Etterlengtet seier mot Chelsea

Houllier dediserer seieren til fansen, formannen og Rick Parry. Rødt kort trekkes tilbake? Dudek kan være ute i to-tre uker. Ny keeper hentes inn? Ros til Cheyrou og Heskey.

Liverpool beseiret Chelsea for første gang på Stamford Bridge på over 14 år. Bruno Cheyrou scoret kampens eneste mål i det 33.minutt etter godt forarbeid av Emile Heskey. Det ble en forsvarskamp og Chelsea presset på for utligning, men hjemmelaget hadde vel kun tre bra muligheter gjennom hele kampen. Det siste kvarteret ble også dramatisk. Først måtte Jerzy Dudek gå ut med skade og i det 87.minutt fikk El Hadji Diouf sitt andre gule kort på kontroversielt vis. Seieren betyr at Liverpool nå inntar 5.plassen i Premier League, to poeng bak Charlton med en kamp mindre spilt. Gerard Houllier dediserte seieren til fansen, David Moores og Rick Parry.

- Jeg fortalte spillerne at de måtte vise karakter og at de ikke ville få en bedre mulighet eller kamp til å vise det og hva man er verdt. Det har vært en vanskelig periode for oss av ulike grunner, og spillerne behøvde å vinne for fansen og også for styret, spesielt for formann David Moores og Rick Parry, som har gitt oss stor støtte. De reiser med oss overalt, ikke bare leser om oss eller ser laget på tv. De vet hva som foregår og hva som har skjedd med oss. Vi hadde en plan i dag og Chelsea gikk opp for ideer. Vi overlevde et par situasjoner etter at vi hadde scoret, men i 2.omgamg måtte vi virkelig kjempe for det. Chelsea er et godt, teknisk lag. Se på Liverpools statistikk her. Jeg er den første Liverpool-manageren til å vinne en Premier League-kamp på Stamford Bridge. De har ferdigheter og talent, så vi trengte en plan. Vi holdt de to bakerste lagdelene tett. Det var en stygg seier, men en viktig seier. Vi viste besluttsomhet og mental styrke etter keeperbyttet og Dioufs utvisning, uttaler Houllier.

 

Utvisningen

El Hadji Diouf fikk sitt andre gule kort og dermed marsjordre i det 87.minutt etter et sammenstøt med Adrian Mutu. Siden det handler om en utvisning etter to gule kan det røde kortet ikke ankes, men kan kun trekkes tilbake dersom dommeren bestemmer seg for det. Houllier er optimistisk at dommer Steve Dunn kommer til å gjøre nettopp det etter at tv-bildene viser at hendelsen var et uhell.

- Dommeren sier at han vil se på situasjonen igjen, men jeg tror det var linjemannens avgjørelse. Jeg vet ikke hvorfor han ble involvert. Jeg antar at fra hans vinkel må det ha sett ut som noe var galt. Men når man ser på det fra forskjellige vinkler, ser man at spillerne hang sammen i skolissene. Diouf fortalte meg at det ikke var noen ting. Han skylder ikke på Mutu. Han sa bare de viklet seg sammen. Det var feil avgjørelse og jeg er sikker på at når linjedommeren får se situasjonen igjen, vil han forstå hvorfor jeg sier så. Det er ikke vondt ment, jeg bare synes han gjorde feil og videobildene viser at det ikke var ondsinnet, utdyper manageren.

Hvis nå dommeren ikke endrer mening og lar det røde kortet bli stående, betyr det at Diouf må sone en kamps karantene. Det er i så fall kampen mot Wolverhampton 21.januar han må sto over. Men det har kun akademisk betydning siden spilleren da uansett er uaktuell grunnet oppladning til Afrikamesterskapet, som starter tre dager senere.

 

Keeperkrise

Jerzy Dudek måtte forlate banen etter 77 minutter på grunn av en lyskeskade, og dermed var det duket for debut for Patrice Luzi. Med Chris Kirkland ute med fingerbrudd er det keeperkrise i klubben, og Gerard Houllier vurderer å hente inn en ny keeper på kortidskontrakt.

- Vi behøver kanskje en ny keeper nå som Jerzy har et lyskeproblem og kan bli ute i to eller tre uker. Vi har bare Luzi tilgjengelig så vi må kanskje være på utkikk etter en på korttidsavtale. Men unggutten Patrice Luzi gjorde det svært bra og hadde noen viktige redninger, uttaler Houllier.
I øyeblikket er 19-årige Paul Harrison reservekeeper.

 

Ros til Cheyrou og Heskey

Gerard houllier hadde bare lovvord om matchvinner Bruno Cheyrou etter kampen.

- Bruno startet i sesongåpningen mot Chelsea, men har vært ute med et ryggproblem, som holdt ham ute en stund. Så brakk han en tå i comebacket i en reservelagskamp og det holdt ham ute i nye seks uker. Han har funnet tilbake til formen de siste tre ukene og brakte noe inn i kampen, akkurat som han gjorde de i alle kampene under pre-season. Han har ferdighetene og talentet og vi har vært uheldige som har vært uten ham så lenge.

Emile Heskey gjorde en svært god figur som ensom spiss og la en glimrende målgivende pasning.

- Jeg fortalte ham at han skulle gjøre det samme som han gjorde hver uke for Leicester, noe han har glemt å gjøre her oss. Han spilte svært godt, forteller Houllier.

Steven Gerrard var gjest i studioet til Sky Sports under kampen, og også han var imponert over Heskey.

- Hvis Emile hadde spilt slik hele sesongen, så hadde vi nå kjempet om tittelen. Det er så høyt jeg rangerer ham. Han var brilliant mot Chelsea og jeg håper at han opptrer slik i de gjenstående kampene av sesongen. Hvis så er tilfelle, klarer vi 4.plassen. jeg oppmuntrer ham alltid, fordi jeg kjenner kapasiteten hans. Når han kommer i gang, er han ustoppelig og Chelsea fant ut det i går. Jeg håper han fortsetter slik for oss resten av sesongen.

 

- Kritikken motiverte oss

På årsmøtet haglet kritikken mot spillere, støtteapparat og styret. Danny Murphy tror dette har vært med på å inspirere spillerne til en skikkelig innsats på Stamford Bridge.

- Mye har blitt sagt om oss denne uken, at vi ikke er slik eller slik, men vi benyttet det som motivasjon for å vinne kampen. Det var ingen stor kamp, den var mindre bra for å være ærlig. Men det var slik vi ønsket at kampen skulle bli, fordi vi vet hva Chelsea er gode for med de spillerne de har. Seieren er viktig for selvtilliten. Vi tapte mot de tre topplagene tidligere i sesongen, og vi ønsket å gjøre opp for det. Vi er overlykkelig for de tre poengene, sier Murphy.