Eriksson om uttaket av Carragher

Landslagssjefen gikk for anvendeligheten til Carra. Houllier støtter uttaket. Rush om Carragher, avslutningen på sesongen og Man Utds interesse for Stevie G. Terminlista kommer i slutten av juni.

Sven Göran Eriksson offentliggjorde i går den engelske EM-troppen, og spesielt gledelig var det å se navnet til  Jamie Carragher, som har 11 landskamper for England, blant de 23 utvalgte. Etter å ha gjort comeback på klubblaget i januar etter fire måneders skadeavbrekk, har han spilt i alle posisjoner i forsvarsrekka, og til tider vist meget god form. Landslagssjefen avslører at det var nettopp spillerens anvendelighet og ”fighting spirit” som var avgjørende for uttaket.

- Carragher kan spille hvor som helst i backrekka. Han er en flott spiller å ha i troppen. Han vil gi deg alt. Han står frem og kjemper for deg.

 

Liverpool-manager Gerard Houllier gir sin støtte til uttaket.

- Jamie Carragher får sjelden den anerkjennelsen han fortjener. Han kan brukes i så mange forskjellige posisjoner. Han kan spille venstreback, høyreback, midtstopper og på sentral midtbane, og man trenger anvendelige spillere i troppen. Hans ferdigheter har virkelig blitt bedre. Han er mer komfortbale med ballen og teknisk sett kan han gjøre flere ting nå. Det er fordi han trener mer.

 

Også Ian Rush er glad for at Carragher ble tatt ut, og anser det som en fin belønningen for spilleren.

- Uttaket av Jamie Carragher til Euro 2004 er fullt fortjent. Alle i Liverpool vil være svært glade på Carras vegne, og det er bare en belønning for hva han har prestert denne sesongen. Hvis de ikke hadde vært for den briljante Steven Gerrard, så ville vi ha snakket langt mer om hvor god Carragher var. Selv om han gikk glipp av fire måneder av sesongen, ville han ha vært utfordrer til å bli ”årets spiller”. Jeg håpet på at han ville bli plukket ut i Sven Göran Erikssons tropp, men man kan aldri være sikker. Da navnet hans ble lest opp, var jeg meget fornøyd. Uansett hvor han har spilt denne sesongen, har han utmerket seg. Enten som venstreback, høyreback eller midtstopper så får man alltid en stabil opptreden av ham. Av alle skadene vi har vært rammet av denne sesongen, var det hans, sammen med Michael Owens, som vi har merket mest til.

 

Om avslutningen på sesongen og om Manchester Uniteds interesse for Steven Gerrard har den tidligere storscoreren følgende å si.

- Kampen mot Newcastle ble et antiklimaks. Når det ikke står noe på spill, er det vanskelig å være entusiastiske for en slik kamp. Det var litt testimonial-preg over den. Sesongen har endt med noe å feire, selv om det er mye å forbedre foran neste sesong. Vendepunktet var trolig seieren over Manchester United på Old Trafford. Det ga oss troen og selvtilliten til å gi oss den beste rekken av resultater denne sesongen, Det er rart egentlig, Jeg tviler på at noen kunne tenke seg å møte oss neste uke. Det er imidlertid av liten verdi nå. Det er synd at vi ikke fikk den selvtilliten tidligere. Vi fant den i tide til å bli nummer fire, men til feil tid når man tenker på at vi i begynnelsen av sesongen håpet på å være tittelutfordrere. Alle er klar over at vi må gjøre mer for å minske avstanden, men jeg tror likevel at troppen vår er bedre enn avstanden mellom oss og Arsenal tilsier. Arsenal kommer ikke til å få en lignende sesong neste år. Vi må sørge for å være posisjon vi kan utnytte dersom de skule snuble. Jeg har også notert at Alex Ferguson har snakket om Steven Gerrard denne uken. Enten er han veldig generøs eller så forsøker han å komme med et frekt bud. Jeg vil ikke være for bekymret. Det er større sjanse for at Gary Neville signerer for Liverpool enn at Stevie drar til Old Trafford.

 

Terminlista kommer trolig 24.juni

Tidligere sesonger har Premier League og The Football League kommet med terminlisten samme dag. Hvis så også er tilfelle i år, offentliggjøres terminlisten for 2004/05-sesongen torsdag 24.juni. Det er datoen The Football League oppgir.