Dudek vil kjempe for keeperplassen

Jerzy Dudek ønsker å bli i Liverpool. Baros-comeback neste uke? Diouf får støtte fra landslagssjefen. Jones skrev under for Wolves. Snart løsning i Ziege-saken?

Jerzy Dudek insisterer på at han aldri har vurdert å forlate Liverpool selv om han nylig mistet plassen til Chris Kirkland og har blitt linket til flere andre klubber. Dudek er imidlertid tilbake i målet nå etter at Kirkland brakk fingeren mot Bolton 2. juledag, men de siste månedene har uansett vært en vanskelig tid for polakken. Først ble han droppet etter hjemmetapet for Bolton i ligacupen før han ble kastet inn på laget igjen da Kirkland skadet seg i jula.  Deretter pådro han seg en lyskeskade mot Chelsea, og selv om han nylig ble linket til Manchester City, lover han å bli på Anfield for å sloss for sin fremtid som førstekeeper.

 

”Jeg er veldig fornøyd med å være tilbake på laget. Jeg føler meg i fin form og håper at skadeproblemene er forbi. Spekulasjonene i pressen om at jeg er på vei bort kan jeg ikke annet enn le av. Selv om jeg ikke får spille, ønsker jeg å bli i klubben for å kjempe om plassen. Så godt liker jeg meg her,” sier Dudek.

 

Dudek kommer til å vokte buret for Liverpool i det klassiske Merseyside-derbyet mot Everton på lørdag, og han håper på en reprise på hans egen derby-debut i 2001 da de røde vant 3-1: ”Det er nok mitt beste derby-minne. Det var min andre kamp her i England. Jeg husker nedtellingen til kampen dagene i forveien, og alle snakket om hvor vanskelig denne kampen kom til å bli. Jeg var klar for oppgaven, og alle mine forventninger ble innfridd. Vi vant kampen, og det var det viktigste. Forhåpentligvis vinner vi igjen på lørdag.”

 

Baros nærmere comeback

Gérard Houllier har et sterkt håp om at Milan Baros kan gjøre sitt etterlengtede comeback i reservelagskampen mot Newcastle på mandag etter at gårsdagens kamp mot Bolton ble avlyst: ”Milan var kjempeskuffet. Han er veldig klar for å spille igjen, så forhåpentligvis blir han med mot Newcastle neste mandag. Det blir godt å få ham tilbake; han er en spiller vi virkelig har savnet. Da jeg så Milan og Michael sammen på trening forrige uke, tenkte jeg på hvor annerledes ting kunne vært hvis de to hadde vært skadefrie, for de hadde virkelig begynt å finne tonen sammen på topp.”

 

Diouf får støtte fra landslagstreneren

Senegals landslagstrener Guy Stephan forsvarer El-Hadji Diouf etter beskyldningene om at Liverpool-spissen var ute på byen kvelden før åpningskampen i Afrika-mesterskapet. Ifølge Stephan er beskyldningene falske: ”Mine spiller vet hvor viktige disse kampene er. Jeg har snakket med El-Hadji Diouf, og hvis han var ute på byen må dere komme med bevis.  Vi kommer til å fortsette å være profesjonelle i vårt forhold til media, og nå konsentrerer vi oss bare om vår neste kamp mot Kenya på fredag. For øyeblikket er det en avis som prøver å ødelegge for Senegals landslag ved å spre falske rykter.” Hovedpersonen selv, El-Hadji Diouf, benekter også at avisskriveriene er sanne: ”Jeg vet at jeg ikke var ute. Folk prater for mye, men det bekymrer meg ikke i det hele tatt, for vi er det laget alle ønsker å slå. På banen er det omtrent umulig, så de prøver å forgifte oss utenfor banen i stedet.”

 

Jones klar for Wolves

Som vi antydet i går, har Paul Jones nå avsluttet sin utlånsperiode og skrevet under en permanent avtale med Wolverhampton.  Det er ventet at Southampton får om lag 250,000 pund for den walisiske landslagskeeperen, som returnerer til Anfield som Wolves-spiller den 20. mars. Dermed endte Jones på to kamper for Liverpool. Vi takker ham for innsatsen og ønsker ham lykke til videre!

 

Snart en løsning på Ziege-konflikten?

Middlesbrough-formann Steve Gibson hevder at Liverpool nå forsøker å få til en løsning utenfor rettssalen for å forhindre at konflikten rundt Christian Zieges overgang fra Boro til Liverpool i 2000 ender i høyesterett. Laget fra nordøst krever 7.3 millioner pund fra Liverpool for tapte inntekter. De vil ha 2 millioner ekstra for det de mener var Zieges riktige markedsverdi, 4.5 millioner for andre tapte inntekter som billettsalg og suvenirsalg og de 825,000 de betalte til Terry Venables for å hjelpe Bryan Robson med å redde klubben fra nedrykk etter at deres stjernespiller forsvant til Liverpool. Det er ventet at rettssaken vil bli gjenopptatt den 22. mars.