Dudek foran United: - På tide å ha noe å feire

Jerzy Dudek og Liverpool har mye å hevne i morgen. Steven Gerrard frykter ikke United. Skadet dommer gir kontroversiell erstatter.

- Full fokus mot Old Trafford

Jerzy Dudek sier at han ønsker å glemme tidligere møter med Manchester United, og at han kun ser frem mot morgendagens møte på Old Trafford.  Polakken har da også grunn til å legge bak seg de siste møtene mot rivalen.  Liverpool har tapt de to siste kampene på Anfield mot United, og hvor Liverpools nr.1 har måttet tåle mye kritikk.  Spesielt forrige sesong da han lot en lompe fra Diego Forlan trille mellom bena på seg, men også i høst ble det satt pekefingre mot hans keeperspill da to scoringer fra Ryan Giggs knekte et Liverpool som lenge hadde ført kampen.  Forrige kamp på Old Trafford endte med 0-4, etter en tidlig utvisning av Sami Hyypiä, uten at Jerzy kunne lastet for nettopp det sviende nederlaget.  Nå håper imidlertid den sympatiske siste skansen at man endelig kan få noe å glede seg over igjen:  - Det vil være fint både for oss spillere, og supporterne, om vi nå kunne få en seier mot Manchester United.  Ikke minst i en sesong som har totalt sett vært skuffende.  Det ville vært fint om våre supportere igjen fikk noe å feire.  Et godt resultat på Old Trafford vil også gi oss verdifull selvtillit foran de neste kampene.

- Denne sesongen har vært nokså lik den forrige.  Vi har ikke spilt bra, men det er slik en jevn og sterk liga at vi fortsatt likevel har en sjanse til å kvalifisere oss til Champions League.  Jeg tror vi har en bra sjanse i morgen, og vi tenker ikke på tapet vi hadde mot dem i høst.  Det at vi spiller borte vil gjøre at vi vil få mer plass å spille på lenger fram på banen, og det kan passe oss bra.

- Manageren sa etter tapet mot Fulham at det nå var viktig å fokusere på hver trening fram mot kampen mot Man.U, og det mener jeg vi har gjort.  Alt er fortsatt opp til oss i forhold til fjerdeplassen, og det er vesentlig at vi nå står sammen.  Forhåpentligvis kan vi dra nytte av at vi hadde den samme situasjonen i forhold til en kvalifiseringsplass til Champions League også i fjor, men vi kan bare ta en kamp av gangen å se hvordan det går.

 

Kapteinen i kamphumør

Ingen ruster seg mer til storkampen Manchester United v Liverpool enn Steven Gerrard.  Liverpools kaptein er en av de svært få som kan gå med løftet hode av de rødes spillere denne sesongen, og i morgen vil laget fra Anfield behøve en Stevie G i storform mer enn noen gang.  Med kun fire kamper igjen å spille i den tette kampen om komme blant de fire beste i ligaen har Liverpool trolig ikke råd til å tape en eneste gjenværende kamp.  Ingen vet det bedre enn Gerrard:  - Jeg tror ikke vi har noe å frykte.  Vi har bevist de siste årene at vi kan hamle opp med Manchester United, og at vi kan slå dem.  Vi er nederlagstippet foran denne kampen p.g.a. svak form og at vi spiller borte, men vi kommer til å reise dit og gjøre hva vi kan.

- Dette er årets største kamp.  Sammen med lokalderbyene mot Everton er kampene mot United de første du sjekker når terminlista kommer.  Det dreier seg om rivaliseringen til fansen i to store klubber.  Det gir kampen ekstra krydder, og alle spillerne ser fram til det selv om vi nettopp har hatt et par dårlige resultater.

 

Riley erstatter Poll som dommer

Graham Poll har trukket seg som dommer fra morgendagens kamp på Old Trafford, etter å ha fått en lettere hamstring skade.  Visstnok er mannen i med fløyta redd for å gjøre skaden verre foran en vennskapskamp mellom Italia og Spania neste uke.  Engelske tabloidaviser prøver å gjøre noe ut av at Poll nylig kritiserte Gary Neville for å prøve å filme seg til et straffespark, noe som ikke gjorde Alex Ferguson særlig blid.

Det som vil oppta Liverpools supportere mest er nok likevel at den nye mannen som er plukket ut, er Mike Riley.  Riley er dommeren som både ga United straffespark, og sendte Sami Hyypiä av banen, etter kun fire minutter i tilsvarende kamp forrige sesong.  Riley har hatt en ”tradisjon” med å gi hjemmelaget straffespark på Old Trafford de siste årene.

 

Sjeldent avspark

Liverpool v Manchester United starter kl 16.00 i morgen, og sendes direkte på Canal+.  Visstnok har denne storkampen ikke hatt kampstart kl 16.00 på lørdag, det tradisjonelle tidspunkt for avspark i England, på over elleve år.  Det har sammenheng med at hatoppgjøret faktisk ikke sendes på fjernsyn på de britiske øyer.

Du kan som vanlig følge kampen med kontinuerlige oppdateringer, rapporter og spillervurdering her på liverpool.no.