FA-cupen - et kjærkomment avbrekk

Houllier mener dagens FA-cup kamp mot Newcastle blir et kjærkomment avbrekk fra ligaspillet for Liverpool, og håper at fansen og hjemmebanefordelen skal slå ut til fordel for de røde. Shearer skryter av Owen.

Manager Gerard Houllier mener at dagens FA-cup kamp vil fungere som et kjærkomment avbrekk fra ligaspillet for Liverpool, fordi det gir hans spillere en sjanse til å legge forventningspresset de nå føler i ligaen til side. De røde har fått mye kritikk for ligaformen de siste dagene, ikke minst etter onsdagens svake bortekamp mot Wolverhampton, men Houllier & Co ser nå virkelig frem mot kveldens kamp mot Newcastle.

 

- Det er ingen hemmelighet at denne FA-cup runden kommer på riktig tidspunkt for oss, fordi det gir oss en pause fra presset vi føler i ligaen. For Liverpool er alle kamper viktige, og taper du en kamp er det krise, mens alt bare er normalt om du vinner. FA-cupen har imidlertid noe magisk over seg. Her er det vinn eller forsvinn. Vi gleder oss til i kveld, sier Houllier.

 

Houllier ber fansen om høyt støynivå

Houllier håper for øvrig at Liverpools 12.mann, publikum, skal bidra med høyt støynivå og skape en flott ramme rundt kampen i kveld. Han mener hjemmebanefordelen er viktig, og at en flott atmosfære vil løfte hans spillere ytterligere.

 

- Våre tilhengere spiller alltid en viktig rolle, og vi vet at de ofte kan utgjøre det lille ekstra for oss. Sammen kan vi gjøre det vanskelig for Newcastle både på og utenfor banen. FA-cupen er helt spesiell, og det betyr noe for enhver spiller å få en FA-cup medalje rundt halsen. Vi ønsker oss tilbake til Cardiff i årets finale, og vi vil gjøre vårt beste for å nå det målet, sier han før dagens 4.runde kamp.

 

Houllier: - Fansen støtter oss fortsatt

Houllier er av den formening at hans lag fortsatt har full støtte av Liverpool-fansen så snart de entrer banen i kveld, og har i dag roset tilhengerne for støtten de har gitt laget i en tung periode. Manageren innrømmer at resultatene ikke har vært de beste denne seongen, men mener at fansen kan vente seg bedre ting fra dette laget nå.

 

- Våre fans har vært svært gode mot oss, selv i denne vanskelige perioden. I fjor husker jeg at mange reiste til Aston Villa en iskald kveld i ligacupen, og avspark ble utsatt i halvannen time. Da vi vant troféet gikk jeg like bort til fansen og takket dem for akkurat det, forteller Houllier.

 

- Både spillere og jeg som manager har måttet tåle mye kritikk i det siste, og det hjelper ikke akkurat på selvtilliten. Det har ikke vært noen heldig sesong for oss, der vi har fått flere tvilsomme dommeravgjørelser i mot oss. I flere kamper som vi har dominert har vi heller ikke klart å få med oss poeng på grunn av svake avslutninger. Wolverhampton var et godt eksempel på det. Jeg syntes synd på våre spillere på onsdag, fordi de fortjente å vinne kampen. Av og til føler jeg at vi mangler litt modenhet og erfaring, ettersom vi er et ungt lag. Men jeg tror fortsatt vi kan få vår del av suksess denne sesongen, sier Houllier.

 

Shearer skryter av Owen

Før kveldens 4.runde kamp på Anfield vanker det skryt fra den ene stjernespissen til den andre. Newcastles Alan Shearer har nemlig i dag beskrevet Michael Owen som den beste spissen i engelsk fotball, og samtidig slått fast at unge Owen har vært Newcastles Nemesis ved mer enn en anledning de siste årene.

 

Liverpool-spissen har, som vi nevnte i går, scoret 13 mål på 9 kamper mot sin favorittmotstander fra nord-øst, og dette er noe også Shearer har merket seg.

- Han er en stor spiller. Den beste spissen i engelsk fotball, og han vil alltid score mål uansett hvem han spiller mot. Men ikke i morgen håper jeg, legger han til med et smil.

 

- Han vet hvor mye jeg respekterer han. Fra de klippene jeg så fra Wolverhampton-kampen virket han skarp igjen, selv om han ikke fikk gjort noe mål. Jo flere kamper han spiller nå, jo bedre vil han bli. Det er nesten umulig å komme tilbake rett fra et langt skadeavbrekk å finne formen med en gang. Han har kun spilt en hel kamp etter skaden, så folk må ha litt mer tålmodighet med han. For oss har han i alle fall vært en håndfull flere ganger, slår Shearer fast.