Emlyn fulgt til siste hvile

Felles storheter fra Liverpool FC viste en av de største den siste ære. Trener overbevist om at Harry Kewell er på vei tilbake til gamle takter.

Emlyn Hughes 1947-2004

Fotballvenner av Emlyn Hughes deltok i dag sammen med den tidligere kapteinens familie i begravelsen i Sheffield.  Hans gode venn John Toshack, nå manager hos Wales, holdt talen på vegne av gamle lagkamerater og kollegaer:  ”Emlyn elsket å spille for Liverpool.  Han var det klassiske eksempelet på hva klubben stod for i glansdagene, med Shanks og siden Bob Paisley.”  Emlyns datter Emma leste også en tekst, og hun ble fulgt av enken Emma og sønnen Emlyn junior.

 

Gamle storheter som Kenny Dalglish og Kevin Keegan var tilstede, sammen med tidligere manager Roy Evans.  Andre lagkamerater som Ron Yeats, Ian St. John, Phil Thompson, Phil Neal, David Johnson, Ian Callaghan og Alan Kennedy hadde også tatt veien til Sheffield.

 

Seremonien ble avsluttet av at det lokale kirkekoret sang ”You’ll Never Walk Alone”, før kisten ble båret ut på veien til en privat kremasjon.

 

Vi lyser fred over minnet til Emlyn Walter Hughes OBE – en av de største vi har hatt.

 

Oppmuntrende ord om Harry

Få spillere har fått mer kjeft av sine egne på Anfield de siste månedene enn Harry Kewell.  Etter en bra start for australieren i den røde trøya har klubbens siste nr.7 bare vært en skygge av seg selv de siste månedene.  Landslagstrener Frank Farina mener uansett at det Kewell viste i gårsdagens landskamp gir bud om at ballkunstneren endelig er på vei tilbake mot gamle høyder igjen:  - Harry er på vei tilbake, og det for fullt!  Jeg så ham mot Crystal Palace sist helg og syntes han gjorde det rimelig bra.  Mot Norge var jeg også fornøyd med ham.  Han kunne ha scoret i første omgang med en heading, hvor keeperen gjorde en flott redning, og jeg følte at han totalt sett ga et meget godt bidrag.

 

- Han har jobbet hardt både offensivt og defensivt, og de to siste gangene jeg har sett ham har han vist fremgang.  Det er ikke gjort i en håndvending å snu en slik trend, men en kamp eller to kan likevel utgjøre stor forskjell.  Harry er på gang igjen, det er det ingen tvil om.

 

Spilleren selv vil ikke være like bombastisk på egne vegne:  - Jeg vil ikke si at jeg er tilbake for fullt.  Det er fortsatt langt igjen å gå, men vi jobber med det i Liverpool.  Det er årsaker til at jeg har vært i dårlig form, men når alt kommer til alt blir det bare unnskyldninger.  Når du passerer den hvite krittstreken skal du være 110 prosent, men det var jeg verken fysisk eller psykisk.