En mor ønsker rettferdighet for sin døde sønn

Kevin Williams var 15 år gammel da han omkom i Hillsborough-tragedien. Moren Anne Williams har fortsatt ikke gitt opp kampen for at sannheten omkring sønnens død skal bli akseptert av de britiske myndighetene.

Moren til et av tenåringsoffrene i Hillsborough-tragedien gir ikke opp kampen for å få fram sannheten rundt det som skjedde den skjebnesvangre april-ettermiddagen i 1989, og kjemper nå for å få saken til sønnen tatt opp på nytt i det engelske rettssystemet. Kevin Williams fra Formby ble bare 15 år. Han var en av de 96 som ble klemt i hjel på Leppings Lane tribunen. Moren Anne hevder nå at hun sitter på informasjon som ikke kom frem under den opprinnelige rettergangen. Opplysninger som hun mener beviser at sønnens død kunne vært unngått.

 

Anne Williams (51) akter nå å bruke europeisk lov og eu-systemet for å vinne frem på vegner av sønnen. Det har alltid blitt hevdet av myndighetene at alle offrene på Hillsborough var døde eller døende kl.15.15 , ett kvarter etter at kampen ble blåst i gang. Men fru Williams hevder hun har bevis for at sønnen Kevin var i live helt frem til kl.16.00, og at han med  kyndig hjelp av politiet og førstehjelpsmannskaper ville ha overlevd ulykken. Klarer hun å bevise dette vil det unektelig sette politiets påstander i denne saken i et underlig lys, og det vil langt på vei bidra til å gi de etterlatte den seieren over ”systemet”, og den rettferdigheten, de nå har kjempet for så lenge.

 

Advokater arbeider nå med å fremme et krav om en ny høring og nye undersøkelser i saken, og at dette skal sendes til Statsadvokaten. Andre pårørende har imidlertid ikke nådd fram med lignende krav tidligere.  Anne Williams håper imidlertid at hun ved hjelp av europeisk lov om slike høringer og menneskerettskonvensjonen skal finne en vei til ”justice”.

 

- Statsadovkaten har nektet tre slike krav om nye høringer tidligere. Gjør han det denne gangen, er europeisk lov min siste sjanse, sier fru Williams.

 

Blant de nye bevisene som Anne Williams har samlet er en rykende fersk rapport om Kevins tilstand og skader fra patologen Dr. Nat Cary. Fru Williams har brukt flere år på å finne frem til alle menneskene som kom i kontakt med sønnen den skjebnesvangre april-dagen. Både før tragedien, mens den pågikk, og etter at den var et faktum. Historien om kampen for rettferdighet og alle kreftene som har blitt brukt for å finne frem til alle bitene i puslespillet kan leses i hennes bok ”When You Walk Through the Storm”, som akkurat har blitt trykt i ett nytt opplag.

 

- Jeg vet sannheten som det som skjedde med min sønn på Hillsborough, men jeg vil at ”systemet” skal erkjenne disse fakta. Jeg vil ha rettferdighet, sier fru Williams til Liverpool Echo i dag.