Fansen kritiske til Shinawatra

Skal man dømme ut i fra reaksjonene i Liverpool Echo i dag, er fansen kritiske til Shinawatra, men ønsker Morgan velkommen. Tommy Smith mener det er rom for to nye investorer. Bruno Cheyrou tror på seier mot Newcastle.

Fansen skeptiske til Shinawatra

Liverpool-fansen ser ut til å være svært skeptiske til Taksin Shinawatras motiver når han nå akter å kjøpe seg inn i Liverpool FC, og de er også kritiske til at klubben ikke har gått ut og offentliggjort eksakt hva avtalen med Thailands statsminister går ut på. Mange fans er også opprørte på grunn av de mange kontroversene som ser ut til å følge i Shinawatras kjølvann, spesielt når det gjelder brudd på menneskerettighetene. 

 

Dave Usher i Liverpool-fanzinen ”The Liverpool Way” uttalte følgende til Liverpool Echo i dag: - Jeg tror en avtale med Thailands statsminister vil være dårlig nytt for klubben. Vi har hørt om brudd på menneskerettighetene, og vi vet heller ingen ting om motivene til en som er mer politiker og forretningsmann enn fotballsupporter. Det er en skam at klubben ennå ikke har kommet med opplysninger om hva avtalen går ut på. Steve Morgan har prøvd å gjøre en avtale med klubben i lengre tid, og David Moores har lovet å snakke med han, men jeg frykter at Morgan vil bli stengt ute. 

 

Steven Kelly i fanzinen ”Through the Wind and Rain” var ikke uenig: - Thailands statsminister er en tvilsom type, men klubben ser ikke ut til å ha skrupler med det, og gjør hva han sier for å få tak i pengene hans. Liverpool-fansen kan være krevende, og vi ønsker suksess – men ikke for enhver pris. Penger er ikke svaret på alle våre problemer. Våre beste spillere det siste tiåret har alle vært lokale gutter som ikke har kostet oss en penny i transferutgifter.  Liverpool FC er et økonomisk galehus. De tar nå snart et tap på £7mill på Heskey, og et lignende beløp på Diouf, og likevel vil de la manageren som brukte mer enn £20 mill på disse to få store summer til ytterligere kjøp. Det er skammelig at penger fra en slik tvilsom kilde skal gå til en manager som ikke vet å bruke dem skikkelig.

 

John Mackin fra en tredje Liverpool-fanzine, ”Red All Over the Land”, er ikke så bekymret over de finansielle aspektene ved saken, men er mer bekymret over hvor pengene kommer fra: -  Bruddene på menneskerettighetene opptar meg. Jeg er ikke bekymret for at flere aksjer kommer i omløp. Jeg er også tvilende til om pengene kommer til å bli brukt fornuftig, og det er viktig at vi bruker disse pengene riktig, for vi kommer aldri til å se Liverpool bli tildelt slike summer en gang til. Morgan sitt bud gjør tingene ekstra interessante nå.

 

Smith mener det er rom for to investorer

Jernmannen Tommy Smith har som vanlig sine egne løsninger på ting, og mener at Liverpool-styret bør rydde plass til både Morgan og Shinawatra. 

 

- Jeg ville ha tatt imot Morgans tilbud, men ville definitivt ikke utelukket en eller annen form for investering fra Thailand i tillegg. Klubben burde klare å komme fram til en avtale som gagner både dem, den Thailandske regjering og fotballen i Thailand selv om Morgan får større innflytelse. Det vil gi klubben en viktig støttespiller i et enormt marked med mange fans, skriver Smith i sin spalte i Liverpool Echo i dag.

 

Cheyrou: - Vi ønsker å avslutte med en seier

Bruno Cheyrou sier til liverpoolfc.tv i dag at spillerne naturlig nok ønsker å avslutte sesongen med en seier, uavhengig av resultatet i Southampton i kveld.

 

- Vårt mål er uansett å slå Newcastle på lørdag, uansett hva som skjer i kveld. Selv om vi skulle være klare for mesterligakvalifisering allerede, ønsker vi å slå dem, hovedsakelig fordi vi ønsker å vise at vi er bedre enn dem,  og fordi vi ønsker en god avslutning på sesongen både for fansens og egen skyld.

 

Cheyrou peker for øvrig på januar måned som sin beste periode denne sesongen, og han har måttet innfinne seg med å slite benken i store deler av serieinnspurten, etter at flere spillere kom tilbake fra skader.

 

- Når jeg skal evaluere sesongen prater jeg egentlig bare om 2004, ettersom jeg var ute med skader i hele seks måneder i 2003. Min sesong startet vel således egentlig i januar 2004, og jeg prøvde å vise mitt beste. Jeg trente hardt for å bli involvert mest mulig med førstelaget, men jeg har ikke fått så mange sjanser til å vise meg fram som jeg forventet. Høydepunktet for min egen del var nok scoringen borte mot Chelsea, sier franskmannen.

 

Han håper nå at de røde kan dra nytte av at de allerede har slått Newcastle en gang på Anfield tidligere denne sesongen, i FA-cupen.

 

- De er selvsagt ute etter å hevne det nederlaget, men jeg tror vi er i stand til å takle dem. Vi har slått dem i år, men de har ikke slått oss, så vi har et psykologisk overtak. Det er en stor fordel for oss å ha hjemmekamp, og jeg er sikker på at de ville ha foretrukket at kampen gikk på St. James’ Park, avslutter Cheyrou.