ifølge rapportene skal Owen ha krevd 100,000 pund i uka for å underskrive en ny korttidskontrakt, men en kilde nær Owen sier at spissen ikke var grådig i forhandlingene: ”Michael angrer ikke på kravene han stilte i forhandlingene. Han krevde ikke for mye penger. Han ønsker ikke at noen detaljer skal komme ut, men han var ikke grådig. Han har gitt alt for Liverpool. Det er riktig at han ba om en lønnsøkning, men ikke mer enn hva som er markedsprisen for en spiller av hans kaliber.”

 

Nye spillere linkes...

Dagens engelske søndagsaviser fortsetter å linke nye spillere til Liverpool, men som vanlig bør man nok ta de fleste av disse ryktene med en viss klype salt. I tillegg til Xabi Alonso og Luis Garcia, linkes i dag Valencias  Miguel Angel Mista, Aston Villas Juan Pablo Angel og Manchester Citys Joey Barton til klubben. The Sunday Mirror skriver blant annet at Liverpool vil bruke pengene de fikk for Owen til å by på Villas Angel, en spiller som Benitez visstnok skal ha vært en stor beundrer av i flere år. Mista er selvfølgelig også en spiller Benitez kjenner godt til fra sin tid som Valencia-sjef, men klubben har foreløpig ikke bekreftet noen av disse siste ryktene.