Dommerbytte til dagens kamp

Urutinert dommer skal likevel ikke blåse i TV-kampen. Dagens motstander Birmingham vil gjerne kjøpe Emile Heskey. Terrorsaken som aldri var.

Steve Dunn dommer på St. Andrews

Howard Webb er en dommer med svært liten erfaring fra Premier League.  Han var opprinnelig satt opp til å dømme Birmingham v Liverpool.  I 12. time er det likevel bestemt at det er den langt mer erfarne Steve Dunn som skal være i sort på St. Andrews.  Webb på sin side er valgt ut til Southampton v Aston Villa, som også er en meget viktig kamp.  Det at oppgjøret i Birmingham sendes direkte på engelsk betalingsfjernsyn kan imidlertid være årsaken til at man i Premier League har valgt å rokkere på sitt dommeroppsett.

 

Birmingham vil følge Heskey - også etter dagens kamp

De aller fleste tips går i retning av at Emile Heskey vil spille sammen med Michael Owen på topp kl 18.35 i kveld, da Liverpool skal prøve å slå Birmingham for å konsolidere sin 4.plass i ligaen.  Harry Kewell er blitt flyttet frem de siste kampene, og de røde har dermed spilt mer bevegelig og latt ballen gå langs bakken, men en skade for Vladimir Smicer gjør at australieren trolig blir satt ned på flanken igjen.  Manager Houllier tror imidlertid Emile vil levere når det nå gjelder for alvor:  - Jeg er fornøyd med hvordan Emile har kommet tilbake i form.  I likhet med meg har han mottatt mye kritikk denne sesongen.  Men Emile scorer viktige mål når det virkelig gjelder, slik som seiersmålet mot Blackburn i 2002 da vi sikret oss andreplassen.  Jeg har tro på at han vil forsette å spille slik han gjorde i siste kamp.

Birminghams manager Steve Bruce innrømmer at man føler Emile Heskey nøye, og ikke bare i forhold til dagens kamp, men også fordi han er en aktuell kandidat som partner til Mikael Forssell:  - Vi er på utkikk etter nye spillere og ja, han(Heskey) er en vi har sett på.  Du behøver ikke å være Einstein for å skjønne at vi jakter på en ideell partner til Mikael Forssell.

Bruce slo også fast at ryktene om at Liverpool har gjort henvendelser angående midtstopperen Matthew Upson var helt feilaktige:  - Jeg kan kategorisk si at vi ikke har hatt noen forespørsel fra Liverpool angående Matty.

Avspark i kveld er altså kl 18.35, og kampen sendes direkte på Canal+ Sport.  Du kan som vanlig også følge kampen direkte her på liverpool.no, med oppdateringer, egne rapporter og spillervurdering.

 

Man.Utd supportere ble ”terrorister”

Engelsk politi arresterte foran kampen Man.Utd v Liverpool ti personer mistenkt for å planlegge terroraksjoner rundt eller i Manchester.  Old Trafford skulle visstnok være et aktuelt mål, siden flere av disse personene skulle ha billetter til kampen mot Liverpool i sine lommer.  I England var det kun The Sun som hevdet dette, og de fleste Liverpool-supportere vet hvor troverdig den avisen er, men historien spredte seg likevel som ild i tørt gress rundt om i verden.  I Norge førte det til store nyhetsoppslag i tabloidavisene, og også på NRK og TV2.  Ja, sistnevnte kanal hadde til og med et debattprogram om saken.

De nevnte personene ble etter åtte dager i fengsel løslatt, uten at noen anklager kunne rettes mot de.  Det har vist seg at dette faktisk var genuine United-supportere, og billettene man fant i lommene var en del av en såkalt ”minnepakke” hvor man kan få kjøpt kopier av gamle programmer, avisutklipp, billetter etc.  Til kampen Manchester U v Chelsea i dag har derfor IMUSA, Independent Manchester United Supporer Association, invitert to av personene som sine æregjester.  Den ene av dem, ”Ali”, skal selv ha vært profesjonell spiller hjemme i Irak, men flyktet fra terrorregimet til Saddam i 1989.

 

Liverpool-band bak EM-sangen

Gruppa The Farm, med den innbitte Liverpoolsupporteren Pete Hooton som frontfigur, har fått i oppdrag om å lage Englands sang til Euro 2004.