Emlyn Hughes tapte kampen mot kreften

Den tidligere Liverpool-legenden døde i dag bare 57 år gammel. Hughes har kjempet mot hjernesvulst i nesten to år. Det blir ett minutts stillhet på Anfield i morgen kveld.

Liverpool våknet i dag til det triste budskapet om bortgangen til Emlyn Hughes. Den tidligere kapteinen døde på et sykehus i Sheffield i morgentimene i bare 57 år gammel. Hughes har kjempet tappert mot svulst på hjernen i 16 måneder, og gjennomgikk blant annet en større operasjon. Vår tanker går først og fremst til hans nærmeste familie.

 

Den tidligere Blackpool-spilleren kom til Anfield i 1967, og Bill Shankly annonserte stolt til en politimann som stoppet dem i kontroll samme dag kjøpet ble gjennomført: ”ser du ikke at det sitter en fremtidig Englands-kaptein ved min side?”. Shankly fikk som vanlig rett. Emlyn Hughes ble en stor spiller for både Liverpool og England. Han ledet både klubb og landslag gjennom mange kamper. Han stoppet på 665 kamper for de røde og 62 kamper for landet sitt (59 som LFC-spiller). En allsidig forsvarspillspiller som kunne spille flere plasser, også på midtbanen. Hughes husker imidlertid best som en konstruktiv midtstopper sammen med Phil Thompson. Emlyn spilte mange store kamper, men vil nok for de fleste bli husket best som kapteinen som for første gang hevet den jevneste E-Cup pokalen over hodet i Roma i 1977. Han var også med på laget som gjentok bedriften på Wembley et år senere. Han vant i tillegg ligaen fire ganger, UEFA-Cupen to ganger og FA-Cupen én gang.

 

Den alltid blide, smilende og entusiastiske Emlyn Hughes er nå opphøyet til å spille five-a-side med Shanks. Det blir garantert ingen kortvarig kamp. Rest in peace, Crazy Horse.

 

Liverpool har allerede bestemt seg for å markere tapet med ett minutts stillhet i forbindelse med onsdagens kamp mot Middlesbrough. Blomster blir allerede lagt ned uten for Shankly Gates.

 

LINKER:

BBC: Football Great Emlyn Hughes dies

BBC: Reaksjoner på dødsbudskapet

BBC: Karrieren hans i bilder

Official: Legenden Emlyn Hughes